Antioksidantų svarba odos grožiui ir gerai sveikatai

Jeigu kamuoja slenkantys bei lūžinėjantys plaukai, spindesį praradusi oda bei silpni nagai, tai pirmi signalai, kada vertėtų susirūpinti savo sveikata. Mūsų organizme esantis vitaminų bei mineralų trūkumas visada atsispindi ant mūsų išorės, todėl jeigu susiduriate su minėtomis problemomis – tikėtina, kad jums trūksta ne ko kito, o antioksidantų.

GLOFIX maisto papildo odai „Skin Boost“ formulę kūrė savo srityje itin gerbiama Lietuvos biomedicinos mokslų daktarė ir profesorė, o maisto papildo formulė yra patentuota.
GLOFIX maisto papildo odai „Skin Boost“ formulę kūrė savo srityje itin gerbiama Lietuvos biomedicinos mokslų daktarė ir profesorė, o maisto papildo formulė yra patentuota.
Gydytoja dermatovenerologė, medicinos mokslų daktarė Jurgita Karčiauskienė.
Gydytoja dermatovenerologė, medicinos mokslų daktarė Jurgita Karčiauskienė.
Vasarą ir yra svarbiausia odai gauti kuo didesnį kiekį antioksidantų.
Vasarą ir yra svarbiausia odai gauti kuo didesnį kiekį antioksidantų.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 11:58 AM, atnaujinta Sep 27, 2023, 10:50 AM

Daugeliui, antioksidantai skamba tarytum visiškai nesuprantamas burtažodis, kuris nieko nepasako, tačiau, jie yra itin svarbūs grožiui bei sveikatai. Kosmetikos ir maisto papildų parduotuvės „Newcrush“ produktų ekspertė, gydytoja dermatovenerologė, medicinos mokslų daktarė Jurgita Karčiauskienė, paaiškina kas yra antioksidantai ir kodėl kiekvienam iš mūsų į juos reikėtų atkreipti kur kas didesnį dėmesį.

– Dažnai girdime žodį „antioksidantai“ ir jog reikėtų rinktis odos priežiūros priemones bei maisto papildus, kurių sudėtyje yra šis daugeliui nežinomas žodis. Tad, ar galite paprastai paaiškinti kas yra antioksidantai?

– Trumpai apibūdinant – tai medžiagos, kurios panaikina laisvųjų radikalų poveikį, kuris sukelia oksidacinį stresą. Mūsų organizme nuolatos vyksta įvairios reakcijos, organizmą veikia vidiniai bei išoriniai faktoriai, tokie kaip – saulė, užterštumas, rūkymas, stresas bei kt. ir organizme skylant tam tikroms medžiagoms, susidaro laisvieji radikalai. Būtent jie pažeidžia ląsteles ir gali skatinti įvairių ligų atsiradimą, odos problemas, todėl reikia pastiprinti organizmą antioksidantais, kad pašalintume laisvųjų radikalų neigiamą poveikį.

– Kaip ir iš kur galime gauti antioksidantų?

– Juos galime gauti iš kelių skirtingų šaltinių – kosmetikos pagalba, renkantis kremus ar veido serumus, kurių sudėtyje yra šių medžiagų, vartojant kokybiškus maisto papildus bei valgant daržoves ir vaisius, kuriuose yra gausus kiekis antioksidantų. Rekomenduotina kas dieną valgyti maistą, kuriame yra antioksidantų, jų daugiausia yra – uogose (ypač mėlynėse), citrusiniuose vaisiuose, įvairiose daržovėse – špinatuose, brokoliuose, morkose ir kt. Ypatingai svarbu užtektinai jų gauti vyresniame amžiuje, nes organizme laisvųjų radikalų yra kur kas daugiau ir mūsų oda susiduria su daugiau iššūkių, todėl nuo 30-ties rekomenduotina labiau susirūpinti tinkama savo odos priežiūra.

– Žinome, kad skirtingų antioksidantų yra tikra gausa, tačiau, kurie antioksidantai yra patys vertingiausi bei jūsų nuomone svarbiausi?

– Vieni iš labiausiai ištirtų antioksidantų yra vitaminai – A, C ir E. Tai tikrai visiems žinomi vitaminai, tačiau, daugelis nežino, jog jie yra vieni iš vertingiausių antioksidantų. Šie vitaminai yra labai svarbūs mūsų odos sveikatai bei kovai su laisvaisiais radikalais. Norint gauti daugiau šių vitaminų, reikėtų rinktis maistą, kuriame yra gausus jų kiekis, organizmą papildyti maisto papildais ir rinktis odos priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra šių vitaminų, dar kitaip žinomų kaip antioksidantai. Ypač reikėtų rinktis šiuos vitaminus tada, kai patiriate daugiau streso ir turite greitą gyvenimo tempą.

Antioksidantas, kurį dar reikėtų išskirti – kofermentas Q10, jis dalyvauja ląstelių medžiagų apykaitoje ir yra būtinas, jei norite gauti anti-aging efektą, suteikti odai elastingumo.

Kitas labai svarbus antioksidantas – selenas. Tai yra mikroelementas, kuris pirmiausia vertinamas dėl savo antioksidacinio poveikio. Taip pat, selenas būtinas tinkamai skydliaukės veiklai, nagams, plaukams bei odai.

– Ar antioksidantų gavimas yra svarbus ir vasaros sezonu?

– Būtent vasarą ir yra svarbiausia odai gauti kuo didesnį kiekį antioksidantų. Taip yra todėl, jog vasarą mūsų oda susiduria su daugiausia išorinių neigiamų veiksnių, saulė yra viena iš didžiausių priežasčių, kodėl mūsų odoje prasideda oksidacinis stresas. Nors antioksidantų įtraukimas turėtų būti būtinas, tačiau, labai svarbus ir pakankamas odos drėkinimas. Įtraukite odos priežiūros priemones, kurios turi sudėtyje vitamino C ir kartu naudokite SPF apsaugą bei drėkinimui rinkitės hialurono rūgštimi praturtintas priemones. Taip pat, odą itin veiksmingai drėkina beta gliukanai, kuriuos visada kosmetologai ir dermatologai rekomenduoja įtraukti į vasaros odos priežiūros rutiną. Įvairias agresyvesnes kosmetologines procedūras (rūgštinius šveitimus ir kt), geriau atidėti rudens sezonui. Vasarą lepinkite odą antioksidantais ir intensyviu drėkinimu, už tai oda jums tikrai padėkos.

– Kokių antioksidantų, esančių odos priežiūros produktuose, reikėtų vengti vasaros metu?

– Labai efektyvus ir greitai matomą efektą suteikiantis antioksidantas yra retinolis, kuris turi anti-aging savybių, tačiau labai reikėtų atsargiai jį naudoti vasarą. Serumai ar veido kremai su retinoliu vasaros periodu gali sukelti neigiamas reakcijas, veikiant su saulės šviesa, tad jeigu naudojate retinolio priemones, jas rinkitės tik vakare, o ryte pasitepkite SPF nuo saulės apsaugančiu kremu.

Tik maisto nepakanka

Nors antioksidantai slypi gausiame kiekyje maisto produktų, tačiau, norint gauti jų pakankamą kiekį, tiek daržovių bei vaisių kas dieną neįmanoma suvartoti. Poveikio sustiprinimui arba esant didesniam antioksidantų trūkumui, rekomenduotina vartoti kokybiškus, šioms problemoms spręsti skirtus maisto papildus. Sprendimas į kurį įeina viskas, ko labiausiai reikia odai, plaukams ir netgi nagams – GLOFIX „Skin Boost“ maisto papildai. Tai išskirtinis augalinių ingredientų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų kompleksas, pasižymintis sinerginiu poveikiu.

GLOFIX maisto papildo odai „Skin Boost“ formulę kūrė savo srityje itin gerbiama Lietuvos biomedicinos mokslų daktarė ir profesorė, o maisto papildo formulė yra patentuota. Šis maisto papildas gaminamas daugiau nei 50 metų kokybiškus maisto papildus gaminančioje gamykloje Didžiojoje Britanijoje, laikantis geros gamybos praktikos (GMP) ir geros higienos praktikos (GHP) standartų, tad aukšta kokybė yra garantuota.

2 patentuoti ingredientai

Didžiausias išskirtinumas, jog sudėtyje yra net 2 unikalūs, patentuoti ingredientai.

Šveicarijos laboratorijos „Mibelle Biochemistry“ ingredientas DracoBelle™ Nu – (Dracocephalum moldavica, darželinių žiomenių) žolės ekstraktas patentuotas Šveicarijoje esančios laboratorijos „Mibelle Biochemistry“, kuri remiasi filosofija „Įkvėpta gamtos – patvirtinta mokslo“. Dracocephalum moldavica, darželinė žiomenė yra Nortrelinių šeimos augalas (Lamiaceae). Ji natūraliai auga Vidurinėje Azijoje, kurioje žinoma kaip „Moldovos balzamas“, „kalnų balzamas“ ir „Turkiško drakono galva“, natūralizuota Eurazijoje ir JAV. Darželinė žiomenė pasižymi maloniu kvapu ir skoniu, kuris yra panašus į melisą.

Ir pirmasis pasaulyje ekologiškas astaksantinas AstaZine® – patentuotas kompleksas karotinoidų frakcijoje turi 97% gryno astaksantino ir tik 3% kitų karotinoidų. Astaksantinas – tai unikali medžiaga, apsauganti dumblių ląsteles, kad jie galėtų gyventi daugiau nei 40 metų be maisto ir vandens, be stipraus karščio ar šalčio, tačiau kai sąlygos vėl tampa palankios, jie vėl tampa sveiki ir žali.

Plati, į tikslą orientuota sudėtis

Sudėtyje taip pat yra gausus ir didelių dozių antioksidantų, vitaminų bei mineralų kiekis, tokių kaip: biotinas, cinkas, selenas, varis, vitaminas E bei natūralios kilmės vitaminas C. Tikrųjų vynmedžių sėklų ekstraktas, Ceiloninių cinamonų žievė ir Didžiųjų varnalėšų šaknų ekstraktas. Tik 100% aktyvios veikliosios medžiagos, nėra dirbtinių priedų, rišiklių, klijų, dažiklių, skonio stipriklių ar kitų dirbtinių priedų.

Atrask antioksidantus ir kitus maisto papildus www.newcrush.com

Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.