Vandenlenčių sportas stilistei Austėjai Jablonskytei padeda užsimiršti

Vandenlenčių parkuose sklandanti atmosfera užburia kiekvieną. Azartas, tikslai, bendraminčių palaikymas – įtraukiančiai vandenlenčių kultūrai neatsispiria ir žinoma stilistė Austėja Jablonskytė (30 m.).

 Austėja Jablonskytė.<br> D.Kazicko nuotr.
 Austėja Jablonskytė.<br> D.Kazicko nuotr.
 Austėja Jablonskytė.<br> D.Kazicko nuotr.
 Austėja Jablonskytė.<br> D.Kazicko nuotr.
 Austėja Jablonskytė.<br> D.Kazicko nuotr.
 Austėja Jablonskytė.<br> D.Kazicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 24, 2017, 8:34 AM

Ji vandenlenčių sporto malonumą pajuto irgi prieš ketverius metus. Nuo to laiko kasmet vasarą plaukia tik Lietuvoje, o šaltuoju metų laiku stengiasi su bičiuliais išvykti treniruotis į šiltuosius kraštus.

„Vandenlenčių sportas mane žavi galimybe būti gamtoje, o ne uždaroje aplinkoje. Norėčiau išbandyti plaukti  vandenlente baseine, bet matyt, taip smagu nebūtų. Pats vanduo taip pat turi labai daug teigiamai veikiančių savybių, o sportas labai įtraukiantis.

Visada pradedu plaukti atėjus šiltiems orams ir negaliu sustoti. O ką jau kalbėti apie energijos antplūdį pasportavus“, – šypsojosi A.Jablonskytė.


Anot stilistės, vandenlenčių sportas labai dinamiškas, veržlus ir žaismingas. Bet norint tobulėti tenka nepaliaujamai treniruotis, o tam reikia noro ir nusiteikimo.

„Triukų yra įvairių – triukai ore, ant figūrų. Aš plaukiu savo malonumui, nesiekiu varžybinių aukštumų. Tad ir triukus renkuosi priimtinus sau – tikrai nesižudau norėdama išmokti ką nors labai sunkaus ar sudėtingo. Stengiuosi tobulėti laipsniškai, siekdama išvengti traumų“, – pasakojo A.Jablonskytė.

Vandenlenčių sportas Austėjai padeda užsimiršti visas problemas – juk visas dėmesys būna sutelktas į plaukimą.

„Kai plaukiu, ypač jeigu noriu atlikti kokį triuką, turiu būti susikaupusi ir galvoti apie jį, tad pašalinėms mintims vietos nebelieka.

Kiekvienas turi ir gali atrasti būtent sau priimtiną ir mėgstamą sportą. Man taip atsitiko su vandenlentėmis. O pabandyti viską visada verta vien dėl to, kad turėtum savo nuomonę. Žiūrėk, kartais būna ir taip – pabandai ir nebegali sustoti“, – šypsojosi Austėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?