Ugniui Kiguoliui Austrijos kalnuose teko pakovoti dėl išlikimo

Neseniai iš Austrijos, kur išmėgino čiuožimą snieglente, grįžęs verslininkas Ugnius Kiguolis (36 m.) neslepia – jis nė pamanyti negalėjo, kad kalno viršūnėje teks ne mėgautis tobulais gamtos vaizdais, o pakovoti dėl išlikimo, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“. 

U.Kiguolis neslepia – jis nė pamanyti negalėjo, kad kalno viršūnėje teks ne mėgautis tobulais gamtos vaizdais, o pakovoti dėl išlikimo.<br>Asmeninio albumo nuotr.
U.Kiguolis neslepia – jis nė pamanyti negalėjo, kad kalno viršūnėje teks ne mėgautis tobulais gamtos vaizdais, o pakovoti dėl išlikimo.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

2015-01-31 10:37, atnaujinta 2018-01-14 12:49

Anksčiau Ugnius kalnuose nėra buvęs – slidinėti jam neteko, o snieglente jis su sūnumi Matu pramoko čiuožti Druskininkų arenoje, ant Liepkalnio kalno Vilniuje. Sulaukęs laidos „Mitybos balansas“ ir jos vedėjos Vlados Musvydaitės kvietimo išbandyti savo jėgas kalnuose, Ugnius nė nesvarstydamas sutiko.

Juolab kad jau anksčiau sau ir aštuonmečiam Matui buvo nupirkęs ir aprangą, ir snieglentes, ir kitą reikiamą amuniciją.

Pasirodo, gėrėtis draugų nuotraukomis, kuriose – gražūs vaizdai, yra visai kas kita, nei pačiam atsidurti kalno viršūnėje.

„Fotografijose tikrai nematyti, kokio kalnas aukščio! O kai stovi jo viršūnėje, pasileisti žemyn tikrai nėra labai jauku. Nesu didelis aukščio gerbėjas, juolab ten – ne aukštai, o labai aukštai. Juk man tai – pirmieji kartai“, – šypsojosi verslininkas.

Porą dienų Austrijoje Ugnių valdyti snieglentę mokė dainininkas Lukas Pačkauskas – mat kartu vykęs atlikėjas turi trenerio licenciją.

„Nebuvau visai naujokėlis, tad išmokau dar kelis pratimus ir jau galėjau mėginti leistis. Visa kita – praktikos ir baimės nugalėjimo reikalas. Leidžiantis statesne trasa reikia galvoti, kaip nevirsti, – stebėtis gamtos grožiu pirmosiomis dienomis tikrai nebuvo kada“, – sakė U.Kiguolis.

Ugnius visada atsimins, kaip užkilęs į mėlynąją trasą turėjo pereiti siauru takeliu, kurio vienoje pusėje – pusnis, kitoje – status skardis. Vieną kartą atsargiai šį atstumą jis įveikė, tačiau saugiai ir gerai nesijautė. Tačiau antrą kartą užkilusį į kalną jį su bičiuliu pasitiko pūga – tik vėliau vyras sužinojo, kad juos pakėlęs keltuvas buvo vienas paskutinių tą dieną.

„Apačioje švietė saulė, o žinia, kad ant kalno siaučia pūga, mūsų, naujokėlių, neišgąsdino. Nesuvokėme, kaip tai atrodo, manėme, kad kiek sninga, – o to tai jau mes tikrai nebijome“, – šypsojosi verslininkas.

Tada pūga draugams įvarė nemažai baimės.

„Žmogaus, esančio už trijų metrų, jau nematyti. Ranka liečiau pusnį, kad tik nepriartėčiau prie skardžio. Vos ne vos nušliaužėme iki trasos, o ten – dar baisiau! Pilvu, užpakaliu – visaip bandėme leistis nuo tos trasos. Bandėme valytis akinius, netrukus visiškai sužvarbo rankos! Jautėmės kaip filme „Palikti sniegynuose“. Labai pavargome, apšalome pirštus, nuo kalno nusileidome praradę visas jėgas“, – pasakojo Ugnius. Pamoką, kad įspėjamųjų užrašų būtina paisyti, jis išmoko iki galo.

Pasportavęs Ugnius lepinosi gydyklose – mat kalnuose, manoma, galima išsigydyti sinusitą. Be to, vyras mėgavosi ir SPA malonumais – terminiais baseinais, kalnų vandens atpalaiduojamosiomis procedūromis.

Kol kas U.Kiguolis neketina stotis ant slidžių – mat slidinėjančių jis matė net kur kas vyresnio amžiaus žmonių, o snieglentėmis čiuožia labiau jaunimas.

„Dar spėsiu paslidinėti, turiu laiko“, – juokėsi jis.

Aptingti verslininkas neketina – žiemos sportas jį taip įtraukė, kad dar šią žiemą su sūnumi jis vėl ruošiasi į kalnus.

„Matui labai patiko čiuožti snieglente Lietuvoje – kalnuose jis dar nebuvęs. Kol pats nepatyriau, ką reiškia būti kalnų kurorte, irgi buvau gana skeptiškai nusiteikęs. Bet dabar noriu, kad sūnus patirtų, kaip dreba kinkos stovint prie juodos trasos. Noriu jam parodyti, ką reiškia kalnai. Juolab tokios kelionės, tikiu, sustiprins ir mudviejų ryšį“, – svarstė vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.