„Eurovizijos“ finalas socialiniuose tinkluose sukėlė garsių lietuvių pasipiktinimą

Nors prieš „Eurovizijos“ finalą lažybininkai Lietuvos atstovei Ievai Zasimauskaitei prognozavo net ketvirtą vietą, nuoširdumu Europą pavergusi Ieva liko 12-ta. Pergalę šiame dainų konkurse, kaip ir prognozuota, išplėšė Izraelio atstovė Netta.

 L.Zareckas.
 L.Zareckas.
 M.Petruškevičius.
 M.Petruškevičius.
 D.Zvonkus su žmona Katažina.
 D.Zvonkus su žmona Katažina.
 Jurga Lago.
 Jurga Lago.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 13, 2018, 8:54 AM, atnaujinta May 13, 2018, 10:29 AM

Ieva iškart po savo pasirodymo feisbuke brūkštelėjo: „Aš Jus myliu. Ačiū, kad buvot šalia visą šį laiką“.

O palaikymo ji sulaukė milžiniško. Žmonės socialiniuose tinkluose visą šeštadienį ragino bičiulius užsienyje balsuoti už lietuvę, o tautiečius Lietuvoje – laikyti žiūrint jos pasirodymą kumščius.

Tačiau po finalo feisbuke pasipylė jau kitokio turinio žinutės. Žmonės reiškė padėką I.Zasimauskaitei, tačiau nugalėtojai Nettai skyrė karčius žodžius.

Floristas Mantas Petruškevičius finalo renginiui negailėjo kritikos: „Nuostabu, kad nors NEPAKARTOJAMAS Salvadoras Sobralis pasirodė tarp visų baisių vedėjų, pigių apsimestinių nuoširdžių pasirodymų ir ponios nugalėtojos“.

Išvydęs, kas nugalėjo, muzikantas Deivydas Zvonkus kitais metais pasiūlė į „Euroviziją“ vykti Dainai Bilevičiūtei.

„Laimėjo antimuzika, antišou, antivaizdas. Gidonai Šapiro, tu geresnis nei ji“, – pakomentavo kitas dainininkas Linas Zareckas.

„Sunervino, šūdas kvadratu. Negi niekas nepasakys Europoje, kad laimėjo šūdas? Ir visi ploja. Užuojauta, Salvadorai. Iš principo nedaryčiau jokios „Eurovizijos“ atrankos kitais metais“, – pasipiktinimo neslėpė burleskos šokėja Eglija Vaitkevičė.

Tuo tarpu dainininkas Soliaris teigė, kad finalas jo visai nenustebino.

„Šiais metais „Eurovizijos“ dešimtuką beveik visą atspėjau. Didžiausi sveikinimai Ievai. Ji šaunuolė ir padarė viską, kad Lietuva apie save garsiai primintų šiame konkurse. Labai džiaugiuosi lietuviais, kurie pasirodė tikrai vieningai ir labai palaikė Ievą. Kaip sakant nugalėtojo niekas neteisia, bet aš gal būčiau į pirmąją vietą vis tik statęs Austriją arba Švediją“, – teigė jis.

„Negi nustebote? Jau vien tai, kad esi agresyvi stora boba ir nemoki dainuoti, paverčia tave nugalėtoja dainų konkurse! Dar didesnė likimo ironija, kad matome, koks buvo vyras – S.Sobralis ir kokia yra moteris.

Taip ir turėjo būti. Leftistinis požiūris – „victim power“ laimi ir už tai, jog esi „kitoks“ – storas, vargšas, negražus tau pridedama taškų ir nebereikia talento. Va tokia išvirkščia tampa ir didelio finansavimo ir dirbtinių skandalų įsukta kova „už lygias moterų ir vyrų teises“. „Lygūs“ S. Sobral ir Neta – talentas ir dažnas šiandieninės feministės portretas.

Hiperbolizuoju, tačiau nesakykit, kad tiesos tame nėra“, – apibendrino juvelyrė Jurga Lago.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.