Valinskų atostogos Azijoje: nuo šventyklų iki transvestitų šou

Provokuojantys šou, architektūros paminklai, paplūdimiai ir labiausiai smirdintis pasaulio vaisius – Arūno (48 m.) ir Ingos (48 m.) Valinskų žiemos atostogos tikrai nebuvo nuobodžios.

Ingą ir Arūną pralinksmino turguje parduodami marškinėliai su TV šou „Kambodžos balsas“ logotipu. Pasirodo, ir šioje šalyje kuriamas muzikinis projektas, kuriame Inga ir Arūnas mokytojais dirba Lietuvoje.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Ingą ir Arūną pralinksmino turguje parduodami marškinėliai su TV šou „Kambodžos balsas“ logotipu. Pasirodo, ir šioje šalyje kuriamas muzikinis projektas, kuriame Inga ir Arūnas mokytojais dirba Lietuvoje.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Stilius“)

Feb 12, 2015, 6:01 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:53 AM

Jie gali ginčytis dėl daug ko, bet viena taisyklė Valinskų šeimoje nelaužoma. Kartą per metus Inga baksteli pirštu į žemėlapį, o tai reiškia, kad pora į tą vietą keliaus atostogų. Ir Arūnas dėl to neturi teisės ginčytis.

„Toks mūsų susitarimas. Aš mėgstu žvejoti, bet ji nevažiuotų su manimi į Astrachanę ar Kolos pusiasalį šerti uodų.

Todėl kartą per metus keliaujame ten, kur nori ji“, – juokėsi Arūnas.

Šįmet garsaus TV laidų vedėjo žmona nusprendė, kad tinkamiausia atostogų kryptis – jos jau anksčiau aplankytas Tailandas. Arūnas per daug nesispardė.

„Tik sutarėme, kad keliausime ir į Kambodžą, nes labai norėjau pamatyti Angkoro šventyklos kompleksą, nes dešimt valandų lėktuvu nusibeldus, jos nepamatyti būtų vagystė iš savęs paties.

Per dvi kelionės savaites tik tris dienas tingėjome paplūdimyje – Čango saloje. Visą kitą laiką labiau pavargome negu ilsėjomės, bet buvo gerai“, – pasakojo Arūnas.

Pirmąsias kelias atostogų dienas pora su lietuvių turistų grupe praleido Tailando sostinėje Bankoke.

Chaosas, šurmulys, taisyklių nesilaikantys, bet kantrūs vairuotojai, beprotiškai brangus iš Europos atvežtas vynas ir pigus maistas – miestas pateisino visus iš anksto susikurtus stereotipus.

Pats politiko duonos ragavęs A.Valinskas stebėjosi tailandiečių požiūriu į šios šalies karalių, kurio milžiniški atvaizdai – kiekviename žingsnyje.

„Jis gali atmesti bet kurį įstatymo projektą ir jo žodis šventas. Gido paklausėme, o iš ko karalius gyvena. Labai sutriko. Supratau, kad to klausinėti neįprasta.

Kitą kartą jis sutriko, kai paklausiau apie budizmą. Jei visi nuspręs tapti vienuoliais, o tai šventa teisė Tailande, tai kas dirbs?“ – šypsojosi A.Valinskas.

Žinomą lietuvių porą ypač pamalonino vakarienė aukščiausio Bankoko statinio – 304 metrų aukščio viešbučio – viršūnėje.

„Temsta ir matai, kaip keliolikos milijonų žmonių miestas juda, gatvėmis kaip arterijomis kraujas varinėja mašinų šviesos. Užburiantis miestas“, – pasakojo Arūnas.

Kita kelionės stotelė – Patajos kurortas, pristatomas kaip pasaulio sekso ir pornografijos sostinė.

Pasivaikščioję centriniu bulvaru Arūnas su Inga nusprendė, kad Palangos J.Basanavičiaus gatvė – ramus ir tylus kampelis.

„Man po dviejų minučių nuo triukšmo pradėjo skaudėti galvą. Neįsivaizduojamas skaičius merginų, kurios iš tiesų gal net ne merginos. Tempia už rankovių – nesvarbu, su žmona eini ar be. Jokių skrupulų ar kompleksų.

Gidė perspėjo moteris, kad saugotų savo vyrus. Dvi valandas pavaikščiojome, bet man jų tikrai buvo per daug“, – neslėpė A.Valinskas.

Sutuoktiniai aplankė ir kelis populiarius šou – didelėje salėje vykusį pramoginį, su drambliais ir baseinais, transvestitų ir erotikos.

„Transvestitai tiesiog pagal muziką, skambančią iš fonogramos, demonstravo kostiumus. Žodžiu, priminė kai kurias populiarias Lietuvos grupes.

O sekso šou – visiškas grybas. Vienuolika numerių, kurie vis kartojasi. Po to pasakėme, kad ir patys tokį šou galime pasidaryti. Vienintelis geras pasirodymas – šokėjų ant septynių metrų aukščio stulpų, bet ir tos šokėjos – ne tailandietės, o ukrainietės“, – kritikos negailėjo A.Valinskas.

Kur kas labiau jam patiko plaukiojimas Kvė upe ir nakvynė nameliuose, pastatytuose ant pontonų, – be elektros, tik su žvakėmis ir žibalinėmis lempomis.

Taip pat maudynės kalnų ežeruose, kur mažų žuvyčių atliekamas „pedikiūras“ vyksta natūraliai, nemokant už jį grožio salonų kainų.

„Yra ten ir didelių žuvų. Kai plaukėme upe, bandžiau plikomis rankomis iš valties sugriebti ir ištraukti kokių septynių kilogramų šamą, bet nepavyko, slidūs jie“, – juokėsi A.Valinskas.

Kulinarinis smalsumas irgi buvo patenkintas su kaupu – Arūnas nepraleido progos paragauti vabzdžių, lervų ir gyvačių. Taip pat vaisių karaliumi vadinamo durijaus, kupino vitaminų, bet skleidžiančio labai bjaurų kvapą.

„Kiti vorų ragavo, aš – gyvačių mėsos. Nieko baisaus – yra kam ir džiovintų stintų kvapas nepatinka.

Dėl durijaus truputį kitaip – smirdi maždaug kaip tas skystis, kuris lieka šiukšlių konteineriuose vasarą ir pabūna mėnesį. Baisi smarvė, gali gauti baudą, jei tą vaisių atsineši į viešbutį.

Bet paragavau – neįtikėtinai skanu. Parsivežėme to vaisiaus pastos, nes paties vaisiaus neleidžiama gabenti lėktuvais“, – stebėjosi Arūnas.

Vakarais pora mėgavosi masažais – kai, anot Arūno, tave „išsukioja kaip Rubiko kubą, o tada sudeda atgal“, tai geriausias atsipalaidavimas po dienos pasivaikščiojimų.

Turizmas Tailande ir daugelyje Azijos šalių – vienas svarbiausių pajamų šaltinių. Vietiniai žmonės guodėsi, kad akivaizdžiai sumažėjo turistų iš Rusijos. Atvyksta tik tie, kurie kelionę pirko dar prieš krintant rublio kursui.

Tačiau turistų srautus lietuviams vis tiek sunku suvokti. Netoli Kambodžoje esančio hinduistų Angkoro šventyklų komplekso sparčiai auga miestas – prognozuojama, kad kitais metais šią ir kitas šventyklas aplankys apie 7 milijonus žmonių.

„Pamatyti šias šventyklas buvo didžiausias visos kelionės įspūdis. Gniaužia kvapą, kai pagalvoji, kad Lietuvos vardas pirmą kartą paminėtas prieš tūkstantį metų, o tos šventyklos ten jau stovėjo, khmerų imperija turėjo štai tokią architektūrą.

Supranti, kad su savo pilimis įspūdžio nepadarysi. Prisiminiau istoriją apie norvegus, kurie atvyko į Lietuvą ir buvo nuvežti prie didžiausio mūsų šalies akmens – jie nesuprato, kuo ten stebėtis“, – pasakojo A.Valinskas.

Akį Kambodžoje jam rėžė gausūs plakatai su valdančiosios partijos lyderiais – šiuo metu dirbančiais politikais, kurie tiesiog sudievinti.

Čia pat – skurdas ir menkniekius už dolerį parduoti bandantys vaikai, nors pasitaikė ir išradingesnių pasiūlymų.

TV laidų vedėjas nustėro, kai policininkas iš pradžių pasisiūlė jam parduoti savo ženklelį, o tada – ir kepurę.

„Nepirkau, o tada gailėjausi. Vienas kolega, pasirodo, kolekcionuoja policininkų kepures. Tiesiai nuo pareigūnų galvos – būtų puikios lauktuvės“, – kvatojosi A.Valinskas.

Jį ir Ingą pralinksmino turguje parduodami marškinėliai su TV šou „Kambodžos balsas“ logotipu. Pasirodo, ir šioje šalyje kuriamas muzikinis projektas, kuriame Inga ir Arūnas mokytojais dirba Lietuvoje.

Kitas ryškus įspūdis – vairavimo kultūra. „Supratau viena – Kambodžoje eismo taisyklės yra tokios: teisus visada yra tas, kurio mašina brangesnė“, – dėstė A.Valinskas.

Atsilaikę suvenyrų vilionėms, į Lietuvą sutuoktiniai grįžo tik su įdegiu, įspūdžiais ir nuotraukomis – atostogomis jie visiškai patenkinti.

„Klimatas labai tinkamas – šilta, bet saulė neplieskė, patogu keliauti. Po Čango salą dar ir motoroleriais pasivažinėjome – nors ten tik 30 kilometrų, nedaug.

Man apskritai nebūna blogų atostogų – kad tik būtų ką veikti. Esu išmaišęs nemažai pasaulio – buvome ir Havajuose, Karibų, Kanarų salose, Maldyvuose.

Maldyvai turbūt patiko labiausiai – užsidedi kaukę, vamzdelį ir nardai aplink salą visą dieną.

Dar norisi pamatyti Australiją – manau, kada nors ir ten susiruošime“, – neabejojo A.Valinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.