Kodėl įžymybės slepia savo tikruosius vardus?

Birželio pabaigoje miręs italų aktorius Budas Spenceris savo slapyvardžiui buvo pasirinkęs mėgstamo alus pavadinimą. Jis, kaip ir Sophia Loren, Lady Gaga bei daugelis kitų pramogų ir meno pasaulio žmonių, žinomi ne tikraisiais vardais.

Freddie Mercury, Lady Gaga ir Stingas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Freddie Mercury, Lady Gaga ir Stingas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Sophia Loren.<br>„Scanpix“ nuotr.
Sophia Loren.<br>„Scanpix“ nuotr.
Lady Gaga.<br>„Scanpix“ nuotr.
Lady Gaga.<br>„Scanpix“ nuotr.
Stingas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Stingas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Budas Spenceris.<br>AP nuotr.
Budas Spenceris.<br>AP nuotr.
Freddie Mercury.<br>„Scanpix“ nuotr.
Freddie Mercury.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jul 30, 2016, 9:52 PM, atnaujinta May 17, 2017, 8:21 AM

Kiekvieno jų – sava įdomi istorija, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Pareikalavo sutuoktinis

Ji buvo ne tik Italijos, kurioje gimė, bet ir viso pasaulio sekso simbolis. Gražuolė didžiulėmis akimis ir vapsvos liemeniu iš pradžių dirbo manekene.

Konkurse „Mis Roma“ 1950 metais Sofia Villani Scicolone – tokia tikroji kino žvaigždės Sophios Loren (81 m.) pavardė – užėmė antrą vietą ir susipažino su italų prodiuseriu Carlo Ponti. Jis tapo gražuolės vyru ir padėjo siekti karjeros kine.

Būtent vyro primygtiniu reikalavimu ji tapo S.Loren. Ši aktorė yra pelniusi garsių kino festivalių apdovanojimų ir buvo pirmoji „Oskaro“ laureatė už geriausią moterišką vaidmenį filme užsienio kalba 1962 metais.

Lemtinga prodiuserio klaida

Lady Gaga (30 m.) – amerikiečių dainininkės, dainų autorės, aktorės ir dizainerės slapyvardis. Jos tikrasis vardas Stefani Joanne Angelina, o pavardė dar įmantresnė – Germanotta. Slapyvardį atlikėjai netyčia sugalvojo muzikos prodiuseris Robas Fusari.

Kiekvieną kartą, kai dainininkė įeidavo į studiją, Robas pasisveikindavo uždainuodamas „Queen“ dainą „Radio Ga Ga“. Kartą jis siuntė jai trumpąją žinutę ir pradėjo nuo žodžių „Radio Ga Ga“, tačiau suveikė mobiliojo telefono autokorekcija ir dainininkė gavo tekstą su žodžiais „Lady Gaga“. Jai tai patiko, todėl pasivadino Lady Gaga.

Buvo panašus į vapsvą

Tikrieji Stingo (64 m.), britų muzikanto, dainininko ir dainų autoriaus, vardas ir pavardė – Gordonas Matthew Thomas Summeris.

Mokytis groti gitara jis pradėjo būdamas dešimties, bet ne iš karto nutarė susieti gyvenimą su muzika. Baigęs mokyklą, be kita ko, dirbo anglų kalbos mokytoju, bet muzika liko jo aistra.

Iš pradžių grojo džiazo grupėse „Phoenix Jazzmen“, „The Newcastle Big Band“, vėliau subūrė savo pirmąjį kolektyvą „Last Exit“.

1977-aisiais Stingas su kitais muzikantais įkūrė grupę „The Police“. Sėkmę 1979 metais jiems atnešė hitas „Roxanne“. 1984-aisiais po įspūdingų pasaulinių gastrolių grupė iširo.

Pravardę Stingas gavo, kaip byloja legenda, dėl juodų ir geltonų dryžių megztinio, kurį dažnai vilkėdavo muzikinės karjeros pradžioje. Su šiuo megztiniu draugams jis atrodė panašus į vapsvą, tad šie pradėjo jį vadinti Stingu („sting“ lietuviškai „geluonis“).

Pravardė prilipo internate

Britų dainininkas, roko grupės „Queen“ vokalistas Freddie Mercury gimė 1949 metais Zanzibare ir gavo Farrokho Bulsaros vardą bei pavardę.

Netrukus šeima persikėlė į Indiją, kur būsimas dainininkas mokėsi anglų internate. Ten jam prilipo Freddie pravardė.

O štai pavardę Mercury dainininkas paėmė iš „Queen“ dainos „My Fairy King“ (Mano pasakų karalius), kurioje yra tokie žodžiai: „Mother Mercury Mercury / Look what they’ve done to me“ (Mama Merkurijau, pažiūrėk, ką jie man padarė).

Mokytis muzikos Freddie pradėjo dar internate. Kai šeima persikėlė į Didžiąją Britaniją, jis įstojo į meno koledžą Londone ir baigė jį 1969-aisiais gaudamas grafikos dizainerio diplomą.

Po metų būsima garsenybė tapo „Smile“ vokalistu. Jo siūlymu grupė buvo pervadinta „Queen“ ir tapo viena populiariausių roko muzikos istorijoje. 1991-aisiais dainininkas mirė nuo bronchiolių uždegimo, kurį sukėlė AIDS.

Slapyvardis – alaus garbei

Carlo Vicente Pedersoli mirė būdamas 86-erių. Šis italas turėjo daug talentų: buvo garsus plaukikas, Italijos čempionas, dukart olimpinių žaidynių dalyvis. Kurį laiką vyras gyveno Lotynų Amerikoje: Rio de Žaneire dirbo fabrike prie konvejerio, Buenos Airėse – bibliotekoje, Urugvajuje – Italijos ambasadoje. Studijavo teisę, bet baigęs mokslus pinigų užsidirbdavo kurdamas dainų tekstus italų dainininkams.

Kvietimo filmuotis kine Carlo Vicente sulaukė 1967-aisiais. Kai sukūrė vaidmenį vesterne „Dievas atleidžia... Aš ne!“, aktoriaus itališka pavardė prodiuseriams pasirodė pernelyg paprasta. Taip Carlo tapo Budu Spenceriu. Šiuo slapyvardžiu jis ir jo kumščiai išgarsėjo kino pasaulyje.

Slapyvardį galiūnas išsirinko neatsitiktinai. Vardas – jo mėgstamo alaus „Budweiser“ santrumpa, o pavardė pasirinkta pripažinto amerikiečių aktoriaus Spencerio Tracy garbei.

B.Spenceris paprastai vaidindavo kartu su italų aktoriumi Terence’u Hillu (77 m.). Tai irgi slapyvardis. Jo tikrieji vardas ir pavardė – Mario Girotti. Tai buvo garsiausias spagečių vesternų duetas.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.