EUROLYGA 2023

Prieš Vimbldono startą – karštos spėlionės: vėl ieškoma išskirtinio herojaus

Roger Federeris, Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis ir Andy Murray pastaruosius 14 metų valdė Vimbldono aikštyną. Prestižinis „Grand Slam“ serijos turnyras ant žolės priklausė jiems ir tik jiems. Visus 14 metų trofėjus atitekdavo vienam iš šių Didžiojo ketverto tenisininkų.

 Teniso pasaulis ir vėl svarsto, ar pavyks kam nors įsibrauti į čempionų ketvertą.<br> AP nuotr.
 Teniso pasaulis ir vėl svarsto, ar pavyks kam nors įsibrauti į čempionų ketvertą.<br> AP nuotr.
 A.Zverevas.<br> AP nuotr.
 A.Zverevas.<br> AP nuotr.
 N.Kyrgios.<br> AP nuotr.
 N.Kyrgios.<br> AP nuotr.
 S.Wawrinka.<br> AP nuotr.
 S.Wawrinka.<br> AP nuotr.
 M.Raoničius.<br> AP nuotr.
 M.Raoničius.<br> AP nuotr.
 M.Čiličius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Čiličius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jul 2, 2017, 9:50 PM, atnaujinta Jul 3, 2017, 3:26 PM

Tad nieko nestebina, kad pastaraisiais metais nuolat klausiama, ar atsiras didvyris, kuris sutraukys keturių Vimbldono valdovų grandinę. Kažkada juk tai nutiks.

Vimbldono turnyre dalyvaus ir Ričardas Berankis. Geriausias Lietuvos tenisininkas (ATP-194) pirmajame rate kovos su Steve'u Darciu (59). Mačas numatytas antradienį 13:30 Lietuvos laiku. 

Pirmadienį geriausi pasaulio tenisininkai vėl susigrums Vimbldono turnyre. Sąraše – ir toji vis laiminti ketveriukė, ir tenisininkas, kuris kažkada iškovos turnyrą čia ir kituose svarbiausiuose aikštynuose.

Vienas geriausių tenisininkų istorijoje Johnas McEnroe jau padėjęs savo raketę į šalį, tačiau jis puikiai pamena ankstyvąsias R.Nadalio ar N.Džokovičiaus karjeros kovas. Teniso legenda puikiai prisimena ir momentus, kai ispanas ir serbas atskleidė savo meistriškumą.

Ar šiandieną jo akis užkliūna už pasauliui dar taip gerai nežinomo tenisininko?

„Tokio žmogaus, kuris turėtų viską, ko reikia, nematau. Nėra tokio tenisininko, kur pamatęs sakytum: „Gerai“, - teigė J.McEnroe.

Kartu su juo prie ESPN analitikų komandos prisijungęs brolis Patrickas sutinka – ir šiemet Vimbldono turnyre triumfuos vienas iš keturių valdovų.


Bet jeigu nugalėtojas būtų aiškus iš anksto – kiti sportininkai net nesistengtų kovoti, o sąraše tikrai yra tenisininkų, kurie gali išdrįsti pasipriešinti lyderiams.

Kas jie?

Stanas Wawrinka (32 metai, Šveicarija)

Kodėl galėtų: Jis yra laimėjęs tris kitus „Grand Slam“ serijos turnyrus, tad žino, kaip atidirbti ilgoje serijoje. Dešiniarankis S.Wawrinka pasižymi galingu kirčiu iš kairės ir moka jį išnaudoti rungtynių kontrolei.
Kodėl ne: Jam niekada nesisekė Vimbldone. 18 pergalių ir 12 pralaimėjimų – nėra geri skaičiai. S.Wawrinka į ketvirtfinalį pateko vos dukart. Jam būtina pagerinti kojų darbą ant žolės. S.Wawrinkai čia reikėtų dažniau pajudėti tinklo link.

Ką reikštų triumfas: S.Wawrinka taip gautų ir ketvirtąjį „Grand Slam“ trofėjų. Visus keturis surinkit yra pavykę vos aštuoniems tenisininkams istorijoje. Tarp jų – ir R.Federeris, N.Džokovičius bei R.Nadalis.

Aleksandras Zverevas (20, Vokietija)

Kodėl į jį reikia žiūrėti rimtai: Jo ūgis – 198 cm. A.Zverevas pasižymi stipriais kirčiais ir protingu žaidimu. „Italian Open“ finale vokiečiui pavyko pranokti N.Džokovičių. A.Zverevas ten tapo jauniausiu „Masters“ serijos turnyro nugalėtoju. Anksčiau šis titulas priklauso tam pačiam N.Džokovičiui.

Kodėl per anksti jį vertinti rimtai: Jam dar tik 20 metų ir jis dar niekada nėra pagrindiniuose turnyruose nužengęs toliau nei trečiasis ratas. Apie J.McEnroe sakė: „Esu tikras, kad jis laimės daug turnyrų. Jis netoli TO vyruko, tačiau jis yra truputėlį trapus.“

Ką reikštų triumfas: Žinotume, kad atvyko tikras kitos kartos lyderis.

Milošas Raoničius (26, Kanada)

Kodėl praėjusių metų nereikėtų laikyti tik sėkme: Jo šuoliai iki pirmojo „Grand Slam“ finalo nebuvo vienintelė sėkmės istorija pagrindiniuose turnyruose. 2014 metais Vimbldone jis pasiekė pusfinalį ir tą patį pakartojo 2016-ųjų „Australian Open“ turnyre. Jo padavimas – vienas geriausių. 
Kodėl praėję metai galėjo būti tik sėkmė: Jo pergalė pusfinalyje prieš R.Federerį prarado dalį žavesio, nes varžovas žaidė po kairės kojos kelio operacijos. Nerimą kelia ir tai, kad M.Raoničiui per pastaruosius metus nepavyko žengti žingsnio pirmyn.

Ką reikštų triumfas: Tai būtų pirmasis tokio tipo Kanados trofėjus, tačiau yra ir didesnė reikšmė. Triumfas reikštų, kad M.Raoničius pagaliau yra pasiruošęs šlovei ir gali pateisinti visus lūkesčius. 

Nickas Kyrgios (22, Australija)

Kodėl sirgaliai turėtų jį sekti: N.Kyrgios žaidžia stilingiausią ir įdomiausią tenisą, koks šiandieną gali būti. Jo žaidime daug ilgų padavimų, klaidinančių smūgių, fizinių galimybių demonstravimo ir panašiai. Jis gali įveikti R.Nadalį, nes taip Vimbldone jau yra nutikę. 

Kodėl gerai jo ir nestebėti: Aikštyne jis gali visiškai netikėtai prarasti ritmą, taip nuvildamas sirgalius.

Ką reikštų čempiono vardas: Naujas veidas, tiesmukiškas charakteris, skandalingas čempionas – N.Kyrgios yra viskas viename. Tai jaunas ir charizmatiškas sportininkas, kuris gali dominuoti šiame žaidime, jeigu tik susikaupia. 

Marinas Čiličius (28, Kroatija)

Kodėl apie jį verta kalbėti: Kaip ir S.Wawrinka, jis priklauso vyresnių tenisininkų grupei, kurie jau žino, ką reiškia laimėti vieną iš pagrindinių turnyrų. 2014 metais M.Čiličius triumfavo „US Open“ turnyre. Skirtingai nei S.Wawrinka, M.Čiličiaus stilius tinka žaisti ant žolės dangos.

Kodėl neverta: Jis niekada nėra Vimbldone peržengęs ketvirtfinalio barjero. Jau tris sezonus iš eilės jis užstrigo šiame etape.

Ką reikštų čempionu vardas: Tai būtų antrasis „Grand Slam“ trofėjus. Antrasis reikštų, kad tai nebuvo vienadienė sėkmė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?