Simonai Burbaitei sulieknėti padėjo fotografavimas

Konkurso „Mis Lietuva 2013“ dalyvei, tinklaraštininkei ir žinomam Lietuvos modeliui Simonai Burbaitei (25 m.) išvaizdos ir dailios figūros pavydi daugelis.

S.Burbaitė.<br>lrytas.lt nuotr.
S.Burbaitė.<br>lrytas.lt nuotr.
Fotografuodama tai, kas yra jos lėkštėje, ji galėjo sąmoningai fiksuoti, ką ir kiek valgo.
Fotografuodama tai, kas yra jos lėkštėje, ji galėjo sąmoningai fiksuoti, ką ir kiek valgo.
S.Burbaitė.<br>lrytas.lt nuotr.
S.Burbaitė.<br>lrytas.lt nuotr.
Simona atvira – daugiau nei prieš 7 metus ji buvo net 12 kilogramų sunkesnė.<br>lrytas.lt nuotr.
Simona atvira – daugiau nei prieš 7 metus ji buvo net 12 kilogramų sunkesnė.<br>lrytas.lt nuotr.
S.Burbaitė.<br>lrytas.lt nuotr.
S.Burbaitė.<br>lrytas.lt nuotr.
S.Burbaitė.<br>lrytas.lt nuotr.
S.Burbaitė.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 30, 2017, 9:07 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 9:59 PM

Tačiau mergina atvira – daugiau nei prieš 7 metus ji buvo net 12 kilogramų sunkesnė.

Tapti tokiai, kokia yra dabar, jaustis ir atrodyti puikiai jai padėjo ne badmiriavimas, bet disciplina, subalansuota mityba ir fizinis aktyvumas, rašo žurnalas „Stilius“.

Susidomėjusi sveikos mitybos principais S.Burbaitė netruko rasti puikių ir, kaip pati sako, gardžių alternatyvų kaloringam maistui.

Pavyzdžiui, užuot pusryčiams kepusi miltinius blynus, ji ruošia juos iš bananų, o salotas gardina ne riebiais padažais ar majonezu, o aliejumi, sėklomis arba sojų padažu.

„Per maistą mes parodome meilę sau. Rinkdamiesi kokybiškus ir šviežius produktus investuojame į savo sveikatą ir gerą savijautą. Tinkamai maitindamiesi galime gyventi patogiai, siekti savo tikslų“, – teigė S.Burbaitė.

Anot tinklaraštininkės, tarp to, kaip rūpinamės savo išvaizda, ir mūsų fizinio aktyvumo bei psichikos yra glaudus ryšys. Štai kodėl ji pati stengiasi maitintis tinkamai.

Rinkdamasi maistą S.Burbaitė vadovaujasi principu: „Daugiau iš žemės, mažiau iš dėžutės.“

„Stengiuosi maitintis pagal sezoniškumą ir kaip įmanoma labiau vengti įvairių konservantų, pusgaminių. Taip pat, jeigu yra galimybė, ruošiu valgį namuose, nes tik tada tikrai žinau, kas yra lėkštėje, o tai žinoti, manau, labai svarbu“, – įsitikinusi jauna moteris.

Modelis pasakojo, kad jai svarbu ne tik tai, ką valgo, bet ir kada bei kaip dažnai tai daro. Žavi moteris laikosi principo valgyti dažnai, bet po nedaug.

Sulieknėti S.Burbaitei padėjo ir maisto fotografavimas. Fotografuodama tai, kas yra jos lėkštėje, ji galėjo sąmoningai fiksuoti, ką ir kiek valgo.

Maisto nuotraukos, taip pat svorio, kūno apimčių ir savijautos stebėjimas padėjo geriau suprasti, kokias ji darė mitybos klaidas.

Net ir įpratusi maitintis tinkamai mergina nesiliovė fotografuoti maisto, stengdamasi įamžinti jo gražų patiekimą.

„Labai svarbu, kad maistas būtų ne tik skanus, bet ir estetiškai patiektas. Tai irgi labai lemia mūsų pasitenkinimą maistu“, – mano S.Burbaitė.

Dar vienas principas, kuriuo vadovaujasi žinomas modelis, – disciplina.

„Per savaitę 80 procentų savo laiko laikausi atitinkamo mitybos, darbo režimo, o likusius 20 procentų leidžiu sau atsipalaiduoti ir pasilepinti maistu, kurio paprastai nevalgau, ar ilgiau pamiegoti“, – šyptelėjo pašnekovė.

Tada, kai laikosi griežto mitybos režimo, S.Burbaitė iš kvietinių miltų pagamintus patiekalus, kaip ir saldumynus, stengiasi valgyti nebent pirmoje dienos pusėje arba išvis jų atsisakyti.

„Ieškau jiems įvairių alternatyvų ir tuo, ką atrandu, pasidaliju savo tinklaraštyje. Žmonės dažnai mano, kad sveikas maistas yra neskanus, prėskas, be jokio saldumo. Bet taip nėra“, – patikino modelis.

Noras paneigti vyraujančią neteisingą nuomonę apie sveiką mitybą buvo viena priežasčių, paskatinusių S.Burbaitę rašyti savo vardu pavadintą tinklaraštį.

„Pradėjus sveikai maitintis daugiausia laiko užima ne maisto ruošimas, bet produktų ar receptų pasirinkimas. Kartais žmonės tiesiog neturi laiko jų ieškoti. Tada aš ateinu jiems į pagalbą“, – šyptelėjo modelis.

Tinklaraštyje S.Burbaitė dalijasi savo atrastais sveikais receptais, ypač idėjomis, kuo pakeisti saldumynus, nes tai – vienas dažniausiai visiems, kurie nori keisti mitybą, iškylančių klausimų: „Ką daryti užsinorėjus ko nors saldaus?“

Mergina nebevalgo ir mėsos patiekalų. Taip nutiko pamažu, kai pastebėjo, kad suvalgiusi mėsos blogai jausdavosi.

Tačiau modelis stengiasi maitintis taip, kad netrūktų vitaminų ir kitų maistinių medžiagų, kurių yra mėsoje. Todėl valgo daugiau ankštinių produktų, riešutų, pasiruošia kuo įvairesnių salotų.

Paklausta, kuo gardina salotas, S.Burbaitė neslėpė: „Skeptiškai žiūriu į įvairius majonezus ir kitokius riebius padažus. Manau, kad jie tik gadina maisto skonį, o ne jo prideda.“

Mergina stengiasi salotas gardinti įvairiais aliejais, sojų padažu, sėklomis, džiovintų daržovių prieskoniais, kurie suteikia puikaus skonio ir, skirtingai nei riebūs padažai, neapsunkina organizmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.