EUROLYGA 2023

Ruso ir filipiniečio vaidyba virto peštynėmis krepšinio aikštėje

Rugpjūčio 29-ąją Taivane startavęs „FIBA Asia“ tarptautinis krepšinio turnyras Williamso Johneso taurei laimėti antradienį baigėsi nemenku skandalu ir dviejų komandų priekaištais viena kitai. Rugsėjo 1-ąją santykius aikštėje aiškinosi Filipinų ir Rusijai atstovaujantis Primorjės „Spartako“ klubas ir jau pirmame kėlinyje jos buvo nutrauktos daugiau kaip penkiomis minutėms, nes abiejų ekipų žaidėjai bandė sukelti riaušes aikštėje.

Rusijos ir Filipinų konandų žaidėjai susistumdė.<br>youtube.com
Rusijos ir Filipinų konandų žaidėjai susistumdė.<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 1, 2015, 5:57 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:01 AM

Dar pirmojo kėlinio pradžioje Filipinų treneriai turėjo pakeisti savo komandos žaidėją, nes šiam „Spartak“ klubo krepšininkas alkūne užvožė per galvą.

Įpusėjus pirmojo kėlinio daliai, rusams pirmaujant 14:8, pastarieji atakavo ir kietoje vyriškoje kovoje Filipinų krepšininkas suvaidino gavęs smūgį ranka į veidą. Tačiau pakartojime buvo aiškiai matyti, kad jokio smūgio nebuvo – filipinietis suvaidino pražangą. Pabandęs atsikelti tas pats filipinietis nutarė užpakaliu pastumti Rusijos krepšininką ir jau šis krito it giltinės pakirstas.

Abiejų sportininkų elgesys atliko juodą darbą – abiejų komandų žaidėjai puolė ginti savo bendraklubius ir trūko tik mažos kibirkšties iki riaušių ar atvirų muštynių.

Tik teisėjų ir blaiviai mąstančių krepšininkų dėka pasisekė išvengti rimtesnių incidentų.

Galiausiai. Arbitrų sprendimu kalčiausi buvo pripažinti Rusijos krepšininkai, jie gavo nuobaudas.

Nors „Spartak“ ir laimėjo pirmąjį kėlinį 23:20, tačiau Filipinų ekipa perėmė iniciatyvą ir laimėjo mačą 85:71. Tai buvo pirmoji Rusijos ekipos nesėkmė per 4 mačus. Tuo tarpu Filipinai turi 2 laimėjimus po 3 akistatų.

Williamso Johneso taurės turnyre šiemet kovoja 9 komandos: Irano, Pietų Korėjos, Japonijos, Filipinų nacionalinės rinktinės, Australijos, JAV, dvi Taivavo ekipos ir Rusijos klubas.

Tai jau 37-asis tarptautinis turnyras, kuriame kovojama dėl FIBA veikėjo, šio turnyro steigėjo Wiliamso Johneso taurės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.