Mokslininkai sugalvojo, kaip pagaminti patogius aukštakulnius

Kosmoso ekspertai kuria moteriškus aukštakulnius, o tam pasitelkiamos erdvėlaivių technologijos. Juokinga? Tikrai ne! Tokie aukštakulniai leidžia grožėtis juos avinčios moters blauzdomis, o ji parėjusi namo neaimanuoja dėl kojų skausmo.

Anot Dolly Singh, moterų kojų ir nugaros skausmai netrukus bus praeitis.
Anot Dolly Singh, moterų kojų ir nugaros skausmai netrukus bus praeitis.
„Thesis Couture“ bato pagrindą išklojo termoplastine poliuretano medžiaga, kuri nesukelia skausmo avint aukštakulniais. Be to, speciali batelio technologija moters kūno svorį paskirsto per visą pėdą.
„Thesis Couture“ bato pagrindą išklojo termoplastine poliuretano medžiaga, kuri nesukelia skausmo avint aukštakulniais. Be to, speciali batelio technologija moters kūno svorį paskirsto per visą pėdą.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Sep 19, 2015, 6:48 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 12:23 AM

Kas neprisimena elegantiškos būtybės, kuri kaukši po Manhataną kone iki dangaus siekiančiais aukštakulniais ir trokšta susirasti jai tinkamą poną?

Holivudo aktorę Sarah Jessicą Parker išgarsino serialas „Seksas ir miestas“. Bet už savo įspūdingą išvaizdą ji sumokėjo didžiulę kainą – kojų skausmais. Dabar šiapus didžiojo ekrano kino žvaigždė avi tik sportbačius.

Aukštakulniai laikomi moteriškumo simboliu. Jie atsirado XV amžiuje Venecijoje – kad mieste pakilus vandeniui moterų kojos būtų sausos.

Siekdamos pailginti kojas, o eisena priminti ant bangų besisupantį laivelį, moterys avi aukštakulnius ir iki šiol kenčia nuo kojų ir nugaros skausmų.

Jei tikėtume 36-erių Dolly Singh, moterų kojų ir nugaros skausmai netrukus bus praeitis.

Amerikietė, kuri mielai avi peilio ašmenų aštrumo aukštakulniais, šio stiliaus batų srityje siekia padaryti revoliuciją.

„Aukštakulnius pradėjau avėti būdama 17 metų. Laikui bėgant pajutau, kad tai man teikia ne malonumą, o vien kančią. Turėjau rinktis: žemakulniai ar aukštakulniai ir skausmai. Apsisprendusi pastarųjų naudai nutariau palengvinti gyvenimą sau ir kitoms moterims“, – pasakojo D.Singh.

Nusprendusi įgyvendinti savo idėją, amerikietė, anksčiau dirbusi informacinių technologijų žvaigždei Elonui Muskui priklausančioje Los Andželo erdvėlaivių bendrovėje „Space X“, subūrė neįprastą specialistų komandą: astronautą, du inžinierius, konstruktorių bei kojų chirurgą ir įkūrė savo įmonę „Thesis Couture“.

„Prisimenu, jau per pirmąjį susitikimą su Dolly mes ant popierinių servetėlių pradėjome piešti aukštakulnių eskizus. Atvirai kalbant, iki šio pokalbio maniau, kad jų gamyba labai nutolusi nuo mano srities. Bet kai Dolly įrodė, kad tai ir inžinerinė problema, susidomėjau“, – taip apie savo darbo pradžią D.Singh įmonėje „Thesis Couture“ pasakojo astronautas Garrettas Reismanas.

D.Singh pirmiausia savo dėmesį sutelkė į tyrimus, kur ir kodėl batelis spaudžia. Tradicinių aukštakulnių branduolys ir jų didžiausia problema – metalinis jų pagrindas, iki 90 procentų moters svorio tenka kojų pirštams. Tad nieko nuostabaus, kad kiekvienas žingsnis aukštakulnių avėtojai per batų kulną siunčia nemalonius pojūčius stuburui.

Kurdama naujoviškus aukštakulnius D.Singh vadovaujama specialistų komanda pasitelkė šiuolaikinių technologijų pagrindu sukurtą plastiką, kuris nekenkia kojoms.

Bato pagrindą jie išklojo termoplastine poliuretano medžiaga, kuri nesukelia skausmo avint aukštakulnius. Be to, speciali batelio technologija moters kūno svorį paskirsto per visą pėdą.

Šių aukštakulnių nebus pagaminama labai daug. Šiais metais „Thesis Couture“ planai – apie 1,5 tūkstančio porų. Bet į rinką jie turėtų atkeliauti tik šių metų pabaigoje.

Moterims, kurios norės patogių, kojų skausmų nesukeliančių aukštakulnių, teks gerokai papurtyti piniginę – jie kainuos ne mažiau nei 1000 JAV dolerių (apie 913 eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.