Išmanusis telefonas gali tapti jūsų asmeniniu grožio konsultantu

Yra toks mokslas bagologija, kuris tyrinėja moterų rankinių turinį. Tai labai intymu ir individualu, tačiau kai kurios bendros tendencijos jau aiškios. Pavyzdžiui, tai, kad rankinėje, atsiradus išmaniajam telefonui, nebeliko šeimos nuotraukų albumėlio ir telefonų knygutės. Šį sykį kalbėsiu apie tai, kas su telefonu rankinėje atsirado, o jūs dar nepastebėjote. Pavyzdžiui – asmeninis stilistas ir grožio konsultantas.

Programėlė „Skinbetter“ gali pateikti išsamią jūsų odos būklės analizę.
Programėlė „Skinbetter“ gali pateikti išsamią jūsų odos būklės analizę.
Programėlių kūrėjai, pasivadinę „Modiface“, siūlo daugybę įvairiausių virtualaus makiažo, šukuosenų keitimo ir kitų programėlių.
Programėlių kūrėjai, pasivadinę „Modiface“, siūlo daugybę įvairiausių virtualaus makiažo, šukuosenų keitimo ir kitų programėlių.
Laidų vedėja Beata Tiškevič išbandė „Makeup Genius“ programėlę.
Laidų vedėja Beata Tiškevič išbandė „Makeup Genius“ programėlę.
Daugiau nuotraukų (3)

ARNOLDAS LUKOŠIUS

Jun 29, 2015, 11:58 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 9:31 PM

Jei paklaustume, kaip išmanusis telefonas padeda puoselėti grožį, daugelis atsakytų, kad nebent naudojasi jo ekranu ir kamera vietoj veidrodžio arba fotografuodamiesi pritaiko „dailaus veido“ funkciją. Ir tik vienas kitas žino visas jo galimybes.

O kaip atrodyčiau su šiuo makiažu?

Klausimas gal ir ne už milijoną eurų, bet panorus realiai išbandyti visas galimas makiažo versijas vieno tūkstantuko tikrai nepakaks. Tačiau susiradus telefono programėlių parduotuvėje ir įsidiegus neseniai ir Lietuvoje pristatytą virtualios realybės makiažo programėlę „Makeup Genius“ eksperimentai nekainuos nieko!

Pirmasis kompanijos „L’Oreal Paris“ mėginimas perkelti makiažą į nešiojamojo įrenginio ekraną atrodo ir veikia įspūdingai. Ne veltui kompanija nurodo, kad programėlėje veikianti technologija buvo pradėta kurti Holivude remiantis geriausių 3D žaidimų patirtimi ir tobulinta 10 metų.

Užtat jums viso to žinoti tikrai nereikia. Pakanka įsidiegti programėlę, paleidus ją pasirinkti šalį – Lietuvą ir telefono ekrane pasirodžius ovaliam langui lyg prieš veidrodį nuskenuoti savo veidą (programėlė viską nurodo pati).

Ligi šiol visos tokio tipo programos veikė kurdamos makiažo versijas būtent ant statiškos jūsų nuotraukos. Čia – viskas kitaip. Nuskenavusi veidą programėlė įsidėmi 64 pagrindinius jūsų veido taškus, todėl kai iš daugiau negu šimto skirtingų makiažo įvaizdžių pasirenkate norimą, ekrane toliau matote save gyvą lyg veidrodyje, tik jau su virtualiu makiažu.

Nors akivaizdu, kad programa siekiama pareklamuoti naujas „L’Oreal“ priemones ir akcentuojama, kurios jų buvo panaudotos kuriant jūsų virtualų įvaizdį, ji veikia įspūdingiausiai iš visų, kurias teko matyti. Būdamas vyras visų galimybių neišbandžiau – labai jau keista žiūrėti į save su makiažu „Kanai 2015“. Tačiau kad ir kiek sukiojau galvą ir kaitaliojau mimikas, mano blizgiu padažytos lūpos ir patamsintos blakstienos ir šešėliai ant akių vokų sekiojo veidą taip, kad išties atrodžiau lyg natūraliai pasidažęs.

Svarbiausia, kad programėlė ne tik sugeba preciziškai kartoti daugybę galimų mimikos variantų, bet ir laisvai prisitaiko prie skirtingos veido struktūros, odos spalvos ir veikia esant net 400 skirtingų apšvietimo scenarijų. Be to, jei makiažas patiko, akimirksniu galite pasidaryti asmenukę ir pasidalyti su draugais.

Ar makiažas tavęs nežudo?

Labai įdomią ir išties naudingą paslaugą siūlo programėlė „Think Dirty“. Nors iš anglų kalbos išvertus pavadinimą gali pasirodyti, kad kalbama apie nepadorias mintis, išties programėlė teikia duomenis apie kosmetikos priemonių toksiškumą.

Įsidiegus pakanka nuskenuoti norimo ar turimo kosmetikos gaminio skaitmeninį kodą ar įvesti pavadinimą, ir programėlė parodys, kiek jo sudėtyje yra toksiškų medžiagų, tada pasiūlys ne tokių kenksmingų alternatyvų.

Ši programėlė veikia tik „iPhone“, bet turintys „Android“ gali išbandyti labai panašią „Skin Deep“. Didžiausias abiejų programėlių trūkumas – kad čia sukaupti duomenys toli gražu ne apie visas priemones, tad savo turimų galite tiesiog nerasti.

O jei persidažyčiau plaukus?

Programėlių kūrėjai, pasivadinę „Modiface“, siūlo daugybę įvairiausių virtualaus makiažo, šukuosenų keitimo ir kitų programėlių. Tai nėra kokios nors itin profesionalios programos, jos veikia tik vidutiniškai, tačiau kai kada net ir tai naudinga.

Pavyzdžiui, padedanti pasižiūrėti, kaip atrodytumėte persidažiusios plaukus, programėlė „Hair Color“. Nieko protinga – nusifotografuojate ir kaitaliojate nuotraukos plaukų spalvą, bet vis geriau, negu persidažius pamatyti, kaip ji jums netinka.

Beje, labai linksma tos pačios kompanijos programėlė „Celebrity Hairstyle“ leidžia pasimatuoti įvairių žvaigždžių plaukus. Vėlgi nusifotografuojate, nurodote savo galvos kontūrus ir kvatojatės kaitaliodami plaukus. Ne tiek naudinga, kiek linksma.

Ar pažįstu savo odą?

Nemokama programėlė „Skinbetter“ tikrai skirta ne pasilinksminimams. Ji greičiau jau gali jus nuliūdinti. Tačiau puoselėjant grožį net naudingesnė negu visi virtualūs makiažai kartu sudėjus.

Programėlės kūrėjai teigia, kad naudodami unikalų algoritmą gali pateikti išsamią jūsų odos būklės analizę. Tam tereikia nufotografuoti savo odą ir atsakyti į pateiktus klausimus.

Idėja atrodo labai įdomi. Vienintelė bėda – bent jau „Android“ savininkams Lietuvoje ši programėlė legaliai neprieinama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.