Karen Elson – vaikštantis vaiduoklis, virtęs britų rože

Britė Karen Elson (38 m.) – ne tik vienas geidžiamiausių pasaulio modelių, bet ir atlikėja, melancholiškų dainų, kurios jaudina iki ašarų, kūrėja. Ir ji ne vienintelė, kuriai karjera sekasi ne vienoje srityje, rašo žurnalas „Stilius plius“.

 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
 Karen Elson.<br> ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Sep 27, 2017, 12:44 PM

Septyneri metai praėjo nuo to laiko, kai K.Elson išleido savo debiutinį albumą „The Ghost Who Walks“. Ji pati parašė ir visas ten skambančias dainas.

Iš pradžių apie šį muzikinį projektą K.Elson nieko nesakė savo sutuoktiniui, grupės „The White Stripes“ vokalistui Jackui White'ui.

Ji rašydavo užsirakinusi vonios kambaryje. Bet po kurio laiko J.White'as pastebėjo žmonos užrašus ir pasiūlė prodiusuoti debiutinį jos albumą.

Dainų rinkinys buvo išleistas 2010-ųjų gegužę ir sulaukė puikų kritikų vertinimų. Modelio K.Elson balsą muzikos specialistai lygino su vokalisčių Jenny Lewis ir Lorettos Lynn balsais.

Bet pagrindinė dabar jau du muzikinius albumus išleidusios K.Elson profesija – modelis. Tarp praėjusių dviejų dešimtmečių supermodelių raudonplaukė pelnė žymiausios mįslingos gražuolės vardą.

Karen gimė 1979-aisiais šalia Mančesterio esančiame Oldamo miestelyje. Mokykloje šią raudonplaukę gražuolę dėl šviesios odos ir liesumo vaikai vadino Vaikštančiu Vaiduokliu.

Dabar ši pravardė atlikėjai ir modeliui K.Elson primena tuos laikus, kai jos išskirtinis grožis dar nebuvo pastebėtas. „Vaikštantis vaiduoklis“ tapo ir jos debiutinio albumo pavadinimu – „The Ghost Who Walks“.

Ištįsusi, drovi, išblyškusios veido odos Karen tarp bendraamžių atrodė kaip ateivė iš kitos planetos. Tuo metu mados pasaulyje britė buvo naujas, įdomus veidas, pramintas Britų Rože.

Viename prekybos centrų pastebėta 16-metė K.Elson, savo bendramokslių nuostabai, pasirašė sutartį su modelių agentūra. Per 18-ąjį gimtadienį, fotografui Stevenui Meiseliui įtikinus, nusiskuto antakius. Būtent tokios K.Elson nuotrauka atsidūrė ant itališkosios „Vogue“ žurnalo versijos.

Nuo to laiko britė stovėjo prieš įžymiausių pasaulio fotografų objektyvus, papuošė visų garsiausių pasaulio madų žurnalų viršelius ir buvo daugybės reklamos kampanijų veidas.

K.Elson demonstravo Dior, Yves Saint Laurent, Chanel, Burberry ir Jeano Paulio Gaultier kolekcijas. Marcui Jacobsui talkino būdama septintą mėnesį nėščia.

1998-aisiais K.Elson per televizijos kanalo VH1 madų apdovanojimų ceremoniją buvo suteiktas Metų modelio vardas. Prieš tai jį buvo laimėjusi jos tėvynainė Kate Moss.

2005-aisiais per britų mados apdovanojimų ceremoniją K.Elson buvo suteiktas geriausio modelio vardas. Po penkerių metų garsi JAV mados kampanija St.John paskelbė ją savo naujuoju reklamos veidu.

Tai reiškė didžiulį britės pripažinimą, nes K.Elson pakeitė Holivudo superžvaigždę Angeliną Jolie. Raudonplaukė britė yra ir Yves Saint Laurent kvepalų „Opium“ reklamos veidas.

Modelio K.Elson karjera klostosi kuo puikiausiai. Net ir dabar ji žengia garsiausių mados namų podiumais.

Nuo podiumo – į sceną

K.Elson – ne vienintelis sėkmingas modelis, darantis karjerą ir kitoje srityje. Jos tėvynainė Cara Delevingne (24 m.) išbandė aktorės duoną (detektyvas „Popieriniai miestai“), dalyvavo įrašant muzikinį vaizdo įrašą ir parašė savo pirmąjį romaną.

Iš Žemutinės Saksonijos (Vokietija) kilusią Diane Kruger (40 m.), kai jai buvo 15 metų, atrado „Elite“ agentūra per konkursą „Look of the year“. Suvaidinusi istorinėje dramoje „Troja“ (2004 m.) šviesiaplaukė švelnių bruožų vokietė tapo Holivudo žvaigžde.

Gražioji italė Carla Bruni (49 m.) kadaise priklausė geriausiai mokamų pasaulio modelių kategorijai. 2000-aisiais pradėjo savo muzikos karjerą, o po aštuonerių metų ištekėjo už Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.