Lovoje verslo ryklius pažinusi aštrialiežuvė Ksenija Sobčiak suprato, ko jai reikia

Skandalingoji televizijos laidų vedėja, anksčiau turėjusi aukštuomenės vakarėlių liūtės ir „rusiškosios Paris Hilton“ reputaciją, Ksenija Sobčiak (36 m.) per keletą metų iš esmės pakeitė savo įvaizdį, o į maištautojos sielą pagaliau atkeliavo ir ramybė.

Ksenija Sobčiak nusprendė siekti Rusijos prezidento posto – be jokios vilties, kad laimės.<br> ViDA Press nuotr.
Ksenija Sobčiak nusprendė siekti Rusijos prezidento posto – be jokios vilties, kad laimės.<br> ViDA Press nuotr.
Ksenija su vyru  Maksimu.<br> ViDA Press nuotr.
Ksenija su vyru Maksimu.<br> ViDA Press nuotr.
Taip Ksenija atrodė 2007-aisiais.<br> ViDA Press nuotr.
Taip Ksenija atrodė 2007-aisiais.<br> ViDA Press nuotr.
 K.Sobčiak.<br> ViDA Press nuotr.
 K.Sobčiak.<br> ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 26, 2018, 9:07 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:14 PM

Šviesiaplaukė jau gimė turėdama didžiulį potencialą, mat ji – įtakingo Rusijos politiko, pirmojo Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčiako duktė. Jos tėvas draugavo su Vladimiru Putinu, kai šis buvo eilinis KGB darbuotojas, ir net padėjo jam karjeros pradžioje.

Ksenija jau ankstyvoje jaunystėje matė save kaip politikę: įstojo ne į Teisės, kur kreipė tėvas, o į Tarptautinių santykių fakultetą. Trečiame kurse studijas iš Sankt Peterburgo perkėlė į Maskvą.

Anglų, prancūzų ir ispanų kalbas mokanti Ksenija norėjo būti arčiau katilo, kur verda politinis Rusijos gyvenimas ir galima užmegzti reikalingų ryšių.

Jaunoji šviesiaplaukė spindėjo televizijos ekrane, buvo įvairių renginių vedėja, smagiai leido laiką su vyrais. Ir faktiškai žingsnis po žingsnio krimto viešųjų ryšių, reklamos ir savireklamos subtilybes. Didžiojo verslo ryklius pažino lovoje ir meilėje.

2011-aisiais Ksenijai sukako 30 metų. Mergina subrendo, jaunatviškas spindesys baigėsi. Ir tuomet ji pasuko į politiką. Ir pasirinko jai neįprastą kelią – per opoziciją.

K.Sobčiak reikėjo parodyti, kad ji – savarankiškas žmogus, o ne velionio tėvo draugo V.Putino globotinė.

Politika šviesiaplaukė užsiėmė rimtai: dalyvavo protesto mitinguose, rašė viešą laišką V.Putinui, reikalavo sąžiningų rinkimų. Už tai buvo atleista iš darbo Rusijos televizijos kanaluose.

Labai išsigando, kai po Boriso Nemcovo nužudymo pasklido gandai, kad jos pavardė įtraukta į kažin kokius likviduojamųjų sąrašus. Net norėjo išvykti iš Rusijos.

Jos atkaklumas, užsispyrimas padarė įspūdį tiems, kuriems reikėjo. Ir K.Sobčiak buvo priimta į didįjį žaidimą.

Pirmiausia, ką padarė šokoladinė blondinė, – pakeitė įvaizdį. Iš pradžių kontaktinius lęšius pakeitė dideliais akiniais, kurie suteikė jai protingos moters įvaizdį. Ir dabar akiniai jau yra tapę K.Sobčiak „prekės ženklu“.

2000-aisiais šokoladinė blondinė teikė pirmenybę ryškiems, akį rėžiantiems papuošalams, trumpoms ekstravagantiškoms suknelėms, šortams, blizgučiams.

Dabar Ksenijos garderobe – santūrūs ir elegantiški drabužiai.

Yra ir net gėlėtų apdarų rusų liaudies motyvais, kurių aukštuomenės vakarėlių liūtė anksčiau nebūtų nieku gyvu apsivilkusi.

Pasikeitė ir Ksenijos plaukų spalva, šukuosena – vietoj išbalintų garbanų dabar šviesiai rusvos, laisvai krintančios sruogos.

Bet pakeisti aprangos stilių ir šukuoseną – dar ne viskas. Ir jei tai nedera prie aplinkos, kur ketinama įsitvirtinti, iš jos kartais išstumiama taip greitai, kad net nespėjama pademonstruoti ir savo proto.

K.Sobčiak suprato, kad prie naujo jos įvaizdžio reikalingas ir naujas statusas – žmonos. Bet buvusi šokoladinė blondinė tvirtino, kad seksualiniu požiūriu jai negali būti patrauklus vyriškis, kuris jos netraukia intelektualiai.

Ksenija mylėjo įvairius vyrus – partnerių pasirinkimas atspindėjo visus jos brendimo etapus. Ji pradėjo nuo verslininkų ir milijonierių – „tėvelio“ tipo vyriškių, nes neturėjo patirties, buvo jauna.

Ji susitikinėjo su naftos magnatu Viačeslavu Leibmanu, įtakinguoju čečėnų verslininku Umaru Džabrailovu. Pastarasis visai neseniai iš pistoleto šaudė į viešbučio sienas, o su jaunąja Ksenija buvo švelnus ir mielas.

Ji vos neištekėjo už kito verslininko – Aleksandro Šusterovičiaus: garsusis rusų dizaineris Valentinas Judaškinas net pasiuvo vestuvinę suknelę. Bet paskutinę akimirką Ksenija persigalvojo – na, juk ne tas, kokio jai reikia!

Sklinda gandai, kad A.Šusterovičių atkalbėjo jo giminaičiai iš Izraelio. Neva jo nuotaka – lengvabūdė. Šia versija sunku patikėti: jei jie būtų buvę prieš, kur kas anksčiau būtų atkalbėję. Juk A.Šusterovičius įdėjo tiek daug energijos ir pinigų į vestuvių organizavimą.

Paskui Ksenija užsidirbo pinigų, įgijo pasitikėjimo savimi ir ją patraukė kūrybingi vyrai. Ji gyveno su Maskvos radijo stoties „Serebrianyj dožd“ generaliniu direktoriumi Dmitrijumi Savickiu, turėjo romaną su režisieriumi Eduardu Bojakovu.

Kai sukako 30 metų, atėjo laikas subręsti. Ir ji prisišliejo prie opozicijos, kurią pažino per jauną ir ūmų opozicionierių Ilją Jašiną.

Ir staiga 2013-aisiais, visų draugų nuostabai, K.Sobčiak ištekėjo už protingo ir inteligentiško aktoriaus Maksimo Vitorgano (45 m.). Ne milijonieriaus, bet iš geros aktorių šeimos.

Su M.Vitorganu susipažino ten, kur ir su I.Jašinu, – per protestų renginius. Su juo skandalingoji Ksenija tikrai laiminga.

Kur slypi Ksenijos laimingo vedybinio gyvenimo paslaptis?

Ji suprato, ko jai reikia. Žinomo rusų aktoriaus Emanuilo Vitorgano sūnus Maksimas – du kartus vedęs ir dviejų vaikų tėvas – visiškai netinka į porą įžūliai, skandalingai vakarėlių liūtei. Tokiai Ksenijai, kokia ji buvo anksčiau.

Bet idealiai tinka į sutuoktinius naujai, rimtai Ksenijai, kuri pradeda savo kelią į didžiąją politiką. Maksimas – geras, patikimas ir gera atrama.

Jis iškart suteikė Ksenijos įvaizdžiui padorumo, o jos gyvenimo būdui – stabilumą. Ir šokoladinė blondinė perėjo į kitą lygmenį – moters, su kuria galima turėti reikalų.

Bet kodėl Ksenija pasirinko niekuo neišsiskiriantį aktorių? Ir koks apskritai jos požiūris į vyrus?

Na, nemeluosiu, ilgai laikiausi požiūrio, kad vyras turi mane išlaikyti ir dovanoti brangias dovanas. Ne todėl, kad buvau viską apskaičiuojanti, o todėl, jog maniau esanti tokia šauni ir tai reikia vertinti.

Bet paskui supratau, kad storą piniginę turintiems vyrams aš – ambicinga, savarankiška, kūrybiška – nereikalinga. Jiems reikia ko nors, kas pasirengęs prie jų derintis, aukoti savo karjerą“, – sakė K.Sobčiak.

Ji suprato, kad jei pasirinks turtingą vyrą, turės pasikeisti ir šokti pagal jo dūdelę. O to Ksenija tikrai nenorėjo.

Į savo socialinio tinklo paskyrą Maksimas įkėlė nuotrauką su Ksenija. Ir parašė, kad jam ne gėda būti pavadintam mamos sūneliu arba vyru po žmonos padu.

„Kartais tokiais epitetais mane nori pažeminti visiškai nepažįstami žmonės. Gal kam nors šie žodžiai užgaulūs, bet aš išdidžiai pripažįstu – taip yra! Turėjau nuostabią mamą, o dabar turiu nuostabią žmoną“, – atkirto M.Vitorganas.

K.Sobčiak pasielgė išmintingai – neskubėjo prie altoriaus. Tai padarė tik supratusi, koks vyras ir kam jai reikalingas.

Kai kurios moterys svajoja apie motinystę, kai kurios – ne. Prie pastarųjų priklausė ir Ksenija. Ji nesuprato, kam reikalingi vaikai, jei moteris turi kuo užsiimti, ir apie tai garsiai kalbėjo.

Netrukus po vestuvių K.Sobčiak atsidūrė audringo skandalo centre. Į internetą buvo įkeltas telefono pokalbio įrašas, kur kaimynų vaikus Ksenija vadina mažomis bjaurybėmis.

Negana to, piktinosi, kad remontininkai pradeda darbus iš ankstyvo ryto (ji dar miega) ir daro pertrauką per vaikų „tyliąją valandą“ – popietinį miegą. Ir tuo metu Ksenija net žadėjusi rengti diskotekas.

Tiesa, šį įrašą ji vadina klastote.

Ir staiga praėjusiais metais paaiškėjo, jog K.Sobčiak laukiasi. Visą nėštumo laiką ji užsiėmė joga ir plaukimu. Praėjusių metų lapkritį gimė sūnus Platonas. Ir Ksenija tapo laiminga motina.

Gimdė be nuskausminamųjų, kad pajustų, kas yra natūralus gimdymas. Ir nesirengia apsiriboti vienu vaiku, bent taip sakė per moterų konferenciją Jekaterinburge.

Ir visų susirinkusiųjų širdys suminkštėjo. O kai kažkas priminė, kad jai nesinorėjo vaikų, Ksenija atsakė: „Taip, šitaip kalbėjau, bet tuomet neturėjau sūnaus!“

Visi suprantamai nusišypsojo.

„Aš apskritai pasikeičiau ir pamilau vaikus. Tiesa, kol kas tik berniukus ir griežtai tam tikro amžiaus. Pradėjau žvilgčioti į vaikų vežimėlius ir klausti: „Ko susilaukėte? Kokio amžiaus?“ O juk visada nekenčiau tų, kurie taip elgiasi“, – prisipažino Ksenija.

Gimus vaikui ji gavo visišką teisę barti ar girti vaikus, kalbėti apie mokyklas ir auklėjimą. Žinoma, ir vaikų neturinti moteris gali dalykiškai kalbėti auklėjimo tema.

Bet būtinai atsiras kokia nors išsišokėlė, kuri riktelės, jog tokia moteris neturi teisės kalbėti šia tema, nes apie tai nieko nenutuokia.

K.Sobčiak nesiekia būti idealia motina. Savo sūnų Platoną ji maitino krūtimi iki dviejų mėnesių, turi auklę, kuri jai padeda. Namuose su sūnumi būna iki vidurdienio, po to atiduoda į švelnias tėvo rankas, o pati išvyksta į darbą.

Grįžta vakare ir nesibaimina, kad vyras Maksimas paleido vaiką iš rankų ar ką nors padarė neteisingai. K.Sobčiak gyvena šimtu procentų ir vaikas papildo jos gyvenimą.

Bet jos santykiai su motina (Liudmila Narusova, Rusijos Federacijos Tarybos narė. – Red.) vaikystėje buvo itin sudėtingi. Ksenija neslepia, kad tiesiog siaubingi. Bet ji daug ką suprato, kai pradėjo gilintis į psichologiją.

„Kai motina stipri valdinga, jos dukteriai tikrai nelengva. Ir tuomet galimi du keliai: mergaitė užgniaužta ir su tuo visiškai susitaiko arba kovoja už savo erdvę“, – sakė Ksenija.

Jos santykiai su motina iki šiol įtempti. Ksenija protestuoja bet kokia proga.

K.Sobčiak patinka atkreipti ugnį į save. Būna tokių žmonių, kuriems būtina pareikšti, jog jie – prieš. Kitaip atrodo, lyg niekas jų nepastebi.

Buvusiai šokoladinei blondinei pavyko parodyti, kad ji – pavyzdinga žmona ir mama. Bet jai kol kas nesiseka nusikratyti provokatorės ir skandalistės įvaizdžio.

K.Sobčiak nusprendė siekti Rusijos prezidento posto – be jokios vilties, kad laimės. Ji ketina parodyti, jog yra rimta politikė.

K.Sobčiak rinkimų šūkis „Prieš visus“ turi neva patraukti visus nepatenkintus dabartine valdžia. Gal kas nors ir užkibs?

Tačiau yra vienas „bet“. Apie žmogų sprendžiama iš jo žodžių, o K.Sobčiak yra prišnekėjusi nemažai kvailysčių – na, kad ir apie vaikus.

Ir po to daugumai nebesvarbu, kad ji rūpinasi disleksija sergančiais vaikais ir jiems padeda finansiškai. Atmintyje liko tik K.Sobčiak žodžiai.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.