Odos specialistai pasidalino patarimais, kaip atsikratyti pigmentinių dėmių

Pasibaigus vasarai, dauguma nesaugiai pertekliniais saulės spinduliais besidžiaugusių žmonių šį rudenį pasitiko su veido srityje išryškėjusiomis pigmentinėmis dėmėmis.

Pasibaigus vasarai, dauguma žmonių šį rudenį pasitiko su veido srityje išryškėjusiomis pigmentinėmis dėmėmis.  <br>123rf nuotr.
Pasibaigus vasarai, dauguma žmonių šį rudenį pasitiko su veido srityje išryškėjusiomis pigmentinėmis dėmėmis.  <br>123rf nuotr.
Pasibaigus vasarai, dauguma žmonių šį rudenį pasitiko su veido srityje išryškėjusiomis pigmentinėmis dėmėmis.  <br>123rf.com nuotr.
Pasibaigus vasarai, dauguma žmonių šį rudenį pasitiko su veido srityje išryškėjusiomis pigmentinėmis dėmėmis.  <br>123rf.com nuotr.
Pasibaigus vasarai, dauguma žmonių šį rudenį pasitiko su veido srityje išryškėjusiomis pigmentinėmis dėmėmis.  <br>123rf nuotr.
Pasibaigus vasarai, dauguma žmonių šį rudenį pasitiko su veido srityje išryškėjusiomis pigmentinėmis dėmėmis.  <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 9:47 AM

Sunerimusiems dėl nepatogumus sukeliančios hiperpigmentacijos odos priežiūros specialistai pataria rudenį ne tik toliau naudoti SPF apsaugą turinčius kremus, bet ir primena, jog šis metų laikas yra itin palankus pigmentinių dėmių šalinimui į pagalbą pasitelkiant organines rūgštis ir vitaminą C.

Pirmuosius suaktyvėjusios hiperpigmentacijos požymius gali sukelti aknės ar kitų odos bėrimų ir uždegimų gydymo pasekmės, hormoniniai pokyčiai bei įvairūs odos pažeidimai, tačiau dažniausiai ryškėjančias dėmes veido, pečių, rankų bei dekoltė srityse pastebi vasaros sezonu tinkamos odos priežiūros neužtikrinę bei SPF apsauga nepasirūpinę žmonės.

Norintiems suvienodinti odos atspalvį ir sėkmingai įveikti kovą prieš suaktyvėjusią pigmentaciją ypatingai patariama naudoti pieno rūgštimi ir vitaminu C praturtintas kosmetikos priemones.

„Mūsų odos pigmentaciją nulemiančio melanino gamybos procesus efektyviausiai sustabdo vis dažniau kosmetikos priemonėse atrandama organinė pieno rūgštis, kuri taip pat slopina ir senėjimo procesus skatinantį pigmentą – lipofusciną.

Ši organinė hidroksirūgštis ne tik pasirūpina pigmentinių dėmių ar strazdanų šviesinimu, bet ir švelnina veido raukšleles, giliai prasiskverbusi į epidermį išvalo odą, skatina spartesnę jos regeneraciją bei stiprina kapiliarų sienelių elastingumą“, – teigia lietuviško kosmetikos ženklo „O.D.A.“ įkūrėja Irena Jokšienė.

Pasak rūgštinės kosmetikos ekspertės, dažnai balinant pigmentines dėmes į pagalbą yra pasitelkiamas itin stiprus antioksidantas – vitaminas C.

Jis padeda organizmui kovoti su hiperpigmentaciją skatinančiais laisvaisiais radikalais, kurie silpnina imunitetą, spartina organizmo senėjimo procesus bei nestabdomi gali sukelti raumenų ar kitų audinių uždegimus.

Taip pat reguliariai naudojamas vitaminas C atlieka svarbų vaidmenį kolageno sintezėje, dėl kurios oda išsaugo stangrumą bei lygumą.

Odą šviesinančių savybių turintis vitaminas C gali būti naudojamas ir pigmentinių dėmių atsiradimo prevencijai.

Naujausi mokslininkų tyrimai atskleidė, kad iki 10 proc. koncentracijos siekiantis vitaminas gali ne tik padėti kovoti su netolygia veido odos spalva bei atsiradusiomis pigmentinėmis dėmėmis – taip pat reguliariai naudojant jis veikia kaip saugus dermakosmetinis antipigmentuojantis junginys, padedantis išvengti fotosenėjimo požymių.

Hiperpigmentaciją sustabdantis vitaminas C yra išskiriamas kaip universali, odą balinanti bei alergijų nesukelianti medžiaga.

„Dėl pigmentinių dėmių kenčiantiems žmonėms sparčiai tobulėjanti kosmetikos industrija pasiūlo vis daugiau alternatyvų.

Šiai dienai odos priežiūros specialistai dirba ne vien su pieno rūgštimi ar vitaminu C – lygiai taip pat žmonėms atliekamos procedūros su glikolio, kodžiko bei fitino rūgštimis, – teigia gyd. dermatologė Lina Malinauskienė. – Pastarosios yra itin plačiai naudojamos veikliosios medžiagos, kurios slopina fermento, atsakingo už melanino gamybą ląstelėse, tirozinazės procesą.

Šios smulkiamolekulinės organinės rūgštys yra daug pranašesnės už kitas rūgštis (viena iš jų – stambiamolekulinė azelaino rūgštis). Jos geba prasiskverbti į giliausius odos epidermio sluoksnius, pašalinti negyvas ląsteles bei padėti prasiskverbti kitoms, kosmetikos priemonėse esančioms naudingoms medžiagoms.“

Norint užkirsti kelią atsirandančioms pigmentinėms dėmėms, odos priežiūros specialistai pataria įsibėgėjant rudens sezonui nepamiršti naudoti kremų, turinčių SPF apsaugą ir į kasdienę odos priežiūros rutiną įtraukti organinėmis rūgštimis praturtintą kosmetiką.

Taip pat siekiant efektyviausio rezultato, neužtenka rūpintis oda tik lokaliai naudojant kosmetikos priemones – ypatingai rekomenduojama šiuo sezonu papildomai vartoti vitaminus C, A ir B1, gerti daug vandens bei pasirūpinti kokybišku laiku sau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: apie ką tarėsi ir dėl ko susitarė koalicinė taryba?