Laidos vedėjas ryžosi kardinaliems pokyčiams

Lrytas.tv laida „Virtuvės revizija” lankosi žinomų žmonių namuose, tikrina jų šaldytuvus, o sporto treneris Paulius Ratkevičius pataria, ką valgyti sveiką, o ko geriau atsisakyti. Nuo šiol su juo kartu į reviziją skubės virtuvės šefas Arnas Noreika, kuris ne tik iš Pauliaus parinktų produktų pagamins sveiką, gardų ir lengvai paruošiamą patiekalą, bet ir pats nusprendė imtis kardinalių pokyčių – atsisakyti nereikalingų kilogramų.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-10-31 21:33, atnaujinta 2018-11-02 08:10

Per kelis mėnesius – triženklis skaičius kilogramų

„Virtuvės šefo darbas sudėtingas ir netelpa į tradicines valandas, nes juk žmonės pasilepinti gardžiu maistu nori vakarais, o aš iš darbo grįždavau jau giliai naktį. Tuomet jau tikrai nekildavo minčių kažką gamintis sau, o nesveikas maistas tapo mano geriausiu draugu. Visą dieną gamini kitiems, todėl pats ieškodavau greitų variantų”, – atvirauja Arnas, kuris nepastebėjo, kaip per porą mėnesių visi rūbai tapo ankšti, o svarstyklių rodyklė sustojo ties 130 kilogramų.

„Vėliau tapo sunku nueiti tolimesnes distancijas, nuolat pradėjo mušti prakaitas, trūko energijos. Supratau, kad reikia kažką daryti”, – atsidusta virtuvės šefas.

Lemtingi sutapimai

Supratęs, kad neapsieis po rimtų pokyčių, A.Noreika pradėjo domėtis specialistais, kurie propaguoja sveiką gyvenseną.

„Internete pastebėjau asmeninį trenerį Paulių Ratkevičių, su kuriuo susisiekiau iškart. Papasakojus problemą jis sudarė pagal mano mėgstamus produktus mitybos planą, kurio esmė buvo jog jausčiausi sotus bet svoris tirptų, – pasakoja Arnas. – Smagiausia, kad jau po dviejų savaičių svėriau 5 kg mažiau, su kuriais atsirado labai stipri motyvacija eiti į priekį ir siekti užsibrėžto svorio – 95 kg!”

P.Ratkevičius tuo metu ruošėsi projektui „Virtuvės revizija” ir komandoje ieškojo patyrusio bei motyvuoto virtuvės šefo – kuris ne tik gardžiai gamintų, bet ir pats būtų suinteresuotas drąsinti kitus sveikiau maitintis.

„Naujas amplua, kaip vieno iš vedėjų laidoje „Virtuvės revizija” yra dar vienas itin stiprus motyvuojantis aspektas. Juk dabar ne tik aš, bet ir žiūrovai galės stebėti, kaip man sekasi „tirpti” mėgaujantis sveiku bei skaniu maistu, o laidoje pateiktais receptais pasinaudoti patys, ir taip pat pradėti veikti,” – įsitikinęs virtuvės šefas

Namuose karaliavo vienkartiniai indai

A.Noreika šiuo metu vadovauja viešbučio „Panorama” virtuvei, gali pasigirti Lietuvos ir Baltijos BBQ čempiono titulais.

„Nuo pat vaikystės stebėdavau kaip močiutė ir mama sukdavosi virtuvėje ir nuolat kažką gamindavo, kadangi buvau vaikas, manęs neleisdavo prie puodų, tad svajonė buvo kada nors turėti savo virtuvę ir būti ten šeimininku.

Tačiau kai mama ir močiutė išeidavo, būdamas antrokas bandydavau viską atkartoti, bet dažniausiai gaudavau velnių už sugadintus produktus. Tačiau aistra buvo didesnė už baimę, ir rizikuodavau vos tik progai pasitaikius”, – karjeros užuomazgas prisimena Arnas. Baigęs studijas Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymų centre praktiką atliko viešbučio  „Radisson Blu Lietuva“ virtuvėje, kuriai vadovavo Aurimas Serva: „Labai esu dėkingas savo mokytojui Aurimui, kuris padėjo atsiskleisti ir išryškino mano kulinarines savybes, tad nepraėjus nė pilnam mėnesiui mane pakvietė ten dirbti. Vėliau gavau viliojantį pasiūlymą iš vieno naujai atsidarančio Vilniaus baro „Bukowski“, kuriam reikėjo sukurti neįprasto maisto meniu, tad šis iššūkis pasirodė labai patrauklus ir perėjau ten. Nuo to ir prasidėjo mano kaip virtuvės šefo karjera, nes naujai atsidaręs baras neatsigynė klientų, o tai buvo geriausias įvertinimas man”, – džiaugiasi sėkminga karjera A.Noreika.

Laidoje „Virtuvės revizija” Arno užduotis pamačius ingredientus per kelias minutes sugalvoti įdomų, bet lengvai namuose pagaminamą patiekalą, kuris atitiktų Pauliaus keliamus sveikumo principus, o paties šefo – skonines savybes. Arnas labiausiai mėgsta improvizuoti kurdamas sriubas ir padažus, ieškoti vis naujų, netikėtų skonių. Tiesa, ne visi darbai virtuvėje jam prie širdies.

„Negaliu pakęsti purvinų indų bokšto kriauklėje. Netgi vienu metu namuose buvau prisipirkęs vienkartinių indų, kad tik išvengti jų plovimo, tai turbūt bjauriausias darbas pasaulyje” – juokiasi A.Noreika. 

Arno sukurti receptai - jau nuo trečiadienio, per lryto.tv laidoje „Virtuvės revizija"

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.