Odos priežiūros ir makiažo priemonių tendencijos: kas madinga šiemet?

„Itin stipraus poveikio rūgštys, intensyviai maskuojančios pudros bei matiniai lūpų dažai šiemet pasitraukia iš tendencijų viršūnių“, – sako vizažistė Jelena Liaudinienė. Anot jos, tendencijos keičiasi kasmet, todėl norint neatsilikti nuo madų verta reguliariai peržiūrėti odos priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos produktus. Specialistė atskleidžia, kaip pertvarkyti savo kosmetinę – kokios priemonės turėtų joje atsirasti, o su kuriomis – atsisveikinti.

Paskelbtos grožio tendencijos.<br>Scanpix/ AFP nuotr.
Paskelbtos grožio tendencijos.<br>Scanpix/ AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 12:16 PM

„Prieš kelerius metus procedūros su stipriomis rūgštimis buvo itin populiarios tiek namuose, tiek kosmetologo kabinete. Dabar vis daugiau dėmesio skiriama odos priežiūros produktams, kurie ne tik efektyviai sprendžia problemas, bet ir yra saugesni odai – jos nedirgina, nenudegina. Todėl dėl veiksmingumo ir ne tokio agresyvaus veikimo pradėjo populiarėti itin koncentruoti serumai (busteriai), kurie papildo įprastą odos priežiūrą. Šiemet būtent jie ir yra vieni iš būtiniausių produktų veido odos priežiūros rutinoje“, – pasakoja J.Liaudinienė.

Odos priežiūrą papildančios priemonės

Koncentruoti serumai (busteriai), ne tik padeda kitoms odos priežiūros priemonėms prasiskverbti giliau, bet ir patys prisideda prie problemų sprendimo. Pasak specialistės, svarbiausia atkreipti dėmesį į veikliasias medžiagas: „Norint, kad produktas suteiktų odai papildomą drėkinimo dozę, busterių sudėtyje reikėtų ieškoti hialurono, peptidų.

Priemonės, kurių sudėtyje yra vitamino C, resveratrolio, tiks kovojančioms su raukšlėmis ar linijomis veide. O ieškančioms produktų aknės ar pigmentinių dėmių paveiktai, švytėjimą praradusiai odai reiktų ieškoti niacinamido ar ferulo rūgšties turinčių produktų“.

Specialistė tikina, kad nebūtina išsirinkti tik vieno koncentruoto serumo (busterio) – juos galima kombinuoti. Visgi svarbu žinoti, kaip tai daryti teisingai.

„Svarbiausia busterius naudoti iškart nuprausus veidą. Jei naudojami keli, skirtingas problemas sprendžiantys busteriai, maloniau bus pirmiau tepti skystesnę, o po jos – tirštesnę priemonę. Svarbiausia papildomų odos priežiūros priemonių nesumaišyti į vieną, nes taip veikliosios medžiagos taps nebenaudingos. Taip pat nereikėtų produktų su vitaminais ar rūgštimis naudoti tuomet, kai atliekamas retinizacijos protokolas, mat oda gali sudirgti“, – pataria J.Laudinienė.

Makiaže – natūralumas ir blizgučiai

Makiažo tendencijos taip pat keičiasi, tikina vizažistė. Anot jos, jau ilgą laiką populiarumo viršūnėse buvusiems matiniams lūpų dažams šiemet vietos kosmetinėje lieka mažiau. O štai po švenčių likusių blizgių makiažo priemonių specialistė rekomenduoja toli nepaslėpti.

„Šiemet karščiausia makiažo tendencija – natūralumas, švytinti oda ir blizgios akys ar lūpos. Svarbiausia kuriant tokį makiažą įsidėmėti, kad natūralumas – lygu sveikai atrodanti, prižiūrėta oda, – sako J.Laudinienė. – Vis dar madinga išlieka grafika akių makiaže. Veidas gali būti net ir nepadengtas pudra ar makiažo pagrindu arba padengtas labai plonu sluoksniu, o akys gali būti ryškios. Žinoma, drąsesnės linijos labiau tiks vakarui, o štai blizgučių nereikėtų vengti net ir ruošiantis į darbą – švelnus blizgesys gali suteikti įvaizdžiui gaivumo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.