Maro gydytoją įkūnijusiai grimo meistrei skriejo ir komplimentai, ir kritika

Vieną gražią saulėtą pavasario dieną dėl koronaviruso grėsmės ištuštėjusiomis Vilniaus gatvėmis pražygiavo įspūdingas varną primenantis personažas. Taip atrodydavo gydytojai viduramžiais eidami lankyti pacientų maro epidemijos metu. Mūsų laikais šitaip persirengė grimuotoja Severija Bružaitė (23 m.) norėdama pasiųsti miestiečiams aiškią žinią: „Šiuo metu reikia likti namuose.“

Severija Bružaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Severija Bružaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2020, 8:43 PM, atnaujinta Apr 22, 2020, 7:41 AM

Gotų stilių mėgstanti ir įvairius provokuojančius projektus rengianti vilnietė Severija šypsojosi: „Internete šiais koronaviruso laikais nemažai maro gydytojų atvaizdų, tad maniau, kad kas nors netrukus sugalvos taip persirengti realybėje. O tuomet sulaukiau fotografo Marcino Osmano, suradusio mane per pažįstamus, pasiūlymo jam pozuoti ir supratau, kad tuo personažu tapsiu aš.“

Į įvairius personažus ji mėgdavo persikūnyti ir seniau, tad virsti juoduoju gydytoju ilgai neužtruko. Laiko sutaupė tai, kad veidą dengė kaukė, taigi nereikėjo grimuotis.

Kaukę, taip pat ir lazdą ji pasiskolino iš bičiulio menininko Donato Dubausko. Skrybėlę, batus, odinį paltą turėjo pati, tai – kone kasdienė jos apranga.

Fotosesija buvo suplanuota dėl karantino ištuštėjusiose Vilniaus senamiesčio gatvėse, tačiau pasirodė, kad jos ne tokios jau ir tuščios – kas dviračiu, kas paspirtuku ar su vaikais traukė pasidžiaugti gražiais orais, kai kurie žmonės nė neryšėjo kaukių.

Severijos personažas praeiviams paliko gerą įspūdį – vieni sakė komplimentus, kiti kėlė į viršų nykštį, treti norėjo su ja nusifotografuoti, tiesa, laikydamiesi atstumo. „Buvo smagu, bet, kita vertus, mano personažas turėjo žmonėms priminti, kad šiais laikais verta likti namie“, – sakė Severija.

Ji prisipažino, kad kai maro gydytojo nuotraukos buvo paviešintos internete, sulaukė ne vieno komentaro, kad pati turėjo likti namuose, ir tokią reakciją visai pateisina. Tačiau Severija pabrėžė, kad pati tikrai saugosi ir karantino metu dienas ramiai leidžia namie, tik tąsyk išėjo į miestą vedama išskirtinės idėjos.

Ir jeigu sulauktų klientės prašymo padaryti makiažą karantino metu, pasiūlymo tikrai atsisakytų, nors pinigų dabar, kai neliko darbo, ir trūksta, tenka gyventi iš santaupų.

Grožio srities darbuotojas, kurios ir tokiu metu sutinka aptarnauti klientes, pašnekovė vertina neigiamai – taip tikrai neturėtų būti. Pati ji gerai jaučiasi ir be manikiūro, tiesa, prisipažįsta, kad kai tik baigsis karantinas, skubės į saloną darytis jos galvą puošiančių dredų korekcijos (kad jie atrodytų tvarkingai, specialistas turi nuolat pasirūpinti šaknimis).

Dredais, taip pat auskarais veide, tatuiruotėmis ir išskirtiniais drabužiais bei aksesuarais pasipuošusi Severija atrodo įspūdingai. Žmonės ją dažnai vadina gote, panke ar net sataniste.

Mergina sako su jokia subkultūra nesitapatinanti ir tikrai nesanti satanistė, tiesiog jai patinka įdomiai atrodyti. Prisideda ir tai, kad mėgsta roko, metalo, gotikinę, kitų tamsesnių stilių muziką. Beje, maro gydytojo kostiumas bene artimiausias buvo stimpanko stiliui.

Per karantiną Severija jaučiasi gerai dėl to, kad gali daug laiko skirti kūrybai – darosi sau išskirtinį grimą, kuria originalius papuošalus ir aksesuarus, šiek tiek tapo. Mergina gyvena viena vieno kambario bute, bet jos visai netrikdo tai, kad susikurto grimo gyvai niekas nematys, nebent savo nuotrauką įkels į feisbuką.

Malonumą meniškai pašnekovei teikia pats kūrybinis procesas – kai kuriems žmonėms patinka kurti muziką ar rašyti eilėraščius, na, o Severijai smagu persikūnyti į įvairius personažus. Iš tokios veiklos ji nieko neuždirba, tiksliau, jai dar ir išleidžia, na, bet tai ją džiugina.

Visą interviu skaitykite naujausiame „Lietuvos ryto“ žurnalo „Stilius“ numeryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.