Kaip vėjai virsta dizaino kūrėjais

Panaudoti vėją ir jo energiją galima ne tik elektrai gaminti, bet ir dizaino objektų kūrimui. Ketvirtadienio vakarą V2 CONCEPT STORE parduotuvėje Vilniuje buvo pristatyta kūrybinė kolaboracija tarp mados ženklo „Anchovy“ ir žurnalo N WIND – projektas From Wind (liet. Iš vėjo), kuris verčia vėjus spalvomis.

Akimirkos iš parodos.<br>A.Solomino, L.Masioko ir J.Goyd nuotr.
Akimirkos iš parodos.<br>A.Solomino, L.Masioko ir J.Goyd nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2015, 1:39 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:56 PM

Projektui sukurta internetinė programa www.fromwind.com spalvomis verčia vėjų krypčių bei greičio duomenis, gaunamus realiuoju laiku iš meteorologijos stočių, įsikūrusių įvairiuose Šiaurės miestuose bei miesteliuose. Programa leidžia pasirinkti kelis miestus ir pamatyti netikėtus judančios energijos spalvų derinius.

From Wind kūrėjai Šiaurės sostinių vėjų dizaino derinius perkėlė ant didelio formato natūralaus šilko skarų bei Giclée spaudinių. Sukurti dizaino objektai su užkoduotais vėjais – ne tik elegantiškas aksesuaras ar skoninga interjero detalė, bet ir sugauta gamtos energija tam tikru laiko momentu.

Mado ženklas „Anchovy“ kuria modernius dėvimus objektus, kurių dizaino procesas yra paremtas sąveika su aplinka. „Technologijų pagalba mes įgaliname pačius netikėčiausius dalykus kaip pvz. žodžiai ar vėjai tapti mados dizainų kūrėjais“ – apie išskirtinį kūrybinį procesą pasakojo Giedrė Kosė, viena iš „Anchovy“ įkūrėjų.

„Žurnalas N WIND rašo apie Šiaurės kūrybinę energiją, todėl šia kolaboracija siekėme pabrėžti bendrumą tarp Šiaurės Europs šalių ir pabandyti įsukti stipresnę bendradarbiavimo energiją mūsų regione,“ – sakė Giedrė Stabingytė, viena žurnalo įkūrėjų. Skarose užfiksuoti Vilniaus ir Reikjeviko, Vilniaus, Rygos ir Talino bei Vilniaus, Kopenhagos, Oslo ir Helsinkio vėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.