EUROLYGA 2023

Įžengė į devintą dešimtį: šios močiutės išvaizda ir liūdna istorija pribloškia

Susipažinkite su vyriausia pasaulyje profesionalia kultūriste – Ernestina Shepherd. Pažiūrėjus į moterį retas galėtų patikėti, kad jai neseniai suėjo 80 metų.

E. Shepherd<br>„Twitter“ nuotr.
E. Shepherd<br>„Twitter“ nuotr.
E. Shepherd<br>„Twitter“ nuotr.
E. Shepherd<br>„Twitter“ nuotr.
E. Shepherd<br>„Twitter“ nuotr.
E. Shepherd<br>„Twitter“ nuotr.
E. Shepherd<br>„Twitter“ nuotr.
E. Shepherd<br>„Twitter“ nuotr.
E. Shepherd<br>„Twitter“ nuotr.
E. Shepherd<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 29, 2017, 8:54 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:04 AM

E. Shepherd ir toliau įrodinėja, kad amžius nėra kliūtis, norint pradėti sportuoti. Internete milžiniško palaikymo sulaukusi amerikietė pareiškė, jog dabar jaučiasi žymiai geriau, nei būdama 40-ies ir sutiko pasidalinti savo išskirtine istorija.

Šiuo metu ji turi net tris darbus – jis yra ne tik yra profesionali sportininkė bei trenerė, bet laisvu laiku užsiima modelio veikla. „Gineso“ rekordų knygoje E. Shepherd oficialiai užfiksuota kaip vyriausia moteris, kada nors dalyvavusi kultūrizmo varžybose.

Tiesa, amerikietė toli gražu ne visada buvo tokia sportiška, mat savo gyvenima ji kardinaliai pakeisti jis nusprendė tik sulaukusi 56-erių.

Tai padaryti ją paskatino linksmas įvykis, kai apsipirkinėdamos su savo seserimi moterys buvo taip nepatenkintos savo išvaizda, jog be perstojo juokėsi pačios iš savęs. Jau kitą dieną jos užsirašė į artimiausią sporto salę, kur ir prasidėjo jų kelias į naują gyvenimą.

Visgi likimas nelepino E. Shepherd, nes netrukus jai teko išgyventi skaudžią sesers mirtį, kuri visiškai sujaukė jos planus. Palūžusi moteris nustojo sportuoti ir tik praėjus beveik pusmečiui po netekties ryžosi sugrįžti į sporto salę.

Tačiau tai buvo tvirtas sprendimas, o amerikietė nuo tos dienos treniruotis taip ir nebesustojo. Dabar ji penkias dienas per savaitę keliasi 4 valandą ryto ir tradiciškai nubėga 15 kilometrų. Nuo 1993 metų E. Shepherd yra nubėgusi devynis maratonus, iškovojusi du kultūrizmo titulus bei iki šiol veda fitneso treniruotes.

Visai neseniai kalbėdama su žiniasklaida moteris atskleidė svarbiausius principus, kurie gyvenime jai leido pasiekti tokius įspūdingus rezultatus.

Pirmiausia, anot jos, yra būtina sportuoti tik su profesionalaus trenerio priežiūra ir savęs per daug nespausti, nes tik taip sportas teiks malonumą.

Taip pat svarbu prižiūrėti mitybą ir į ją įtraukti maisto papildus, tokius kaip proteinas bei kai kurie vitaminai. Pačiai E. Shepherd septynis patiekalus per dieną ruošia jos vyras, pasirūpinantis, jog šaldytuvas niekada nebūtų tuščias.

Tačiau pagrindinis sportininkės principas yra visada turėti aiškius tikslus, be kurių visos treniruotės ir pastangos gali labai greitai nueiti perniek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.