Virtęs moterimi buvęs berniukas už modelio karjerą dėkoja ir lietuvei

„Visada jaučiausi esanti moteris“, – sako translytė moteris, kuri gimė berniuku. Dabar apatinių drabužių ir vestuvinių suknelių modeliu dirbanti Nicole Gibson (36 m.) džiaugiasi stulbinama karjera ir jaučiasi lyg princesė, o už modelio karjerą dėkoja ir lietuvei dizainerei, kuri prieš kelerius metus ja patikėjo.

 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
„Vilkėdama Sonatos kurtus  apatinius jaučiausi labai  romantiška, seksuali ir  savimi pasitikinti. Dabar  liko tik rasti vyrą, kuriam  galėčiau su šiais kūriniais  rodytis“, – sakė Nicole Gibson.
„Vilkėdama Sonatos kurtus apatinius jaučiausi labai romantiška, seksuali ir savimi pasitikinti. Dabar liko tik rasti vyrą, kuriam galėčiau su šiais kūriniais rodytis“, – sakė Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
 Nicole Gibson.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 3:31 PM, atnaujinta Sep 8, 2017, 3:38 PM

Vienas labiausiai įsimintinų Nicole darbų – lietuvės, kuriančios ir gyvenančios Londone, prabangių apatinių drabužių dizainerės Sonatos Rapalytės kolekcijų demonstravimas Londono mados savaitėje ir fotosesijos.

„Man tai buvo labai jaudinanti patirtis, buvau atrinkta iš daugybės modelių. Kartą vilkėjau labai atvirą glaustinukę su tinkleliu priekyje – niekas jos nebūtų dėvėjęs, išskyrus mane.

Pamenu, tuomet pamaniau: visą gyvenimą svajojau apie tai, tikrai nenuvilsiu šios puikios kūrėjos ir visų susirinkusių žiūrovų.

Vėliau man teko garbė fotografuotis su lietuvės kūriniais. Jos kuriami apatiniai be galo seksualūs ir išskirtiniai, čia daug dėmesio kreipiama į detales, viskas yra siūta rankomis!

Vilkėdama Sonatos kurtus apatinius jaučiausi labai romantiška, seksuali ir savimi pasitikinti. Dabar liko tik rasti vyrą, kuriam galėčiau su šiais kūriniais rodytis“, – lietuvei kūrėjai pagyrų negailėjo modelis.

Nuo tada Nicole buvo įvardyta kaip klasikinis modelis ir siūloma pristatant vestuvinius drabužius.

Modelio Nicole paskyra socialiniame tinkle „Instagram“ lūžta nuo asmenukių, kur ji pozuoja su apatiniais, šalia baseino demonstruoja bikinius ar tiesiog vartosi lovoje kartu su savo šunimi.

Nicole nėra tipiškas modelis – auginta kaip berniukas, vėliau ji ryžosi lyties keitimo operacijai. Ir jau po kelių dienų, 2013-ųjų rudenį, debiutavo kaip modelis, rašo „Daily Mail“.

Dabar 180 cm ūgio modelis gyvena moters gyvenimą, tokia jos lytis nurodyta ir pase bei vairuotojo pažymėjime.

Nicole dirba modelių agentūroje „Classic Models“, yra prisijungusi prie pasimatymų platformos „Tinder“ ir flirtuoja su vaikinais vietos regbio klube, kuriame dirba kaip barmenė.

Jos transformacija į moterį buvo tokia sėkminga ir įtikinama, kad net jos seksualiniai partneriai negali pasakyti, kad ji gimė vyriškos lyties.

Pirmą kartą po operacijos duodama interviu ji sakė, kad ir pati savęs neidentifikuoja kaip translytės.

„Nesididžiavau tuo ir vargiai galiu lygintis su tokiais žmonėmis kaip Kellie Maloney ar Caitlyn Jenner, kurios kur kas vyresnės už mane ir buvo vyrai vyrų pasaulyje“, – kalbėjo N.Gibson.

Ji sakė, kad net fiziškai būdama mažas berniukas jautėsi esanti mergaitė – taip ji mąstė, taip norėjo rengtis ir žaisti. Dabar moters gyvenimą gyvenantis modelis džiaugiasi, kad net jos pase nurodyta, jog ji – moteris, o ne transseksualas.

„Vienas mano draugas regbio treneris man yra sakęs, kad turiu nustoti save vadinti translyte. Juk žmonės mane ir priima taip, kaip prisistatau. Jis mane patikino, kad esu mergina, ir patarė pamiršti savo praeitį. Tai buvo paskutinis lašas, nuo tada uždariau duris į praeitį“, – kalbėjo Nicole.

Kaime Vakarų Sasekse (Anglija) nuostabiame kotedže gyvenanti Nicole ne visada savo kailyje jautėsi puikiai. Gimusi berniuku ir pavadinta Glenu ji visuomet jautė bendrystę su mergaitėmis, svajodavo apie puošnias sukneles bei batelius ir įsivaizduodavo esanti Elizabeth Taylor 1976-ųjų filme „Žydroji paukštė“.

Gąsdinama ir terorizuojama vidurinėje mokykloje ji galiausiai nusprendė, kad yra homoseksualus vaikinas. Taip pat buvo ir universitete, kur Nicole, dar būdama Glenas, studijavo anglų literatūrą, teatro mokslus, vaidybą.

Vis dėlto galiausiai baigusi koledžą Nicole pradėjo auginti plaukus, rengtis kaip moteris ir pateikė prašymą lyties keitimo operacijai. Procedūrai, kuri kainuoja nuo 14 tūkst. iki 16 tūkst. eurų, ji buvo užregistruota Lyties identifikacijos klinikoje.

Konsultacijos Nicole buvo pradėtos 2010-ųjų spalį, ji pradėjo gerti hormoninius preparatus. 2012-aisiais pasikeitė vardą, o po metų pradėjo ruoštis operacijai. Kaip tik tuo metu ji buvo pastebėta modelių agentų, susikūrė savo kanalą „YouTube“ platformoje, prisijungė prie talentų agentūros „Star Now“.

Galiausiai pasirodė vintažiniame „Yves Saint Laurent“ mados šou, kuris buvo skirtas pristatyti lyčių įvairovę, po to buvo pakviesta kaip modelis į Londono mados savaitę ir per naktį tapo žvaigžde.

„Tai buvo kaip viesulas. Visiškai nesitikėjau, kad būsiu pastebėta. Visą savo, suaugusio žmogaus, gyvenimą dirbau baruose ir aludėse, o pradėjusi atstovauti modelių agentūrai „Models of Diversity“, kur mane išmokė modelio laikysenos ir vaikščiojimo, po Londono mados savaitės buvau pastebėta ir tapau žinoma.

„Yves Saint Laurent“ pristatymas buvo mano pasitikėjimo savimi išbandymas. Kaip tik tuo metu buvau nustojusi vartoti hormoninius preparatus, dingo mano krūtys ir užpakaliukas. Tai buvo toks mano gyvenimo etapas, kai visai nepasitikėjau savimi dėl išvaizdos“, – pasakojo modelis.

Praėjus vos kelioms dienos po triumfo ant podiumo Nicole gulėsi ant operacinio stalo.

2013-ųjų rugsėjo 19 dieną, po dviejų su puse valandų medikų darbo ir dar savaitės, praleistos ligoninėje, jai buvo pakeista lytis.

„Pabudau niūniuodama dainą „So Wake Me Up When It’s All Over“ („Pažadink mane, kai viskas baigsis“). Jaučiausi keistai, matyt, tą dainą girdėjau prieš panirdama į miegą.

Jie vis kartojo: „Panele Nicole, panele Nicole, tyliau, čia yra daugiau gyjančių žmonių.“ Dar dvi dienas mane veikė morfinas, todėl nedaug ką pamenu. Vis spausdavau mygtuką prašydama daugiau vaistų...“ – kalbėjo N.Gibson.

Po operacijos Nicole išvyko į mamos namus, kad ten galėtų sveikti ir atsigauti. Nors vaistų poveikis jau buvo praėjęs, moteris jautėsi vangi, neturėjo energijos, o naktys, kai miegodavo, atrodydavo per trumpos.

Modeliui pasisekė, kad nereikėjo plastikos chirurgų pagalbos. Vartodama hormonus ji džiaugėsi savomis krūtimis, nors ir turėdavo kasdien nepamiršti išgerti piliulės.

„Esu labai laiminga, kad krūtis man pavyko užsiauginti natūraliai. Nešioju C dydžio liemenėlę. Vis dėlto žinau, kad vartoti hormonus turėsiu visą likusį gyvenimą“, – pasakojo modelis.

Natūraliai susilaukti vaikų Nicole nepavyks, mat ji prieš operaciją neužšaldė spermos, tačiau moteris teigia, kad jos seksualinis gyvenimas yra normalus.

„Nesu pasileidėlė, bet buvo situacijų, kai savo partneriams nepasakiau apie operaciją. Jie nepastebėjo, kad kas nors būtų ne taip“, – atviravo Nicole.

Vis dėlto N.Gibson karjera nebuvo tik sėkmės lydima. Ji dalyvavo realybės šou TV kanale „Channel 4“, kur poros turėjo keliauti po Europą, atlikti įvairias užduotis ir balsuoti, kuris iškris. Šiame realybės šou Nicole dalyvavo su draugu, tačiau dabar pati sako, kad tai buvo siaubinga.

„Tai buvo šlykštu. Mes iškritome po trijų dienų, nes ten nesutarėme nė su vienu žmogumi, – dabar jau su šypsena prisimena Nicole. – Esu tikra, kad jiems nepatiko mano situacija. Žinau, kad tai galėjo būti geras realybės šou, kuris man būtų išėjęs į naudą, jei būčiau pasakojusi apie save, bet man buvo neįdomu. Vienintelė mintis, kuri sukosi mano galvoje, buvo kuo greičiau iš čia nešdintis. Iškritome Prancūzijoje.“

Vis dėlto, nepaisant šios nesėkmės, Nicole nesustojo: ji atliko transseksualios prostitutės vaidmenį komedijoje „Catastrophe“, vaidino trumpame filme „Dawn“ ir ėjo podiumu su kitais savo agentūros modeliais.

„Podiumu ėjau daugybę kartų, fotografavausi fotosesijose. Akivaizdu, kad mano privalumas yra ūgis, o žmonės žavisi mano istorija. Nesakyčiau, kad kaip modelis esu labai ryški, neturiu išsišokusių skruostikaulių, kurie dabar madingi. Tačiau manau, jog mane kviečia dėl to, kad moku būti jauki, naminė“, – šypsojosi Nicole.

Savo karjeros viršūne N.Gibson įvardija neseniai vykusį mados namų „Estilo Moda“ kolekcijos pristatymą.

„Tai buvo stebuklinga patirtis, jaučiausi kaip pasakoje. Ėjau podiumu kolekcijos pabaigoje ir jaučiausi kaip princesė. Visada svajoju apie savo vestuvių dieną. Man liko tik rasti savo princą“, – sakė modelis.

Parengė Laura BULVYDĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės