EUROLYGA 2023

Rusijoje – isterija: per čempionato finalą himną atlikusi rusė jį „išprievartavo“

Rusijos himną giedojo K.Žmudskaja.<br>youtube.com
Rusijos himną giedojo K.Žmudskaja.<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2017, 1:02 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:35 PM

Rusijoje kilo nemenkas skandalas ir pasipiktinimas po to, kai pasaulio ledo riedulio čempionato finalą transliavusi „MačTV“ televizija parodė vaizdą, kuriame Rusijos himną giedojo šios šalies neprofesionali dainininkė Kristina Žmudskaja. Ji sugebėjo taip sugiedoti šalies himną, kad tai jau pavadinta blogiausiu atlikimu ir didžiausia gėda. „Tai himno išprievartavimas“ – savo nuomonę reiškė ne vienas Rusijos sporto aistruolis.

Švedijoje dešimt dienų vyko pasaulio ledo riedulio čempionatas, o pirmenybių finale susikauti sekmadienį turėjo Rusijos ir šeimininkės Švedijos rinktinės

Prieš lemiamą mačą buvo giedami abiejų valstybių himnai. Rusijos svarbiausią dainą giedojo K.Žmudskaja.

Ji pradėjo himną nepataikydama į taktą ir užmiršusi dalį žodžių. Negalėdama susitvardyti su nervais, moteris nutilo, po to angliškai atsiprašė žiūrovų ir tęsė giedojimą.

Dalis rusų aistruolių nušvilpė tokį giedojimą. Tačiau pati K.Žmudskaja taip paaiškino savo pasirodymą: „Prieš 1,5 valandos buvo repeticija ir viskas buvo gerai – savo ausinėse aš girdėjau, ką dainavau, todėl jokių nukrypimų nebuvo. Tačiau reikalingu momentu, kai teko giedoti prieš visą salę, mano ausinėse buvo tylu. Bandžiau rankomis rodyti, kad nėra garso ir man sunku, tačiau jokios reakcijos nebuvo“.

Dainininkė tikino, kad labai pasimetė ir nežinojo, ką reikės daryti, tačiau pamatė, jog rusai patys pradėjo giedoti himną ir pasijuto ramiau.

Rusijos himną bandžiusi giedoti moteris „Sovestkyj sport“ laikraščiui teigė, kad po nevykusio pasirodymo ji nubėgo į tualetą ir apsiašarojo. Maža to – ji tikimo, kad buvo priėjusi prie Rusijos ledo riedulininkų ir atsiprašė už tokį pasirodymą, bet sportininkai tik ramino ją.

Sekmadienį per finalą Švedija 4:3 įveikė Rusiją ir 12 kartą tapo pasaulio čempione. Rusija iš viso turi 10 titulų, o švedai planetos čempionais tapo po 5 metų petraukos.

2018-ųjų pasaulio ledo riedulio čempionatas vyks Rusijos Chabarovsko mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.