Saulės spinduliai gali ne tik lepinti: sužinokite, kaip apsaugoti brandžią odą šiltojo sezono metu

Ar žinojote, kad saulės spinduliai daro didelę įtaką mūsų odai ir gali nulemti jos būklę brandžiame amžiuje? Neapsaugotoje odoje saulės spinduliai skatina fotosenėjimo procesus, raukšlių formavimąsi, elastingumo praradimą ir hiperpigmentaciją. Pasirinkus tinkamą apsaugą nuo saulės užtikrinamas kelias gražios ir sveikos odos link.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Į rytinę veido priežiūros rutiną būtina įtraukti veido kremą su apsauginiais SPF bei UVA filtrais.
Į rytinę veido priežiūros rutiną būtina įtraukti veido kremą su apsauginiais SPF bei UVA filtrais.
Sudėtyje esanti hialurono bei gliciretininė rūgštys padės sumažinti odos senėjimo požymius ir palaikys DNR atsistatymo mechanizmus.
Sudėtyje esanti hialurono bei gliciretininė rūgštys padės sumažinti odos senėjimo požymius ir palaikys DNR atsistatymo mechanizmus.
Daugiau nuotraukų (3)

Rūta Kulbokaitė

2023-06-15 08:00

Saulės žala mūsų odai

Kaip jau žinoma, išskiriami du odos senėjimo tipai: natūralus ir nulemtas šalutinių veiksnių. Natūralaus senėjimo išvengti negalime, nes senstant mūsų organizmui, sensta ir oda. Tai lemia vidiniai veiksniai, tokie kaip genetika ir hormonų pokyčiai.

Šalutinių veiksnių nulemtą senėjimą galime kontroliuoti, nes jį sukelia išoriniai faktoriai: vartojami vaistai, UV spinduliai, gyvenimo būdo pasirinkimai (rūkymas ir alkoholio vartojimas).

Fotosenėjimas

Tyrimais įrodyta, kad 90% visų ankstyvo odos senėjimo simptomų sukelia UV spinduliai. Šis procesas vadinamas fotosenėjimu. UV spinduliuotė DNR ląstelėms daro tiesioginę ir netiesioginę žalą:

  • Sumažėja odos putlumą lemiančių kolageno ir elastino kiekis, sumažėja odos apimtis, ji suglemba, formuojasi raukšlės ir smulkios raukšlelės.
  • Sumažėja odos pajėgumas įsisavinti ir išsaugoti reikalingą drėgmę. Be to, sulėtėja natūralių drėkinamųjų faktorių gamyba. Oda tampa sausesnė.
  • Gali atsirasti pigmentacijos nelygumų (vadinamoji dispigmentacija arba hiperpigmentacija) ir senatvinės arba saulės dėmės.

Dėl žalingo saulės poveikio ir fotosenėjimo dauguma šių požymių išryškėja anksčiau laiko. Veido, rankų ir iškirptės srities oda gauna daugiau UV spindulių negu kitos kūno dalys. Šias sritis, ypač veidą, reikia visus metus ir nuolat kruopščiai saugoti – tai padės sumažinti matomus senėjimo požymius.

Odos apsauga nuo fotosenėjimo

Į rytinę veido priežiūros rutiną būtina įtraukti veido kremą su apsauginiais SPF bei UVA filtrais. Specialiai brandžiai odai pritaikytas Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity dieninis kremas su SPF 30, kuris ne tik apsaugos nuo kenksmingų spindulių, bet ir padės užpildyti raukšles, atkurti elastingumą.

Vykstant atostogauti ir norint saugiai pasilepinti saulės spinduliais pasirinkite priemones su dar didesne apsauga. Eucerin Photoaging Control fluidas su SPF 50 saugos nuo saulės ir fotosenėjimo. Sudėtyje esanti hialurono bei gliciretininė rūgštys padės sumažinti odos senėjimo požymius ir palaikys DNR atsistatymo mechanizmus. O tiems, kuriuos vargina pigmentinės dėmės patartina rinktis Pigment Control SPF 50+ fluidą nuo saulės ir hiperpigmentacijos, su tiamidoliu.

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity linijos priemonės yra specialiai sukurtos brandžiai odai ir yra skirtos tiems, kuriuos vargina senatvinės dėmės, gilios raukšlės ir elastingumo stoka.

Atsinaujinusiose veido kemų ir serumo formulėse esantis tiamidolis yra patentuota medžiaga, veikianti pagrindinę hiperpigmentacijos atsiradimo priežastį. Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad jis sumažina senatvines dėmes, o naudojant reguliariai apsaugo nuo pakartotinio jų atsiradimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?