Vaikų vasaros stovyklose – delfinai, princesės ir žvaigždės

Juosta „Vaikų darželio policininkas“, kurioje raumeningąjį Arnoldą Schwarzeneggerį įveikia būrys vaikų, jau tapo klasika. Garsiems Lietuvos vyrams vaikų priežiūra – lengva užduotis, kuriai jie mielai aukoja vasaras. Pavyzdžiui, baleto primarijus Nerijus Juška (38 m.) įkūrė vasaros šokių stovyklą.

Nerijaus Juškos auklėtinės šoks kartu su delfinais.
Nerijaus Juškos auklėtinės šoks kartu su delfinais.
Martynas Kavaliauskas šiemet įkūrė scenos menų stovyklą „Kūrybos inkubatorius“.
Martynas Kavaliauskas šiemet įkūrė scenos menų stovyklą „Kūrybos inkubatorius“.
Nerijus Juška įkūrė vasaros šokių stovyklą vaikams.
Nerijus Juška įkūrė vasaros šokių stovyklą vaikams.
Nerijaus Juškos auklėtinės šoks kartu su delfinais.
Nerijaus Juškos auklėtinės šoks kartu su delfinais.
Nerijaus Juškos auklėtinės šoks kartu su delfinais.
Nerijaus Juškos auklėtinės šoks kartu su delfinais.
Nerijaus Juškos stovykla veiks Radailių dvare.
Nerijaus Juškos stovykla veiks Radailių dvare.
Daugiau nuotraukų (6)

Dovilė Lebrikaitė („Lietuvos rytas“)

2015-06-10 23:02, atnaujinta 2017-11-23 06:19

Baleto mokyklą turintis Nerijus patikino, kad jau daug metų kirbėjo mintis įkurti vasaros stovyklą, tačiau norėjosi viską padaryti idealiai, tad niekaip nesiryždavo šiai avantiūrai.

Birželio 14–21 dienomis Radailiuose vyksianti N.Juškos vasaros stovykla nė iš tolo neprimena iki šiol buvusių. Ji išsiskiria prabanga ir tuo, kad mažosios stovyklautojos, kurias Nerijus vadina tiesiog princesėmis, kurs šokį su delfinais.

„Nesinori kurti stovyklos su palapinėmis prie ežero. Jei jau ką nors darau, tai turi būti aukščiausios klasės ir itin prabangu. Juokauju, kad princesės turi gyventi arba pilyje, arba dvare. Tad stovyklautojos gyvens Radailių dvare, kur nuo pat pirmos dienos kursime šokį su delfinais“, – pasakojo N.Juška.

Pasak vasaros stovyklos įkūrėjo, 7–14 metų vaikų lauks ne tik šokiai. Taip pat bus organizuojamos ekskursijos prie jūros, į dinozaurų parką.

Vaikų pasirodymas su delfinais – skamba gana ekstravagantiškai, taip pat kaip ir stovyklautojų vadinimas princesėmis. Vis dėlto Nerijus patikino, kad jo šokių stovykla nėra skirta vien jo mokyklos vaikams.

„Apskritai norėčiau, kad registruotųsi ir nešokančios mergaitės. Svarbiausia, kad jos turėtų noro šokti. Rengiu stovyklą turėdamas tikslą, kad pabandęs šokti vaikas tuo susidomės. Nesakau, kad jis turi ateiti šokti būtent pas mane, gal šoks Klaipėdoje, Šiauliuose, Kaune ar dar kitur. Svarbu, kad pajustų šokio malonumą. Po to gal jis net susies su tuo gyvenimą“, – kalbėjo baleto primarijus.

Pasirodymą su delfinais Nerijus sugalvojo neatsitiktinai. Jis pats šiuos įstabius gyvūnus iš arti pamatė visai neseniai, tačiau iš karto jais susižavėjo. N.Juška tiki, kad delfinai nepalieka abejingų, tad vaikams šokti kartu su delfinais bus nepakartojamas nuotykis.

„Vaikai šoks įprastai, tik padarysime taip, kad delfinai jiems akompanuotų. Tad princesės šoks scenoje, o delfinai – vandenyje“, – apie idėją papasakojo Nerijus.

Jis pats vaikystėje visada laukdavo vasaros, kai galės išvykti į Girulių arba Platelių vasaros stovyklas. Iš čia jam patys gražiausi ir romantiškiausi prisiminimai: pirmasis šokis ir net pirmasis bučinys.

Trokšta pasidalyti patirtimi

Dainininkas ir „Šok su manimi“ laimėtojas Martynas Kavaliauskas šiemet įkūrė scenos menų stovyklą „Kūrybos inkubatorius“. Šioje stovykloje išskirtinis dėmesys bus skiriamas muzikos, šokio, vaidybos ir kostiumų kūrimo sritims pažinti ir lavinti.

Septynių dienų trukmės stovykla bus rengiama du kartus: birželio 21–27 ir birželio 28–liepos 5 dienomis. Trakų rajone ant Nečiūnų ežero kranto rengiamoje stovykloje, kaip sako pats dainininkas, bus ugdomi ambicingi, veiklūs, nepriklausomi ir kupini idėjų vaikai.

„Sukurti tokią stovyklą idėja kilo po laimėjimo šokių projekte. Norisi įgyta patirtimi dalytis su jaunąja karta, supažindinti ją su scenos menais, jų svarba ir kūrybiniu procesu.

Šiuo metu Lietuvoje vis dar trūksta konkrečiai šiai sričiai skirtų stovyklų ar mokyklų. Su savo komanda norime skatinti vaikus ir jų tėvelius į scenos menus pažvelgti iš profesionalios pusės ir nebijoti atrasti naujų dalykų“, – tikino M.Kavaliauskas.

Drauge su savo komanda jis sukūrė specialų mokymo principą, kuriuo vadovausis stovykloje: Susipažink – išbandyk – susirunk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.