Bolivudo gražuolei Holivude prasimušti padėjo stipri valia ir geros manieros

JAV ir savo tėvynėje Indijoje aktorė Priyanka Chopra (36 m.) labiau žinoma nei Europoje. Senajame žemyne ji dažniausiai vadinama tik Didžiosios Britanijos princo Harry žmonos, buvusios aktorės Meghan Markle drauge.

 Priyanka Chopra.<br> Scanpix nuotr.
 Priyanka Chopra.<br> Scanpix nuotr.
2000-aisiais Priyanka Chopra tapo Mis pasaulis.<br> Scanpix nuotr.
2000-aisiais Priyanka Chopra tapo Mis pasaulis.<br> Scanpix nuotr.
2016-aisiais žurnalas „Time“ gražuolę indę įtraukė į 100 įtakingiausių žmonių sąrašą.<br> Scanpix nuotr.
2016-aisiais žurnalas „Time“ gražuolę indę įtraukė į 100 įtakingiausių žmonių sąrašą.<br> Scanpix nuotr.
Indų aktorė susižadėjo su Amerikos dainininku Nicku Jonasu.<br> Scanpix nuotr.
Indų aktorė susižadėjo su Amerikos dainininku Nicku Jonasu.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 18, 2018, 5:02 PM

Holivudo meilę užkariauti sugebėjusi P.Chopra gimė Indijoje, karo gydytojų šeimoje. Paprastų žmonių, be įspūdingų turtų, kaip mano daugelis.

Ji mokėsi karinėje mokykloje.

„Būtent ten sužinojau, kas yra drausmė ir kokia ji svarbi“, – prisimena P.Chopra.

Aktorė neslepia, kad pagauti sėkmės paukštę jai padėjo stipri valia ir geros manieros.

Po mokyklos baigimo Priyanka ketino studijuoti inžineriją, o paskui dirbti NASA (JAV valstybinė agentūra, atsakinga už visas nekarines kosmoso programas. – Red.).

Bet likimas pasisuko kita linkme, ir tai padarė Priyankos tėvai. Kai dukrai sukako 17 metų, mama nusiuntė jos nuotraukas į grožio konkursą „Mis India“.

Mergina buvo iškart pastebėta ir 2000-aisiais išplaukė į tarptautinius vandenis – tapo Mis pasaulis.

„Po pergalės mane pradėjo kviesti į kino industriją. Apie aktoriaus darbą nieko nenutuokiau, nežinojau, kaip vaidinti. Visko mokiausi tiesiog filmavimo aikštelėje“, – pasakoja P.Chopra.

Pergalė grožio konkurse jai tapo tramplinu į kino karjerą, bet tik Indijos kino industrijos atšakoje – Bolivude. Tik po 15 metų Priyankai pasiūlytas vaidmuo amerikiečių projekte – televizijos kompanijos ABC seriale „Kvantikas“, pasakojančiame apie grupę jau-nų naujokų, atvykusių mokytis į Federalinio tyrimų biuro (FTB) bazę Kvantike (Virdžinija).

Pagrindinis vaidmuo žymėjo ir naują eilutę P.Chopros biografijoje. Pirmoji Indijoje gimusi aktorė, suvaidinusi pagrindinį personažą amerikiečių seriale.

Ir nuo tada jos karjeros kreivė pradėjo kilti aukštyn. 2016-aisiais žurnalas „Time“ gražuolę indę įtraukė į 100 įtakingiausių žmonių sąrašą.

Atsidurti vienoje gretoje su socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėju Marku Zuckerbergu ir popiežiumi Pranciškumi indų aktorei padėjo labdaringa veikla.

Pastaruosius dešimt metų P.Chopra bendradarbiauja su UNICEF – Jungtinių Tautų Vaikų fondu ir PETA – už gyvūnų teises kovojančia tarptautine gyvūnų organizacija.

Indų aktorė vadovauja savo įkurtam labdaros fondui, kuris suteikia galimybę neturtingiems Indijos vaikams gauti šiuolaikinę medicinos pagalbą. Fondo veiklai P.Chopra nuolat perveda dešimt procentų savo pajamų.

Yra dar dešimtys kitų labdaros projektų, kuriuos ji remia. Už savo filantropinę veiklą P.Chopra buvo įvertinta vienu aukščiausių Indijos valstybinių pilietinės visuomenės apdovanojimų – „Padma Shree“.

„Tai tas pat, kaip Didžiojoje Britanijoje būti įšventintam į riterius“, – aiškina P.Chopra.

Šiais metais autoritetingas mados leidinys „The Business of Fashion“ indų aktorę įtraukė į 500 įtakingiausių mados industrijos asmenų sąrašą.

Per visą savo karjerą P.Chopra buvo įvertinta 600 nominacijų ir apdovanojimų.

P.Chopra – gera Sasekso kunigaikštienės M.Markle draugė. Ji buvo viena iš nedaugelio, pakviestų į buvusios kolegės vestuves.

Pirmą kartą abi susitiko 2016-aisiais per žurnalo „Elle“ surengtą vakarienę.

„Susipažinome kaip aktorės, susidraugavome kaip dvi merginos“, – sako P.Chopra.

Ji labai didžiuojasi savo karjera, todėl kitais metais išleis autobiografinę knygą, kur papasakos, kaip iš paprastos indų merginos tapo superžvaigžde.

„Tikiuosi, kad mano istorija įkvėps žmones pagaliau atsisakyti vis dar gajų stereotipų lyčių požiūriu. Moterims sakoma, kad jos negali turėti visko. Bet aš esu tiesioginis įrodymas, kad tai neteisinga nuomonė. Bet kuri moteris verta geriausio“, – sako P.Chopra.

Ir autobiografinė indų aktorės knyga – tai ne jos istorijos pabaiga. Po jos P.Chopra tikrai nuveiks dar daug didžių darbų.

Indų aktorė susižadėjo su Amerikos dainininku, poproko grupės „Jonas Brothers“ nariu Nicku Jonasu (26 m.). Mylimajai jis pasipiršo šių metų liepą vos po dviejų mėnesių draugystės.

Netradicinėje sužadėtuvių ceremonijoje dalyvavo abiejų mylimųjų tėvai ir būrys Bolivudo įžymybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.