EUROLYGA 2023

Skandalas Rusijoje: komos ištiktas žurnalistas pakalbino mirusį sportininką

Rusijos sporto dienraštis „Sovetskij sport“ savo interneto svetainėje publikavo interviu su neseniai Anapilin iškeliavusiu garsiu šios šalies ledo ritulininku ir treneriu Sergejumi Gimajevu. Įdomiausia, kad pokalbis „vyko“ jau po jo mirties.

Rusijos sporto portalas publikavo interviu, „paimtą“ iš jau mirusio garsaus ledo ritulininko S.Gimajevo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Rusijos sporto portalas publikavo interviu, „paimtą“ iš jau mirusio garsaus ledo ritulininko S.Gimajevo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Rusijos sporto portalas publikavo interviu, „paimtą“ iš jau mirusio garsaus ledo ritulininko S.Gimajevo.<br>championat.com nuotr.
Rusijos sporto portalas publikavo interviu, „paimtą“ iš jau mirusio garsaus ledo ritulininko S.Gimajevo.<br>championat.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2017, 2:44 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 12:44 AM

Su S.Gimajevu „kalbėjosi“ žurnalistas Maksimas Lebedevas tuo metu, kai pats buvo ištiktas komos.

Infarktą patyrusiam M.Lebedevui medikai gydymo tikslais sukėlė dirbtinę komą, kurioje žurnalistas prabuvo 7 valandas. Atgavęs sąmonę pacientas papasakojo, kad pats būdamas anapus realybės sutiko kovo 18-ąją mirusį S.Gimajevą.

Rusijos sporto legenda esą papasakojo, kad ir kitame pasaulyje yra ledo ritulys, jo daug, „jis truputį kitoks, bet vis tiek labai klasiškas“. S.Lebedevas tikino sužinojęs, kad visi iš gyvenimo išėję ledo ritulininkai toliau žaidžia.

Savo rašinyje sovsport.ru žurnalistas pasakojo, kad patekęs į komą išnėrė kažkokioje „pusiau automobilių stovėjimo aikštelėje, pusiau degalinėje“ ir būtent ten pamatė S.Gimajevą.

S.Lebedevas aprašė jųdviejų dialogą: „Tu juk mirei, – sakau. – Tave jau palaidojo“. „Teisingai, – atsako S.Gimajevas. – O tu ką čia veiki? Tau čia dar anksti.“

Po kiek laiko „Sovetskij sport“ redakcija pašalino publikaciją dėl etikos sumetimų.

„Sovetskij sport“ vyriausiasis redaktorius Nikolajus Jeriomenka informavo, kad nusprendę publikuoti pomirtinį interviu darbuotojai griežtai nubausti, bet konkrečios bausmės nenurodė.

„Mes ne bulvarinis leidinys, negalime sau leisti publikuoti medžiagos, kuri paremta interviu, paimtu kitame pasaulyje“, – sakė leidinio vyriausiasis redaktorius.

Skandalingo rašinio autorius S.Lebedevas patikino, kad dėl redakcijos sprendimo neįsižeidė ir jam nesvarbu, kad juo netiki.

Daugkartinis SSRS ledo ritulio čempionas, šios šalies rinktinei atstovavęs S.Gimajevas mirė eidamas 63-iuosius metus – Tulos mieste žaidžiant ledo ritulį veteranų varžybose jį ištiko širdies smūgis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.