Žydrūnas Savickas pataria, kaip tinkamai sportuoti ir maitintis

Maistas yra labai svarbu. Kuo daugiau kartų valgysite, tuo bus geriau. Valgyti reikėtų kas 3 valandas, tad 6 kartai per dieną būtų optimalu. Valgydami tik 2 ar 3 kartus gražios figūros tikrai neturėsite.

„Jeigu žmogus anksčiau visai nesportavo, apie rezultatus galima pradėti svajoti tik po 4 ar 6 mėnesių darbo“, – teigia Ž.Savickas.<br>D.Umbraso nuotr.
„Jeigu žmogus anksčiau visai nesportavo, apie rezultatus galima pradėti svajoti tik po 4 ar 6 mėnesių darbo“, – teigia Ž.Savickas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2015, 5:15 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:31 AM

Visi 6 valgymai turi būti visaverčiai, todėl neužkandžiaukite. O jeigu jau taip nutiks, užkandis turėtų būti baltymų kokteilis ar baltymų batonėlis, bet jokiu būdu ne bulvių traškučiai ar saldumynai.

Kiekvienam žmogui reikia skirtingo kalorijų skaičiaus ir svarbu ne tik kalorijos, bet ir baltymų, angliavandenių bei riebalų santykis. Visus 6 kartus reikėtų suvalgyti po vienodą šių elementų kiekį. Kiek jų reikia suvartoti iš viso, apskaičiuokite pagal savo kūno masę ir fizinį aktyvumą.

Jeigu esate nesportuojantis žmogus ir ketinate pradėti tai daryti, svarbiausia suvokti, kad organizmui tai didelis stresas. Pradėję sportuoti jokiu būdu to nemeskite, nes bus dar blogesnis efektas negu nieko nedarant.

Sportuoti reikia visus metus, o ne tik, pavyzdžiui, pavasarį. Priešingu atveju gausite labai mažai naudos ir tik sugaišite daug laiko.

Jeigu žmogus anksčiau visai nesportavo, apie rezultatus galima pradėti svajoti tik po 4 ar 6 mėnesių darbo. Pirmiausia reikia laiko sustiprinti vidinius raumenis, paruošti treniruotėms širdies ir kraujagyslių sistemą. Siekti didelių rezultatų, kol organizmas neparuoštas, labai nesveika.

Kiek reikėtų išgerti vandens, priklauso nuo treniruočių ir prakaitavimo intensyvumo. Sportuojančiam žmogui vandens derėtų išgerti 1,5 litro daugiau. Apskritai daug vandens negeriančiam žmogui išgeriamą kiekį reikėtų didinti pamažu, nes organizmui pavojingi drastiški pokyčiai.

Sportuoti pačiam yra tas pat kaip bandyti pasigaminti važiuojantį automobilį. Išimtį būtų galima taikyti bėgimui, ėjimui ar važinėjimui dviračiu. Tačiau būtų geriausia, jei žmogus ir taisyklingo bėgimo išmoktų bėgimo klube. Netaisyklingas bėgimas gali traumuoti sąnarius.

Tas pat galioja ir įvairiausiems pratimams. Patarimų, kaip sportuoti, klauskite ne draugų, o profesionalių trenerių. Kai sportuojate, nematote savęs iš šalies, ir gali būti, kad tai darote netinkamai.

Pačiam galima atlikti elementarius mankštos pratimus, kokių mokydavo mokykloje per kūno kultūros pamokas, – pritūpimus, įvairius šuoliukus. Kita vertus, ne visada juos atlikti taisyklingai moko ir mokyklose. Šiais laikais sporto klubai nėra labai brangūs, tad siūlyčiau bent metus pasportuoti klube, o tada jau sportuoti namie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.