Po paskaitos universitete Dalai Lama pietavo pas garsų politiką

Lietuvoje viešinčio Tibeto dvasinio lyderio Dalai Lamos oficialūs susitikimai su politikais nelaukia – Kinija iš anksto pagrasino, jog tokie susitikimai galėtų sugadinti Lietuvos ir Tibeto autonomijai nepritariančios Kinijos santykius. Ir išties, kai pastarąjį kartą Dalai Lama Lietuvoje viešėjo 2013 metais ir su juo susitiko Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, kilo didelis Kinijos pasipiktinimas. Tad šį kartą dvasinis lyderis Vilniuje skaito paskaitas apie laimę. Vieną jų jis skaitė Vilniaus universitete. Ketvirtadienį Dalai Lama „Siemens“ arenoje Vilniuje skaitys paskaitą „Laimės menas“. Vizito metu jis taip pat susitiks su tibetiečius remiančiais Lietuvos politikais, verslininkais ir visuomenininkais.

 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
 Dalai Lama pietavo pas A.Zuoką.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-06-13 16:52, atnaujinta 2018-06-13 22:23

Be to, trečiadienį Tibeto skvere Užupyje Dalai Lama pasodino obelį, taip pasveikindamas Lietuvą su valstybės atkūrimo šimtmečiu. Vėliau šalia Nėries krantinės Tibeto dvasinis lyderis apžiūrėjo Jurgos Ivanauskaitės fotografijų parodą „Tibetas – kita realybė“.

Po pasivaikščiojimo Dalai Lama apsilankė buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko namuose Užupyje. Čia politikas su Tibeto dvasininku bei jo palyda pietavo. Tiesa, Dalai Lama A.Zuoko namuose viešėjo ir per ankstesnius savo vizitus – net du kartus.

„Pirmąkart tai nutiko 2002 m. Buvo kuriozinė situacija – niekas iš oficialių Lietuvos pareigūnų nenorėjo su juo susitikti, nes vengė konflikto su Kinija. Aš tuo metu buvau miesto vadovas, pakviečiau jį atvykti į Užupio respubliką ir pas mus į namus. Nors tuo metu Užsienio reikalų ministerija mane atkalbinėjo: ką tu čia darai, mums bus problemų. Pasakiau, kad Užupio respublika – ne Lietuva, ji nepavaldi Lietuvos užsienio reikalų ministerijai ir todėl mes tai padarysime. Buvo tikrai gražus susitikimas. Antrą kartą jis buvo atvykęs po 10 metų, vėl mes pietavome mūsų namuose. Dalyvavo Valdas Adamkus, kiti garbūs svečiai. Pietus tuo metu organizavo „Stikliai“ ir buvo didžiausia problema, ką užsakyti“, – „Stiliui“ yra pasakojęs A.Zuokas.

Politikas prisiminė ir tuomet įvykusią kuriozinę situaciją.

„Buvome užsakę vegetariškų patiekalų ir paukštienos. Taip išėjo, kad visi svečiai pasirinko vegetariškus. Net tie, kurie neplanavome, kad taip darys. Dalai Lamai liko mėsos patiekalas. Bet jis ištarė: „Aš esu blogas budistas – valgau mėsą.“ (Juokiasi.) Bet pasakė su humoru, juokais, ir viskas gražiai išsisprendė“, – tuomet pasakojo A.Zuokas.

Šį kartą Dalai Lamos pietūs vyko beveik tris valandas.

„Vyko labai įdomus pokalbis. Pietus ruošė ir aptarnavo restoranas „Šturmų švyturys“. Dalai Lama parašė palinkėjimą Vilniui – tapti laimės ir dialogo miestu, pavyzdžiu kitiems miestams“, – lrytas.lt pasakojo A.Zuokas.

Po pietų Tibeto dvasinis lyderis išvyko ilsėtis į savo kambarį viešbutyje, kur leis laiką iki ketvirtadienio ryto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.