Norite sulieknėti neribojant maisto? Jums padės „Tlc“ dieta

Nejaugi dieta išties reiškia tai, kad šaldytuvas bus užrakintas trimis užraktais, o šokolado plytelė bus padėta ant aukščiausios lentynos? Sveikai besimaitinantys tik nusijuoktų – norint turėti gražų kūną ir puikią sveikatą badauti neteks, anaiptol – tinkamai maitinantis niekuomet nesijausite alkani, o sveiki patiekalai skoniu ir įvairove nurungs net pamėgtus „sintetinius“ mėsainius.

Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dvidešimtuką. „Tlc“ dieta – viena iš jų.
Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dvidešimtuką. „Tlc“ dieta – viena iš jų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 11:39 PM

Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dvidešimtuką. Štai antroji iš jų:

2. TLC dieta 

Ne paslaptis, kad riebūs produktai didina liemens apimtį ir cholesterolio kiekį kraujyje. Dietologai tikina, kad ši dieta bus naudinga ne tik efektyviai mažinant kūno svorį, bet ir siekiant išvengti širdies ir kraujagyslių ligų.

Pagrindiniai mitybos plano reikalavimai: racione turi dominuoti neriebūs pieno produktai, vaisiai, daržovės, kruopos, grūdų produktai, troškinta žuvis ir paukštiena.

Teks atsisakyti riebių mėsos ir pieno produktų bei pamiršti aliejuje permirkusį keptą maistą. Atsisakę sočiųjų riebalų efektyviai sumažinsite cholesterolio kiekį kraujyje.

Kad būtų sureguliuotas cholesterolio kiekis, moterys turėtų suvartoti ne daugiau nei 1800 kcal per dieną, vyrai – iki 2500 kcal. Lieknėjantiems diržus susiveržti teks stipriau – moterims leidžiama norma siekia vos 1300 kcal, vyrams – 1700 kcal.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.