EUROLYGA 2023

Iš proto varantys du tolimiausi metimai į krepšį

Krepšinyje būna taip – kai kada mačo pabaigoje vienas, tačiau bet kaip sviestas metimas iš savo aikštės nulemia pergalę. Sakome – „išprotėjęs metimas“. Ir vos ne Dievui į langus švystelėjęs žaidėjas tampa herojumi. O kokį epitetą priskirti tam, kuris siekia iš kuo toliau pataikyti į krepšį? Lryta.lt pateikia dviejų toliausių pasaulyje pataikytų metimų vaizdelius.

Savo tolimųjų metimų „vaikystėje“ „How Ridiculous“ karjerą nutarė pradėti Nyderlanduose<br>youtube.com
Savo tolimųjų metimų „vaikystėje“ „How Ridiculous“ karjerą nutarė pradėti Nyderlanduose<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-19 12:36, atnaujinta 2017-10-03 20:36

Krepšinio šou kompanijos „Harlem Globetrotters“ narys Thunderis Law laikomas toliausio taiklaus metimo krepšinio arenoje autoriumi – jo mestas kamuolys 2013-siais skriejo 33,5 metro ir įkrito į krepšį.

Tai rekordas, kai kamuolys mestas horizontaliai, o jei vertikaliai?

Greičiausiai, kiekvienas iš mūsų gali tapti rekordininku – užtektų užsiropšti ant vieno ar kito Vilniaus daugiaaukščio ir numesti kamuolį nuo jo. Žinoma, yra sąlyga – apačioje turi būti krepšys ir kamuolys privalo perskrosti lanko tinklelį.

Tačiau yra pasaulyje tokia keturių vyrukų grupelė, kuri „Harlem Globetrotters“ nario pasiekimą perspjauna kelis ar net tris kartus – jei kalbėsime apie nuotolį, iš kurio buvo pataikyta į krepšį. Tai australai, susibūrę į vieną grupę, pasivadinę „How Ridiculous“ ir nutarę, kad reikia siekti pačio toliausio taiklaus metimo rekordo.

Prieš šešetą metų juokais iš kuo toliau pataikyti bandę vaikinai net negalėjo pasvajoti, kad hobis džiaugtis pataikytu metimu, nors tu jį ir vargiai matai, taps vos ne darbu ir išgarsins per visą pasaulį.

Noras pataikyti iš toliau atvėrė vyrams ir Guinesso rekordų knygą, kurioje puikuojasi kompanijos vardas.

Taigi... Savo tolimųjų metimų „vaikystėje“ „How Ridiculous“ karjerą nutarė pradėti Nyderlanduose. Tam jie pasirinko Roterdamą ir 185 metrų aukščio „Euromast“ bokštą. Užsiropštę ant bokšto apžvalgos aikštelės, jie bandė mesti, mesti, ir mesti krepšinio kamuolį į krepšį ir … galiausiai pataikė.

Tai buvo 2013-ieji... Australai tuomet ant bokšto apžvalgos aikštelės ilgai neužsibuvo – jiems prireikė vos 63 bandymų, kad kamuolys atsirastų krepšyje. Herojumi tapo Kyle'as Nebelas, kurio mestas kamuolys buvo „laimingas“.

Kaip manote, ar visi šie vyrukai po to apsiramino? Na jau ne... Jau po beveik dviejų metų – šią vasarą „How Ridiculous“ nutarė dar labiau padidinti tą nuotolį, kurį turėtų praskristi sviedinys, prieš įkrisdamas į krepšį.

Neįtikėtinas triukas buvo atliktas Tasmanijos saloje – vos 240 kilometrų nuo Australijos, Gordono upės užtvankoje. Būtent nuo šios gigantiškos užtvankos viršaus Brettas Standordas ir paleido kamuolį į apačioje sukonstruotą krepšio stovą. Kelios sekundės – ir kamuolys perskrodė tinklelį!

Australas pasiuntė kamuolį į krepšį iš 126,5 metro aukščio, pagerino rekordą ir pateks į Guinesso rekordų knygą.

„How Ridiculous“ įmesti kamuolį į krepšį nuo Gordono upės užtvankos svajojo jau nuo 2010 metų. Tam vyrai buvo pasiryžę ant betoninio statinio mažiausiai dvi dienas – mesti, mesti, mesti, tačiau prireikė „vos“ vienos dienos ir „tik“ apie 800 metimų.

Ir dabar australai vėl kalba, kad šio rekordo jiems yra mažoka – vyrai bandys įmesti sviedinį nuo ant Dubajaus viešbučio „Burj Al Arab“ stogo esančios straigtasparnių nusileidimo aikštelės . Tai yra kitas skaičius – 210 metrų aukštis. Jei ir šįs nuotolis „kris“, jie pasiryžę šturmuoti ir aukščiausią pasaulio pastatą – tame pačiame Dubajuje esantį dangoraižį „Burj Khalifa“. Vaikinai mano, kad įmanoma įmesti kamuolį į krepšį iš 828 metrų aukščio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.