Ornisho vegetariška dieta: vasarą pasitiksite su tobula figūra

Nejaugi dieta išties reiškia tai, kad šaldytuvas bus užrakintas trimis užraktais, o šokolado plytelė bus padėta ant aukščiausios lentynos? Sveikai besimaitinantys tik nusijuoktų – norint turėti gražų kūną ir puikią sveikatą badauti neteks, anaiptol – tinkamai maitinantis niekuomet nesijausite alkani, o sveiki patiekalai skoniu ir įvairove nurungs net pamėgtus „sintetinius“ mėsainius.

Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dvidešimtuką. Ornisho vegetariška dieta – viena iš jų.<br>123rf nuotr.
Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dvidešimtuką. Ornisho vegetariška dieta – viena iš jų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 9:44 PM

Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dvidešimtuką. Štai devintoji iš jų:

Ornisho vegetariška dieta 

Medicinos pasaulyje ši dieta pripažinta kaip efektyvus būdas siekiant užkirsti kelią širdies ligoms, ji taip pat sumažina vėžio atsiradimo riziką, leidžia geriau kontroliuoti diabetą ir hipertenziją. Be to, laikantis šio mitybos plano suformuojami geri maitinimosi įpročiai, kurie padės išvengti svorio augimo. Pasak dietos autoriaus, svarbiausia ne skaičiuoti kalorijas, o žiūrėti, kas dedama į burną. Valgydami nedideles mažai kalorijų turinčių maisto produktų porcijas ilgiau jaučiamės sotūs. Deja, užkietėjusiems mėsėdžiams, stokojantiems valios, ši dieta prilygs neįmanomai misijai.

Pagrindiniai mitybos plano reikalavimai: maisto produktai skirstomi į tris grupes. 

1. Maistas, kurį galima valgyti bet kuriuo paros metu (pupos, vaisiai, daržovės, grūdai). 

2. Maistas, kurį reikia valgyti saikingai (liesi pieno produktai, mažai riebalų turintys pusgaminiai). 

3. Maistas, kurio reikėtų atsisakyti (aliejus, avokadai, alyvuogės, riešutai, riebūs pieno produktai, cukrus, alkoholis ir bet kokia mėsa).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.