Plastinės chirurgijos specialistai atskleidė, ką moterys tobulina dažniausiai

Kalbėdami apie krūtinės ar sėdmenų korekciją Baltijos ir Amerikos klinikos plastinės chirurgijos gydytojai Darius Jauniškis ir Darius Bagdanavičius sutaria – svarbu ne dydis, o forma ir proporcija.

Ghassanas Saidas su kolegomis Dariumi Jauniškiu ir Dariumi Bagdanavičiumi (dešinėje).<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ghassanas Saidas su kolegomis Dariumi Jauniškiu ir Dariumi Bagdanavičiumi (dešinėje).<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ghassanas Saidas pastebi, kad lietuviai, kurie kreipiasi į grožio chirurgus, savo norus nuo aplinkinių slepia. Brazilijoje, atvirkščiai, moterys pasakys visiems, jog jos pasitobulino krūtinę ar sėdmenis.<br>J.Stacevičius
Ghassanas Saidas pastebi, kad lietuviai, kurie kreipiasi į grožio chirurgus, savo norus nuo aplinkinių slepia. Brazilijoje, atvirkščiai, moterys pasakys visiems, jog jos pasitobulino krūtinę ar sėdmenis.<br>J.Stacevičius
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-04-18 15:04

Tokiai pozicijai pritaria ir braziliškų užpakaliukų meistru vadinamas plastikos chirurgas Ghassanas Saidas, kuris į Baltijos ir Amerikos kliniką atvyko tiesiai iš Brazilijos ir pasidalijo savo 10 metų patirtimi pildant daugelio moterų svajones.

Įdomu tai, kad Brazilijoje gimęs ir užaugęs libanietiškų šaknų turintis plastikos chirurgas Lietuvoje studijavo mediciną, gyveno mūsų šalyje net dvylika metų ir puikiai kalba lietuviškai.

– Dėl kokių priežasčių moterys nusprendžia tobulinti savo natūralų grožį padedant plastikos chirurgams?

Ghassanas Saidas: Derėtų žvilgtelėti kiek atgal. Nuo senų laikų moterų sėdmenys buvo vaizduojami paveiksluose lyg moteriškumo simbolis.

Šiais laikais apsisprendimą kreiptis į plastinės chirurgijos specialistus nulemia ir socialinė erdvė – matome žinomas moteris, nuomonės formuotojas, kurios dalijasi savo gyvenimo akimirkomis.

Darius Bagdanavičius: Moterys, patobulinusios savo kūno formas, įgauna daugiau pasitikėjimo savimi. Pasikeitus formoms moterys koketuoja ir noriai demonstruoja savo kūną.

Tai kelia pasitikėjimą savimi ir norą atnaujinti garderobą.

Moterims visad patiko atsisukančių vyrų ar net moterų žvilgsniai ir kalbos apie žavingas kūno formas.

– Kokio rezultato dažniausiai prašo lietuvės moterys, kai pirmą kartą atvyksta į konsultaciją?

Gh.S.: Lietuvės gana konservatyvios, Kim Kardashian užpakaliuko nori ne visos, tiesa, jis ne visada ir visoms tinka.

Lietuvės pasisako už natūralų rezultatą – jos, kaip ir prancūzės ar skandinavės, retai nori krūtų, kurios primena burbulus. Amerikietės, priešingai, nori tūrio.

Darius Jauniškis: Kas moters kūne yra seksualiausia? Vieniems vyrams – plaukai, akys, krūtys ar sėdmenys, bet, mano nuomone, seksualiausia moters kūno dalis yra liemens ir klubų santykis, kuris primena gitaros kontūrus.

Vyras pamato moterį iš tolo, gali nematyti jos akių ar krūtinės, bet matys siluetą – liekną liemenį ir platesnį dubenį.

– Tokiam rezultatui pasiekti siūlote riebalų nusiurbimą ir jų perkėlimą į kitas kūno vietas. Ar susiduriate su nuomone, jog tai – laikinas rezultatas, nes riebalai sugrįžta?

Gh.S.: Taip, mes paimame riebalų ląsteles iš tos kūno dalies, kurioje jie nėra reikalingi, ir suleidžiame į tas vietas, kuriose riebalų trūksta. Pagal statistiką prigyja nuo 30 iki 70 proc. ląstelių. Negalima prognozuoti.

Gali būti, kad skirtingai prigis skirtinguose sėdmenyse ir gali prireikti dar vienos operacijos norint išlaikyti simetriją. Riebalai neturi galiojimo datos. Pacientėms visada primenu, kad svarbu išlaikyti savo kūno formas, kad nekistų svoris.

D.J.: Visuomenėje gajus mitas, jog riebalų nusiurbimas nepadeda, nes riebalai atauga. Moters figūra nesikeis, jei ji maitinsis ir gyvens kaip anksčiau.

Jeigu ji priaugs svorio, jis pasiskirstys tiek krūtinės, tiek rankų, tiek kojų srityse. Pacientėms reikia paminėti, jog gali prireikti papildomų intervencijų, jei riebalai prigytų nesimetriškai.

– Dažnai girdima, jog krūtinės implantus reikia keisti kas dešimt metų.

Gh.S.: Krūtinės implantai neturi galiojimo datos. Vienoms moterims korekcijos reikia po septynerių, kitoms – po dešimties ar dvidešimties metų.

Jeigu krūtys nukąra, galima daryti krūtų pakėlimo operaciją, tuomet pakeičiame ir implantus, bet taisyklės, jog reikia keisti kas 10 metų, nėra.

D.B.: Garantiją galima duoti visam gyvenimui, bet reikia prisižiūrėti – pasidaryti echoskopijos ar magnetinio rezonanso tyrimą, kuris parodo, ar implantas nėra pažeistas.

D.J.: Jaučiuosi lyg mitų griovėjas. Jeigu su implantais viskas gerai, jų kas 10 metų nereikia keisti. Mes, gydytojai, siekiame geriausio rezultato ir visada sakome – jeigu su implantu bėdų nėra, tai kam jį keisti?

– Kaip vertinate teiginius, jog kūno formų netobulumus galima sutvarkyti aktyviai sportuojant?

D.J.: Mitas, kad viską galima sutvarkyti pasitelkiant sportą. Įsivaizduokite, ateina moteris po trijų gimdymų, jos pilvo baltoji linija yra išsiskyrusi, pilvas nukaręs.

Pilvo siena yra tiek išsitempusi, jog raumenų stiprinimas nieko neduoda, moteris visada atrodo tarsi besilaukianti ar išpūstu pilvu.

Galima sportuoti penkis kartus per savaitę, atrodyti lieknai, bet riebalų sankaupos būna tokios, jog sportu jų nepaveiksi – tuomet į pagalbą ateina plastinė chirurgija ir viskas susitvarko.

Svarbiausia – išlaikyti kūno linijas, kurios atsirado po plastinės chirurgijos specialisto prisilietimo.

– Kuo skiriasi pacienčių prašymai Brazilijoje ir Lietuvoje?

Gh.S.: Moterys Lietuvoje savo norus nuo aplinkinių slepia, jos nori privatumo ir natūralaus rezultato. Brazilijoje, atvirkščiai, jos visiems pasakys, kad pasitobulino krūtinę ar sėdmenis.

Brazilės nori, jog į jas visi žiūrėtų ir klaustų, kuris specialistas patobulino krūtis ar sėdmenis. Jos juokauja: „Tai mano, juk aš už tai mokėjau.“

D.J.: Lietuvės, priešingai nei brazilės, nelinkusios viešai atskleisti, kad savo grožį tobulinasi pas plastikos chirurgus.

D.B.: Mūsų moterys daug konservatyvesnės nei kitose šalyse. Lietuvės retai skelbiasi, kad atliko vieną ar kitą operaciją, tačiau tikrai nevengia demonstruoti naujai patobulintų kūno formų.

Lietuvės labiau vertina natūralumą, tad dažnai būna netgi sunku atspėti, kad moteris pasitobulinusi tam tikras kūno vietas.

– Ar pastebite, jog pacienčių, kurios nori tobulinti sėdmenis, daugėja?

D.J.: Apžvelgiant trejus metus tendencija didintis sėdmenis, o ne krūtinę didėja, bet nemanau, jog aplenks krūtų didinimo implantais operacijų skaičių.

Kai pradėjau dirbti, sėdmenų korekcija buvo tarsi išimtis, o krūtinės korekcija išliko viena populiariausių plastinių operacijų iki šių dienų.

– Kokiais atvejais rekomenduojate rinktis riebalų nusiurbimą ir persodinimą, o kada siūlote rinktis implantus?

Gh.S.: Jeigu moteris neturi riebalų masės, prašau auginti svorį. Jeigu tai įvyksta greitai – gerai, bet būna tokių moterų, kurioms svoris neauga, tada naudojame implantus.

D.B.: Visad reikia įvertinti moters kūną ir aptarti galimus variantus. Jei nėra riebalinio audinio ar jo turi nedaug, tai ir riebalų persodinimas neduos norimo rezultato, tada rekomenduoju derinti implantus su riebalų persodinimu ar tik implantus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.