Renginių organizatorė namus pataria puošti savo gamintais vainikais

Eglutės, vainikai, girliandos ir kitokie papuošalai, šakelės – be šių atributų jaukus šventinis interjeras neapsieitų. Kiekvieną šaltąjį sezoną namų ir kitų erdvių šventinės puošybos tendencijos kiek keičiasi, o pastaraisiais metais Kalėdos tampa vis natūralesnės, įdedama daugiau meilės ir rankų darbo.

Pasak K.Meginytės, vainikus lietuviai mėgsta vis labiau.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasak K.Meginytės, vainikus lietuviai mėgsta vis labiau.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-16 13:27, atnaujinta 2018-02-09 22:14

Šventinė puošyba Lietuvoje ne tik intensyvėja, bet ir tampa ankstyvesnė. Lietuviai namus ir darbo erdves ima puošti vis anksčiau, tam skiria daugiau dėmesio ir laiko – didesne švente tampa ne pačios svarbiausios datos, o pasiruošimo procesas.

Vis labiau populiarėja natūralios gamtos detalės, ant eglučių kabinami rankų darbo papuošalai, vainikai pinami netgi iš natūralių gėlių – tiek skintų, tiek vazoninių. Nors kai kurie klasikiniai Kalėdų akcentai nekinta niekada.

Šventės vargu ar apsieitų be Kalėdų eglutės, tačiau minimalios šių medžių ir jų puošybos tendencijos įgyja naujų formų.

Apie tai, kad šiuo metu madinga šventinius papuošalus pasigaminti iš to, kas yra namie: perdarant, performuojant, perdažant, perklijuojant įvairius objektus ir juos paverčiant dekoracijomis, kalba ir vestuvių bei renginių organizatorė Karolina Meginytė.

Anot jos, dabar pasaulyje vyrauja rustikos (kaimiškas) stilius – puošybai naudojama daug medienos, kitokių natūralios gamtos akcentų. Tad kalėdinei namų puošybai puikiai tinka kankorėžiai, vasarą surinktos ir sudžiovintos gėlės, kurias galima apipurkšti blizgučiais, kėnių šakos.

Pasak renginių organizatorės, per šventes sunkiai būtų galima išsiversti be raudonos spalvos, kuri simbolizuoja ir Kalėdas, ir meilę. Žinoma, ir žalios, kuri jau savaime dominuoja dėl šventinių augalų.

„Lietuvoje vis didesne mada tampa Kalėdų vainikas – be jo apsieina retas stilingas šventinis stalas. Anksčiau jį atstodavo eglės šaka, ant kurios būdavo kabinami papuošalai.

Ilgam stalui didelėje erdvėje puikiai tinka iš eglišakių pinta kasa, kuri dabinama žvakėmis, papuošalais, antikvariniais indais“, – kalbėjo K.Meginytė.

Anot jos, kasmet tautiečiai vis daugiau investuoja puošdami ne tik viešąsias erdves, biurus, bet ir namus: žmonės vis daugiau keliauja ir mato galybę gražių dekoracijų, puošybos, tokia nori džiaugtis ir patys.

„Tampa populiaru kurti stalo dekoracijas iš kėnių, eglių šakų ir gyvų gėlių. Tam puikiai tinka visos raudonos gėlės. O rožės ir gvazdikai išsilaiko ilgiausiai. Galima įpinti ir tokias vėliau panaudojamas vazonines gėles – įvairius sukulentus, gebenes.

Tačiau dekoracijoms nebūtina išleisti milijonų. Pavyzdžiui, kėnių šakos nėra labai brangios – įkomponavus keletą augalų ar įdomių, savo pasigamintų papuošalų galima sukurti įmantrių kompozicijų. Šakų papuošalai ir vainikai – iš Vakarų atkeliavusi, tačiau puikiai Lietuvoje prigijusi tradicija“, – aiškino K.Meginytė.

O štai netipiškas, modernias eglių instaliacijas ji siūlo palikti viešosioms erdvėms, jokiu būdu ne namams.

„Modernios eglutės nėra praktiškos ir namams jaukumo nesuteikia. Štai natūralią eglę galima puošti imbieriniais sausainiais, džiovintais apelsinais, žaliosiomis citrinomis, džiovintomis uogomis, minkštaisiais žaisliukais... Kalėdos – tradiciškiausia šventė, tad nebūtina laužyti visų tradicijų“, – šypsojosi renginių organizatorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.