EUROLYGA 2023

Daviso taurės mačas Helsinkyje: L. Grigelio pralaimėjimas ir R. Berankio pergalė

Lietuvos rinktinė neoficialaus pasaulio vyrų teniso komandų čempionato – Daviso taurės (Davis Cup) varžybų – antrajame II grupės Europos-Afrikos zonos rate surėmė raketes su Suomijos komanda. Teoriškai vienetų varžybose favoritai buvo mūsų šalies tenisininkai, o dvejetų – suomiai.

 Lietuvos vyrų teniso rinktinė.<br> Tennis.lt nuotr.
 Lietuvos vyrų teniso rinktinė.<br> Tennis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2018, 8:47 PM, atnaujinta Apr 7, 2018, 10:21 PM

Balandžio 7-ąją dieną (šeštadienį) Suomijos ir Lietuvos tenisininkai sužaidė du vienetų susitikimus, po kurių rezultatas yra lygus 1:1.

Pirmieji korte vienetų mače jėgas išbandė Lietuvos komandos antroji raketė 26-erių metų Laurynas Grigelis (ATP-251) ir 28-erių metų suomis Harris Heliovaara (ATP-453). Deja, mūsiškis pralaimėjo po trijų setų kovos 3:6, 6:1, 3:6.

Susitikimas truko vieną valandą ir 50 minučių.

L.Grigelio nuomone, varžovo padavimas buvo pagrindinis ginklas, leidęs iškovoti jam pergalę.

„Varžovas šiandien labai gerai servavo, o man nepavyko susidoroti su jo padavimu. Kai man pavykdavo gražinti kamuoliuką į kortą, dažniau laimėdavau tašką. Tačiau buvo nemažai geimų, kuomet po jo padavimų į žaidimą grąžindavau vieną ar du taškus. Akivaizdu, kad pergalei to yra gerokai per maža“, – po susitikimo kalbėjo L.Grigelis.

H.Heliovaara po mačo teigė esąs patenkintas savo žaidimu. 

„Gerai žaidžiau pirmame ir trečiame sete. Buvau agresyvus, gerai padaviau. Antro seto pradžioje turėjau galimybių laimėti varžovo padavimą, tačiau jomis nepasinaudojau. Tuomet L.Grigelis smarkiai pagerino savo žaidimą, o aš sumažinau apsukas. Džiaugiuosi, kad trečiame man pavyko dar sykį perimti iniciatyvą ir iškovoti labai svarbią pergalę.“

Pasibaigus šiam susitikimui 19-metis suomis Emilis Ruusuvuori (AP-592) laikė 27-erių metų Ričardo Berankio (ATP-84) egzaminą ir pralaimėjo mūsiškiui taip pat po trijų setų mūšio 2:6, 7:6 (8:6), 3:6.

Dvikova truko 2 val. 6 min.

R.Berankis atliko šešis neatremiamų padavimų, o jo varžovas – devynis, tačiau suomis padarė septynias dvigubas klaidas, kai tuo metu lietuvis – vos vieną.

Rezultatai:

Suomija 1 – 1 Lietuva.

1-Harris Heliovaara (Suomija, ATP-453) – 2-Laurynas Grigelis (Lietuva, ATP-251) – 6:3, 1:6, 6:3.

2-Emil Ruusuvuori (Suomija, ATP-592) – 1-Ričardas Berankis (Lietuva, ATP-84) – 2:6, 7:6 (8:6), 3:6.

R.Berankis į Helsinkį atvyko iš Prancūzijos, kurioje praėjusią savaitę laimėjo ATP „Challenger“ serijos turnyrą. L.Grigelis į Suomiją atskubėjo iš Italijos, o likę komandos nariai – 23-ejų metų Lukas Mugevičius, 16-metis Matas Vasiliauskas bei treneriai Rimvydas Mugevičius ir Paulius Jurkėnas – iš Lietuvos.

Suomių rinktinės kapitonas Jarko Nieminenas mačui prieš Lietuvą nominavo ne tik H.Heliovaarą (ATP-453) ir E.Ruusuvuorį (ATP-592), bet ir Patriką Niklasą-Salmineną (ATP-1018), Otto Virtaneną (ATP-1668) ir Henrį Kontineną, užimantį 4-ą ATP dvejetų reitingo vietą.

Sekmadienį vyks dvejetų mačas ir dar du vienetų susitikimai. Suomijos ir Lietuvos mačo nugalėtojai šių metų rugsėjį dėl patekimo į aukštesnę Daviso taurės varžybų grupę žais su Danijos arba Egipto komandomis.

Pirmajame 2018 metų sezono Daviso taurės antrosios grupės Europos-Afrikos zonos mače Lietuvos rinktinės 3:1 įveikė Estijos komandą, o suomiai 3:2 pranoko Tunisą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.