Išskirtinis vientiso deimanto žiedas parduodamas už itin solidžią kainą

Dauguma išgirdę apie prašmatnius papuošalus savo mintyse ima klajoti po Pietų Europos regiono šalis. Galvoje netikėtai ima suktis dizainu garsėjančių valstybių pavadinimai: Prancūzija, Italija, o kartais ir Ispanija intuityviai tampa tomis vietomis, kuriose galima įsigyti išskirtinių kokybiškų juvelyrikos dirbinių.

 Jony Ive'as.<br>„Scanpix“
 Jony Ive'as.<br>„Scanpix“
„Apple“ dizaineris Jony Ive’as sukūrė deimantinį žiedą.<br>„Scanpix“
„Apple“ dizaineris Jony Ive’as sukūrė deimantinį žiedą.<br>„Scanpix“
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 6:35 PM

Amerikietiškas dizainas, be abejonės, neatsiejamas nuo „Apple“ produkcijos. Nuo pat prekės ženklo veiklos pradžios praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio pabaigoje šio elektronikos prekių gamintojo kompiuteriai, o vėliau – ir mobilieji telefonai bei kiti technikos gaminiai pasižymėjo įmantriu logotipu, spalvomis bei apipavidalinimu. Vis dėlto mažai kas žino, kad daugumos „Apple“ kūrinių išvaizda yra dizainerio Jony Ive’o (51 m.) nuopelnas.

Darbui atsidavęs kūrėjas vaikystę praleido Didžiojoje Britanijoje. Nuo ankstyvos jaunystės domėjęsis dizainu savo kelionę pavydėtinos karjeros link jis pradėjo universitete. Veržlus vyras vienam garsiausių pasaulyje prekės ženklų pradėjo dirbti 1992-aisiais. Šiuo metu įmonėje jis eina vyriausiojo dizainerio pareigas. Jony yra ir Karališkojo meno koledžo Londone kancleris.

J.Ive’as garsėja ne tik minimalistiniu dizainu, bet ir išskirtine išvaizda – prieš penkerius metus viešumoje visuomet trumpai apsikirpęs kūrėjas pateko į prestižinio vyrų žurnalo GQ rengiamų įtakingiausio pliko metų vyro rinkimų sąrašą. Tačiau tai – dar ne viskas. Neseniai stipriosios lyties atstovas sukūrė tai, kas jo ir taip dažnai linksniuojamą vardą padarė dar garsesnį.

J.Ive’as nutarė imtis neįprasto projekto – padedamas bičiulio dizainerio Marco Newsono jis pasišovė sukurti deimantinį žiedą. Šis juvelyrinis dirbinys išsiskiria tuo, jog yra pagamintas iš vientiso brangakmenio, o ne atskirų jo dalių.

„Ive’o ir Newsono dizainas yra paprastas, aiškus ir neprilygstantis jokioms iki šiol galiojusioms deimantinių žiedų gamybos taisyklėms“, – štai kaip papuošalą apibūdino vieni seniausių aukcionų namų „Sotheby’s“, atsakingi už žiedo pardavimą.

Įmantrus, mažos apimties žiedas buvo sukurtas dirbinius iš sintetinių deimantų gaminančios amerikiečių įmonės „Diamond Foundry“ užsakymu. Aukcione papuošalą tikimasi parduoti daugiau nei už 220 tūkst. eurų. Visi už žiedą gauti pinigai bus paaukoti labdarai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.