Monika Pundziūtė atvirai: apie sunkų darbą, meilę ir netikėtą populiarumą

Daugiau kaip prieš metus muzikinį projektą „X faktorius“ laimėjusi Monika Pundziūtė (19 m.) nesitikėjo, kad pergalė taip pakeis jos gyvenimą. Ir nors siekiant savo svajonių jaunos moters kasdienybėje linksmybes pakeitė sunkus darbas, ji drąsiai sako: „Buvo verta!“

Dainininkė Monika Pundziūtė.<br>Roberto Daskevičiaus nuotr.
Dainininkė Monika Pundziūtė.<br>Roberto Daskevičiaus nuotr.
Pastarieji metai Monikos gyvenime – itin permainingi. Ji ne tik pakeitė įvaizdį, bet ir pristatė naują sceninį slapyvardį Monique.<br>„Fotogenijai“ nuotr.
Pastarieji metai Monikos gyvenime – itin permainingi. Ji ne tik pakeitė įvaizdį, bet ir pristatė naują sceninį slapyvardį Monique.<br>„Fotogenijai“ nuotr.
Dainininkė Monika Pundziūtė.<br>„Fotogenijai“ nuotr.
Dainininkė Monika Pundziūtė.<br>„Fotogenijai“ nuotr.
Ryškiais plaukais iš minios išsiskirianti atlikėja neslėpė: ją žavi unikalūs žmonės. O jaunystė – tinkamiausias metas eksperimentams.<br>Roberto Daskevičiaus nuotr.
Ryškiais plaukais iš minios išsiskirianti atlikėja neslėpė: ją žavi unikalūs žmonės. O jaunystė – tinkamiausias metas eksperimentams.<br>Roberto Daskevičiaus nuotr.
Dainininkė Monika Pundziūtė.<br>Roberto Daskevičiaus nuotr.
Dainininkė Monika Pundziūtė.<br>Roberto Daskevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Rita Piliponytė

Mar 24, 2017, 9:43 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 8:17 AM

Monika dar labai jauna, tačiau jau žino, kokia yra populiarumo kaina. O ir dažniausiai jaunus atlikėjus aplankanti žvaigždžių liga Monikai negresia. Ji – labai nuoširdi, daug šypsosi, o išgirdusi komplimentų kukliai nuleidžia akis.

„Pasakysiu atvirai: kažkam tėvai viską atneša padėta ant lėkštutės, bet aš nebuvau tas variantas. Visuomet pati sunkiai dirbau. Širvintose mokiausi sporto mokykloje, bet joje niekada taip ir nepritapau. Gyvenau savo svajonėse, kad kada nors dainuosiu prieš daug žmonių, kursiu dainas, kurių kiti klausysis. Prieš dalyvavimą projekte mokiausi Vilniaus Tallat-Kelpšos konservatorijoje, gyvenau paprastame bendrabučio kambarėlyje. Ir buvau lygiai taip pat stipriai įsimylėjusi dainavimą, kaip esu ir dabar“, – apie tai, kad niekas jai neparūpino nei šiltos vietelės projekte, nei sėkmės po jo, kalbėjo jauna moteris.

Neseniai sceninį slapyvardį Monique pristačiusi atlikėja neslepia: „Visada sakiau, kad man, kaip asmenybei, projekto laimėjimas suteikė daug patirties. Pradžioje buvo sunku suprasti, ką sakyti ir ko geriau nesakyti žurnalistams. Vėliau supratau, kad atvirumas ir nuoširdumas yra geriausi ginklai. Jais ir naudojuosi“, – šyptelėjo ji.

M.Pundziūtė neslėpė: kalbos, kad greitai įsižiebusios žvaigždės lygiai taip pat greitai ir užgęsta, jai taip pat kėlė nerimo. „O aš juk negalėjau šaukti, kad ne, šį kartą bus kitaip. Niekas nebūtų klausęs, patikėjęs. Todėl nusprendžiau tyliai, bet sunkiai dirbti ir kastis kelią link savo svajonės. Ir kai jau bus pirmieji vaisiai, tada sakyti: „Na, štai, aš vis dar degu viduj!“, – dainos „Man nebaisu“ žodžius pacitavo dainininkė.

Nors daugumai muzikinių projektų dalyvių pergalė suteikia laikiną populiarumą, o vėliau gyvenimas grįžta į savas vėžes, M.Pundziūtės gyvenimas apvirto aukštyn kojomis.

„Ateities planai pasikeitė tada, kai supratau, kad žmonės čia, Lietuvoje, nori girdėti mano muziką. Iki tol maniau, kad išvažiuosiu studijuoti į užsienį. Tačiau tai, kad jau praėjo daugiau nei metai po „X faktoriaus“ ir vis dar nėra atslūgęs gerbėjų dėmesys, tai, kad išleistos dainos „Dviese“ jie klausėsi daugiau nei 7 milijonus kartų, iš tiesų privertė mane susimąstyti, kad esu reikalinga žmonėms čia. Ir tai yra pats geriausias jausmas“, – pasakojo Monika.

Ir iš tiesų su dainininku Vaidu Baumila įrašyta daina sulaukė didelio populiarumo. Vaizdo klipas „Dviese“ tapo pirmuoju šalyje, surinkusiu 1 milijoną peržiūrų internete greičiau nei per dvi savaites. Pirmajam milijonui peržiūrų pakako 11 dienų.

Monika juokauja, kad kai pirma daina tokia sėkminga, toliau turi būti tik geriau. Ji – maksimalistė, tad tokie rezultatai ją labai džiugino. „Tai, kad turėjau galimybę su Vaidu įrašyti bendrą dainą ir kad ji buvo tokia sėkminga, man – didžiausias variklis judėti į priekį. Dar ir dabar tai, kas vyksta, atrodo neįtikėtina, todėl be galo saugau tokias akimirkas. O saugojimas pasireiškia dar sunkesniu darbu!“ – atviravo atlikėja.

Moniką įkvepia žmonės, kurie kvėpuoja aistra savo veiklai. „Žaviuosi žmonėmis, kurie suteikia prasmę ir tyriausią džiaugsmą dirbdami savo darbą. Mane įkvepia tie atlikėjai, kurie mažiau sureikšmina savo grožį, seksualumą, kai tai būna viskas, ką jie turi, ir mažiau maivosi, daugiau dirba. Juk tai puikiai matyti jų pasirodymuose. Mane žavi unikalūs žmonės, kurių niekada ir niekaip neatkartosi. Kad ir Lady Gaga! Ji man yra ateivis, iš kurio semiuosi paskatų dirbti“, – juokėsi Monique.

Jau kurį laiką sklando gandai, kad Monika ne šiaip atlieka kažkieno parašytas ir aranžuotas dainas, o prie to prisideda ir pati. „Išsklaidysiu aš tuos gandus. (Juokiasi.) Aš visada prisidedu prie išleidžiamų dainų kūrybos. Juk man jas reikės dainuoti metų metus! Esu Dainos „Dviese“ bendraautorė“, – atskleidė kelią į šlovę besiskinanti atlikėja.

Pro akis nepraslysta ir ryškiai mėlyni jos plaukai. „Juk jaunystė – puikus metas eksperimentams“, – sako ji ir neslepia: prie to prisidėjo ir noras išsiskirti iš minios.

„Man mėlyni plaukai, kaip ir naujasis sceninis vardas Monique, kuriuo šeima ir draugai vadino nuo mažų dienų, yra labai artima. Apie tai svajojau dar būdama vaikas, paišiau savo mėlynus plaukus, nuotraukose keisdavau plaukų spalvą į mėlyną. (Juokiasi.) Praėjusią vasarą šią svajonę tiesiog išpildžiau, nieko sudėtinga“, – šypsojosi M.Pundziūtė.

O namuose Monika virsta eiline moterimi, kuriai patinka ir smagios romantinės komedijos, ir rimtesni filmai.

„Nors, žinote, Monika namuose yra grojanti Monika. Kartais net pritingiu gaminti valgyti dėl to, kad negaliu atsiplėšti nuo kūrybos. Bet man geriausias poilsis iš tiesų yra namie. Kartu su skaniu maistu“, – juokėsi M.Pundziūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.