Įžymybių asistentų darbas – gerai apmokamas pragaras žemėje

Pavydėtina alga, prabangus gyvenimas ir išskirtinė galimybė bendrauti su ryškiausiomis pramogų pasaulio žvaigždėmis – iš pirmo žvilgsnio įžymybių asistento darbas atrodo lyg svajonė. Tačiau šį darbą ilgus metus dirbę žmonės gali patikinti – ne viskas auksas, kas auksu žiba.

Lady Gaga ir Naomi Campbell – beprotiškai įnoringos žvaigždės.
Lady Gaga ir Naomi Campbell – beprotiškai įnoringos žvaigždės.
Už 75 tūkst. JAV dolerių metinę algą asistentei teko ne tik rūpintis Lady Gagos gerove 24 valandas per parą, bet ir miegoti su ja vienoje lovoje.
Už 75 tūkst. JAV dolerių metinę algą asistentei teko ne tik rūpintis Lady Gagos gerove 24 valandas per parą, bet ir miegoti su ja vienoje lovoje.
Asistentė atskleidė, kad Naomi Campbell buvo užkietėjusi alkoholikė.
Asistentė atskleidė, kad Naomi Campbell buvo užkietėjusi alkoholikė.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Sep 26, 2015, 8:45 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 5:05 PM

Buvusi Lady Gagos (29 m.) asistentė Jennifer O’Neill su kartėliu prisimena savo darbą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Šiame darbe nėra tokio dalyko kaip viršvalandžiai ar asmeninis gyvenimas. Jūs esate tarytum susituokę su tais žmonėmis. Jūs jiems priklausote. Tiesiogine to žodžio prasme“, – teigė ji.

Už 75 tūkst. JAV dolerių metinę algą moteriai teko ne tik rūpintis Lady Gagos gerove 24 valandas per parą, bet ir miegoti su ja vienoje lovoje. „Ji tiesiog negalėjo užmigti viena, tad kas vakarą man tekdavo ropštis pas ją į lovą“, – sakė buvusi atlikėjos asistentė.

Tiesa, 2013 metais moterų santykiai gerokai pašlijo. J.O’Neill padavė garsenybę į teismą teigdama, kad jai nebuvo sumokėta už viršvalandžius, kuriuos ji dirbo lyg vergė. Suma, anot asistentės, siekė net 390 tūkst. JAV dolerių (348 tūkst. eurų).

Lady Gaga, ne kartą save skambiai vadinusi visatos karaliene, be abejo, kratėsi kaltinimų. Teisme ji piktinosi asistentės negebėjimu atlikti pačių paprasčiausių užduočių. Anot atlikėjos, J.O’Neill ne kartą kategoriškai atsisakė nešti jos lagaminus ar iškrauti daiktus po kelionės.

Popmuzikos žvaigždė taip pat pareiškė, kad buvusi asistentė gyveno apsupta prabangos ir turėjo išskirtines privilegijas. J.O’Neill galėjo kuistis Lady Gagos drabužinėje ir dėvėti žvaigždės rūbus, miegoti patogiausioje privataus lėktuvo lovoje ir kartu vakarieniauti prašmatniuose restoranuose. Visas sąskaitas už asistentę, be abejo, apmokėjo žvaigždė.

Gyvenimas su karšto būdo supermodeliu Naomi Campbell (45 m.) toli gražu ne rožėmis klotas. Tuo savo kailiu įsitikino buvusi ilgakojės gražuolės asistentė Rebecca White.

„Ji provokavo, rėkė ir savo galią stengėsi įrodyti žemindama kitus. Ji priversdavo žmones verkti ir tai ją jaudino. Kartais ir aš jos bijojau“, – teigė R.White.

Asmeninė asistentė kartu su supermodeliu keliavo į tolimiausius pasaulio kraštus, sprendė įvairiausio lygio problemas ir rūpinosi mažmožiais, kurie galėjo ne juokais suerzinti Naomi.

„Dieve, padėk, jei tai nebuvo prabangios prancūziškos lelijų kvapo „Diptyque“ žvakės... Jos visuomet turėjo būti išdėliotos tose pačiose vietose: penkios vonios kambaryje, dešimt miegamajame ir likusios svetainėje“, – apie keistus žvaigždės įgeidžius pasakojo R.White.

Asistentė taip pat atskleidė, kad N.Campbell buvo užkietėjusi alkoholikė. „Naomi nenorėjo, kad kas nors žinotų jos silpnybę alkoholiui, tad man tekdavo slėpti butelius savo kambaryje. Pirmas dalykas, kurį mes padarydavome įėjusios į mano kambarį, – griebdavome butelį degtinės“, – sakė R.White.

N.Campbell ir jos asistentės santykiai nutrūko po aršaus konflikto 2004-aisiais. Po incidento R.White kurį laiką slapstėsi nuo agresija pasižyminčios buvusios darbdavės ir bijojo atsiimti savo asmeninius daiktus.

Ne ką labiau pasisekė ir Tomui Bruchui, dirbusiam kelioms pirmojo ryškumo britų žvaigždėms. Tiesa, vyras panoro išlikti diskretiškas ir neįvardijo pavardžių.

Gauti gyvybiškai svarbų skambutį trečią valandą nakties dėl to, kad garsenybei baigėsi tualetinis popierius ar neranda pieštukų, jo darbe yra normalus reiškinys. Taikstytis su įvairiausiomis keistenybėmis ir laikyti liežuvį už dantų – taip pat.

„Mes matome, kas vyksta už uždarų garsenybių namų durų. Ir, patikėkite, tai tikrai nėra gražu. Man teko tylėti net tuomet, kai vieno garsaus žmogaus mylimoji jam už nugaros susitikinėjo su kitu vyru. Žinoma, yla išlindo iš maišo, tačiau apie romaną aš žinojau gerokai anksčiau, nei jis iškilo į viešumą“, – teigė T.Bruchas.

Ne paslaptis, kad įžymybių asistentai neretai privalo pasirašyti konfidencialumo sutartis. Pažeidus sutartį laukia ne tik atleidimas iš darbo, bet ir didžiulė finansinė smegduobė. Ką jau kalbėti apie žvaigždžių įtaką – pramogų pasaulio gigantai gali įbauginti taip, kad norėsis skradžiai žemės prasmegti. Mažų mažiausiai – persikelti į kitą valstiją.

Tačiau kad ir kokių keistų įgeidžių ir paslapčių turi žvaigždės, kentėti jų tironiją yra finansiškai pravartu. Įžymybių asistentų algos prasideda nuo „menkų“ 50 tūkst. iki svaiginančių 1 mln. JAV dolerių per metus (nuo 45 tūkst. iki 891 tūkst. eurų). Štai milijardierė Oprah Winfrey (61 m.), siekdama išlaikyti savo asistentę darbe, jos algą kilstelėjo iki šešiaženklės sumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.