Lietuviškos kosmetikos kūrėjai: nebijome atskleisti savo kuriamų produktų sudėtį

Gintaro, alaus mielių, kanapių, bruknių ar burokėlių ekstraktai – tai unikalūs komponentai, kurie sugula į išskirtines Lietuvoje kuriamos kosmetikos formules. Grožio industrijoje lietuviškos kosmetikos kūrėjai išsiskiria ne tik originalumu, bet ir atvirumu. Pakaunėje, Piliuonos miestelyje, įsikūrusi bendrovė „Cosmoway“ viena pirmųjų rinkoje ėmėsi atvirai pasakoti apie savo kosmetikos priemonių sudėtį ir kiekvieno komponento vaidmenį.

Nors šviestis apie kosmetikos produktų sudėtį yra išties naudinga, žmonėms taip pat reikėtų nepamiršti, kad visgi jie yra ne chemikai, o vartotojai.
Nors šviestis apie kosmetikos produktų sudėtį yra išties naudinga, žmonėms taip pat reikėtų nepamiršti, kad visgi jie yra ne chemikai, o vartotojai.
„Cosmoway“ bendraturtė ir rinkodaros vadovė J.Pinkevičienė.
„Cosmoway“ bendraturtė ir rinkodaros vadovė J.Pinkevičienė.
Nors šviestis apie kosmetikos produktų sudėtį yra išties naudinga, žmonėms taip pat reikėtų nepamiršti, kad visgi jie yra ne chemikai, o vartotojai.
Nors šviestis apie kosmetikos produktų sudėtį yra išties naudinga, žmonėms taip pat reikėtų nepamiršti, kad visgi jie yra ne chemikai, o vartotojai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-08-23 10:26

Veido, kūno, odos, plaukų priežiūros priemones bei burnos higienai skirtus produktus gaminanti lietuviškos kosmetikos įmonė „Cosmoway“ yra pažįstama iš tokių populiarių prekės ženklų kaip „Green Feel‘s“ ar specialiai lietuviškam prekybos tinklui „Maxima“ kuriamų „Nida“ ir „Vėjas“.

„Prisiimame atsakomybę už savo kuriamus produktus, todėl mums yra visiškai nebaisu pateikti visą sudėtį. Taip edukuojame vartotojus, o kartu jie su produktu įsigyja ir kitą svarbų dalyką – saugumo jausmą. Žinodami, ką kiekvienas sudėtingai skambantis komponentas reiškia, jie gali jaustis saugūs“, – sako įmonės bendraturtė ir rinkodaros vadovė Justė Pinkevičienė

Plačiau apie lietuviškos kosmetikos kūrimą žiūrėkite vaizdo reportaže:

Vieno komponento baimė

Tai, kas aišku kosmetikos pramonėje dirbančiam chemikui, ne visada suprantama paprastam vartotojui. Šią spragą siekia užpildyti „Cosmoway“, kuri ne tik be užuolankų atskleidžia visų savo kosmetikos priemonių sudėtį, bet ir aiškina kiekvieno komponento prasmę.

„Mūsų užduotis – ne tik pasiūlyti efektyvių produktų, bet ir paaiškinti vartotojams, ką jie tepasi ant savo odos, kuo plaunasi plaukus, kuo valosi dantis“, – pažymi J.Pinkevičienė.

Ji pastebi, kad socialiniai tinklai išaugino žmonių norą domėtis ir suprasti kosmetikos produktų sudėtį, tačiau sustiprino ir mitų plitimą. Ypač gaji vieno komponento baimė – kai dėl vieno ingrediento klaidingai nuteisiama visa kosmetikos priemonė.

„Pavyzdžiui, apie iš sudėties ištrauktą vieną komponentą X paskleidžiami gandai – neva X gali pernelyg sausinti odą. Tačiau vartotojas juk neperka vieno ingrediento – jis perka bendrą formulę. Profesionalus gamintojas turi chemijos mokslų specialistus, kurie žino, kaip sukurti receptūrą, kurioje vieno komponento savybė sausinti bus minimizuota papildomais aliejais ir ekstraktais“, – atkreipia dėmesį bendrovės „Cosmoway“ rinkodaros vadovė.

Ilgametę patirtį grožio industrijos versle turinti pašnekovė pastebi, kad vis dar gyvybingas ir mitas esą komponetai ant pakuotės surašomi mažėjančia tvarka pagal tai, ko priemonėje yra daugiausia.

„Šis nuomonės formuotojų socialiniuose tinkluose itin pamėgtas „pamokymas“ iš tiesų mažai informatyvus, nes tokia taisyklė galioja tik komponentams nuo 1 proc. ribos. Tuos, kurių priemonėje įdedama mažiau nei 1 proc., galima rašyti bet kokia tvarka – kad ir iškelti į sąrašo vidurį. Be to, kadangi nėra atskleidžiama procentinė dalis prie kiekvieno komponento, tad vartotojas net ir nežino, kur yra ta 1 proc. riba“, – aiškina J.Pinkevičienė.

Atidžiai skaityti reikia ne tik sudėtį

Nors šviestis apie kosmetikos produktų sudėtį yra išties naudinga, žmonėms taip pat reikėtų nepamiršti, kad visgi jie yra ne chemikai, o vartotojai. Tad labai svarbu visų pirma paskaityti būtent jiems skirtą informaciją – vartojimo instrukciją.

„Apmaudu, kai žmonės nusivilia produktu kaip neveikiančiu, nes jie tiesiog jį naudoja ne taip, kaip nurodyta. Pavyzdžiui, nors rašoma, kad kaukę reikia tepti ant gerai nusausintų plaukų, tačiau moterys vis tiek dažniausiai ją deda drėgnoje dušo kabinoje, ant drėgnų plaukų, kuriuos tiesiog nugręžė ranka“, – sako J.Pinkevičienė.

Visgi pats svarbiausias žingsnis gražesnių plaukų ar odos link – tai savo kūno pažinimas ir įsiklausymas, ko reikia būtent jam.

„Bene didžiausia klaida yra ta, kad mes labai greitai puolame pasitikėti kitų rekomendacijomis pamiršdami paklausti, o ko iš tiesų reikia mūsų kūnui. Pirmoji rekomendacija – tiesiog pabūti su savo oda ir plaukais tyliai, ramiai, pastovėti prieš veidrodį, pajausti tikruosius jų poreikius. Tada žinosite, kokios funkcijos reikia: ar drėkinimo, nes jaučiate odos tempimo jausmą, ar maitinimo, nes oda pasidarė labai šiurkšti, ar plaukams norisi papildomo žvilgesio, ar tiesiog, kad jie nesiveltų“, – patarimu dalijasi grožio industrijos ekspertė.

Dėl to ji ragina aklai nesikliauti nuomonės formuotojų ar net draugių patarimais, nes jūsų plaukų, veido odos tipas gali būti visai kitas, tad tas pats produktas paprasčiausiai gali netikti.

„Visus vilioja žodis „nauja“. Puolama bandyti naujieną, bet nesilaikoma vartojimo instrukcijos, net nepanaudojama pakankamai kartų – ir tuomet nusiviliama, puolama pirkti kitą naujovę. Taip išleidžiama labai daug pinigų, o rezultatas būna, švelniai tariant, abejotinas“, – pastebi J.Pinkevičienė.

Kosmetikos kilmė yra svarbi pirkėjams

Šiuo metu „Cosmoway“ asortimente – apie 200 kosmetikos priemonių formulių, tarp kurių yra ir privačios etiketės moteriškos kosmetikos ženklo „Nida“ bei vyriškosios linijos „Vėjas“ produktai, kurie specialiai gaminami ir pardavinėjami tik prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse.

„Mums svarbu savo pirkėjams pasiūlyti Lietuvoje gamintos kosmetikos, nes lietuviška prekės kilmė „Maximos“ klientams yra labai svarbi. Šalyje pagamintą produkciją pirkėjai mielai renkasi ir dėl aukštos kokybės, ir dėl didesnės naudos visos Lietuvos ekonomikai. Todėl nuolat dedame pastangas, kad pateisintume savo klientų lūkesčius, ir stipriname ilgametes partnerystes su Lietuvos gamintojais“, – sako „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

„Maxima“ kartu su „Cosmoway“ moteriškos kosmetikos ženklą „Nida“ pristatė dar 2017 m., o po metų – ir vyriškos kosmetikos ženklą „Vėjas“.

„Labai džiaugiamės, kad nusprendusi sukurti savo privačios etiketės kosmetikos ženklą, „Maxima“ kreipėsi į mus, o mums pavyko išpildyti jų lūkesčius. Glaudžiai dirbdami kartu atidžiai apgalvojome visas „Nidos“ ir „Vėjo“ produktų detales: nuo pavadinimo, pakuotės dizaino iki kiekvieno pasirinkto komponento formulėje. Džiugu, kad vartotojai praktiškai iš pirmo žvilgsnio pamilo šias priemones, o sėkmingas mūsų bendradarbiavimas su „Maxima“ jau trunka ne vienerius metus“, – sako „Cosmoway“ bendraturtė ir rinkodaros vadovė J.Pinkevičienė.

„Nidos“, „Vėjo“ bei kitų „Cosmoway“ kuriamų kosmetikos priemonių gamybos metu naudojama žalioji lietuviška elektros energija, 100 proc. pagaminta iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba daugiau nei 12 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Kaukazo šalims nesiseka atsikratyti V. Putino?