Cepelinai manekenei Solveigai Mykolaitytei – didžiausia šventė

Niujorke įsikūrusi, tačiau nuolat po pasaulį keliaujanti manekenė Solveiga Mykolaitytė (29 m.) puikiai žino, ką reiškia, tiksliau, kiek kainuoja išlaikyti tobulas kūno linijas. „Nuolat esant tarp modelių tenka prisiklausyti įvairiausių istorijų, kartais netgi absurdiškų ir liūdnų“, – sakė Solveiga. Kokiais būdais norimų rezultatų siekia ji pati?

Solveiga Mykolaitytė puikiai žino, kad bėgant metams išlaikyti puikias kūno formas seksis vis sunkiau.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Solveiga Mykolaitytė puikiai žino, kad bėgant metams išlaikyti puikias kūno formas seksis vis sunkiau.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

May 15, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 5:25 PM

Bėgant metams užduotis išlaikyti gerą figūrą darosi sunkesnė net ir turinčiai tobulą kūną. Apie tai Solveiga prabilo netgi savo socialiniame tinkle. Sveikai besimaitinanti ir intensyviai sportuojanti S.Mykolaitytė pastebi, kad kūno grožis ir gera savijauta prasideda nuo tinkamo mąstymo ir meilės sau, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Kiek pamenu save nuo paauglystės, visada galvojau, ką valgau, domėjausi subalansuota mityba. Taip pat lankiau sporto mokyklą, buvau profesionali sportininkė“, – sakė lengvąja atletika užsiiminėjusi Solveiga.

Kada suprato, kad puoselėjant kūno linijas tenka įdėti daugiau pastangų, ji nepamena, tačiau sakė jaučianti, kad „maisto atsipalaidavimo atostogos“, kai galima daugiau valgyti ir mažiau sportuoti, tampa vis trumpesnės ir retesnės.

„Ateina toks laikas, kai dėl norimo rezultato tenka kaip reikiant pavargti. Turiu sau priminti, kad neįdėdama daug pastangų netgi savo gerus genus turėčiau greitai pamiršti“, – šypsojosi gražuolė.

S.Mykolaitytė džiaugiasi puikiai jaučianti savo kūną ir galinti jį kontroliuoti – net jeigu ir leidžia sau kiek atsipalaiduoti, gali vėl labai greitai grįžti į normalų režimą. Be to, sportas jai yra priemonė ne tik fizinei išvaizdai palaikyti, bet ir psichologinei būsenai gerinti. Kur kas svarbesniu dalyku nei maisto ribojimą Solveiga laiko įsiklausymą į save, savo organizmą.

– Kiek dėmesio skiriate savo maisto racionui, kokiam valgiui teikiate pirmenybę?

– Priprasti prie tam tikro maisto mus priverčia ne kūnas, o smegenų poreikiai. Smegenys visada nori to, kas skanu arba prie ko esame pripratę. Jeigu įtikini save, kad reikia sveiko maisto, pradėjęs jį vartoti pripranti. Tada net negali pažiūrėti į nesveiką maistą.

Nesu lietuvių virtuvės mėgėja, nemėgstu cepelinų, vėdarų, riebios keptos mėsos. Tačiau nėra nieko, ko atsisakyčiau visiškai. Man valgyti cepelinus yra šventė, kai juos išverda tėvai. Tokį maistą valgau kartą per metus ir tada jis man skanus. (Šypsosi.)

Daugiausia dėmesio skiriu vaisiams, daržovėms, jūrų gėrybėms ir baltyminiam maistui. Baltymai ypač reikalingi sportuojant – tai svarbiausia statomoji raumenų medžiaga. Rytą pradedu žaliąja arbata, virtu kiaušiniu, juodos duonos riekele ir avokadu. Geriu daug vandens. Labai mėgstu natūralias morkų sultis. O prieš miegą nevalgau angliavandenių, vaisių, stengiuosi vartoti tik baltyminį maistą arba daržoves – tada nesikaupia nereikalingų riebalų.

– Ko visada turite šaldytuve?

– Labai mėgstu varškės sūrelius, todėl jų dažnai galima rasti mano šaldytuve. Taip pat mėgstu pieno produktus, patį pieną. Visada turiu kalną vaisių ir daržovių. Mėgstu užkandžiauti, todėl mano namuose visada galima rasti riešutų, džiovintų vaisių, jogurto.

Renkuosi natūralius, kuo mažiau perdirbtus produktus.

– Ar yra produktų, kuriuos teko griežtai išbraukti iš savo pirkinių sąrašo?

– Esu atsisakiusi baltų miltinių gaminių, perku tik juodą duoną be pridėtinių mielių ir cukraus. Nemėgstu bandelių, pyragaičių, tortų, nors ir esu smaližė. Mėgstu ledus ir šokoladą, ypač juodąjį, kuriame yra daugiau nei 70 proc. kakavos, – toks sveikiausias. Arbatą geriu tik be cukraus, nebegeriu kavos. Tik skaudant galvai sukramtau keletą kavos pupelių – tai natūralus būdas gauti kofeino.

Beveik nebevartoju alkoholio, tik keliskart per metus, išskirtinių švenčių proga. Niekada neperku šaldytų pusgaminių, rūkytų dešrelių, kiaulienos – tokio maisto visai nemėgstu.

– Kokios svarbiausios, jūsų nuomone, sveiko gyvenimo taisyklės?

– Kiekvienas organizmas yra labai individualus, tad kas tinka vienam, nebūtinai tiks ir kitam. Tam tikrų taisyklių laikausi nuolat.

Atsikėlusi rytą turiu įprotį išgerti porą stiklinių vandens su citrina. Tai išvalo, tonizuoja organizmą, stiprina imuninę sistemą, padeda išsaugoti gražią odą. Esu laiminga iš prigimties turėdama labai gražią ir lygią veido odą, tad stengiuosi nepamiršti, kad norint ją išsaugoti reikia savo kūnui padėti. Todėl nerūkau, kiek pavyksta, stengiuosi išsimiegoti. Nuo dažnų skrydžių oda labai sausėja, todėl nuolat turiu ją drėkinti – naudoju natūralias priemones, aliejų.

Sportas yra neatsiejamas dalykas. Būtina stiprinti visus raumenis. Dėl modelio darbo ir nuolatinių skrydžių turiu problemų dėl stuburo. Turiu daryti specialius stiprinamuosius pratimus. Mėgstu jogą, plaukimą, zumbą, lankausi treniruoklių salėje.

Stengiuosi maitintis kuo įvairiau, bet nedidelėmis porcijomis – niekada nepersivalgau. Taip pat nevalgau likus 3–4 valandoms iki miego.

Turėtume įsiklausyti į savo organizmą, mokėti pažinti savo kūną, jo siunčiamus signalus. Maistas yra skirtas, kad gautume energijos, o ne ją prarastume. Juk persivalgę pajėgiame tik nueiti iki sofutės ir įsijungti televizorių.

– Kokių naudingų patarimų turite kitoms moterims?

– Nuolat esant tarp modelių tenka prisiklausyti įvairiausių istorijų, kartais netgi absurdiškų ir liūdnų. Pavyzdžiui, dviejų kiaušinių per dieną dieta. Taip galima susiluošinti organizmą visam gyvenimui. Esu mačiusi atvejų, kai po tokių bandymų modeliai ilgam išsiunčiami namo gydytis.

Nėra jokių stebuklų, padedančių greičiau tirpinti riebalus. Svarbiausia taisyklė – per dieną sueikvoti daugiau kalorijų, nei yra gaunama. Kaip tai pasiekti? Daugiau judėti ir mažiau valgyti kaloringų produktų.

Medžiagų apykaitą stabdo ir greitesnį riebalų kaupimąsi skatina toksinai. O šalinti iš organizmo toksinus padeda ir masažas.

Merginoms patarčiau sportuoti, būti aktyvioms, tobulėti, mylėti save, dažniau susitikti su draugais, įsimylėti, vykti į gamtą be sidro ir bulvių traškučių. (Šypsosi.) Norite sulieknėti? Pradėkite nuo pokyčių galvoje.

– Esate už natūralų grožį, o gal priešingai?

– Kiek žmonių, tiek ir nuomonių: kai kuriems esu per liekna, o kai kuriems – per stora. (Juokiasi.) Sulaukiu daug komentarų ir laiškų – juos siunčia merginos, kurioms esu idealas, kurios stengiasi būti panašios į mane. Smagu ką nors įkvėpti, kam nors patarti.

Man patinka gražūs dalykai, gražūs darbai, gražūs žmonės ir gražios mintys. Prie širdies natūralumas, bet kategoriškos nuomonės dėl to neturiu. Niekada nežinai, kaip viskas pasisuks. Jeigu norėsiu ką nors pasitobulinti, tikrai tai ir padarysiu. Jeigu žmogus turi kokių nors kompleksų, o jų netekęs tampa laimingas, – kodėl ne. Laimingas žmogus visada bus ir gražus žmogus.

– Kokias grožio procedūras atliekate dažniausiai?

– Svarbiausia mano grožio procedūra yra kūno ir veido masažas. Jis stangrina odą, kūną, atpalaiduoja raumenis. Taip pat šilta vonia su keliais šaukšteliais aliejaus. Po tokios vonios oda atsigauna. Labai daug dėmesio turiu skirti plaukams, nes jie ilgi ir šviesinti, tad greitai išsausėja, lūžinėja. Lepinu juos kaukėmis.

– Kaip atrodo laikas, skiriamas vien sau?

– Visi privalome rasti laiko atsipalaiduoti – laiko tik sau. Nors esu labai aktyvus ir bendraujantis žmogus, kai noriu pailsėti, mėgstu vienatvę. Tada atsipalaiduoju geriausiai. Mėgstu išlėkti į gamtą – buvimas gamtoje man suteikia energijos, išvalo nuo blogų minčių.

Vakarais patinka gulėti šiltoje burbulų vonioje, valgyti šokoladą ir žiūrėti filmą.

Ilsiuosi darydama smulkius darbelius: tvarkausi daiktus, drabužių spintą. Namie esu tikra krapštukė. (Šypsosi.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.