Kokias gėdingas žvaigždžių paslaptis slepia Holivudo viešbutis?

Gyvenantys Los Andžele žino taisyklę: norintys būti pamatyti turi keliauti į viešbutį „Beverly Hills“, o siekiantys privatumo renkasi „Chateau Marmont“.

 Viešbutis slepia didžiausias žvaigždžių paslaptis.<br>E.Žičkaus nuotr.
 Viešbutis slepia didžiausias žvaigždžių paslaptis.<br>E.Žičkaus nuotr.
 Viešbutis slepia didžiausias žvaigždžių paslaptis.<br>Scanpix nuotr.
 Viešbutis slepia didžiausias žvaigždžių paslaptis.<br>Scanpix nuotr.
 Viešbutis slepia didžiausias žvaigždžių paslaptis.<br>Scanpix nuotr.
 Viešbutis slepia didžiausias žvaigždžių paslaptis.<br>Scanpix nuotr.
 Viešbutis slepia didžiausias žvaigždžių paslaptis.<br>Scanpix nuotr.
 Viešbutis slepia didžiausias žvaigždžių paslaptis.<br>Scanpix nuotr.
 Viešbutis slepia didžiausias žvaigždžių paslaptis.<br>Scanpix nuotr.
 Viešbutis slepia didžiausias žvaigždžių paslaptis.<br>Scanpix nuotr.
 Dominickas Dunne'as.<br>Scanpix nuotr.
 Dominickas Dunne'as.<br>Scanpix nuotr.
 Nicholas Ray (dešinėje).<br>Scanpix nuotr.
 Nicholas Ray (dešinėje).<br>Scanpix nuotr.
 Lindsay Lohan.<br>Scanpix nuotr.
 Lindsay Lohan.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Aug 6, 2019, 3:04 PM

Šios vietos adresas – 8821, Saulėlydžio prospektas, Vakarų Holivudas. Simboliška geografinė padėtis, turint galvoje, kad šiame senoviniame viešbutyje įvyko daug nemalonių nutikimų, amžiams palaidojusių kylančią kai kurių perspektyvių žvaigždžių karjerą, o kai kurios iš jų čia sutiko ir savo gyvenimo saulėlydį.

Šiemet tirštu apkalbų ir paslapčių rūku apgaubtas viešbutis skaičiuoja devyniasdešimt metų nuo tada, kai 1929-aisiais atvėrė duris pirmiesiems svečiams.

Gyvavimo pradžioje Saulėlydžio prospektas (Sunset Boulevard) buvo tik dulkėtas ruožas, bet pamažėle tapo blizgančiu keliu, kurio viena ryškiausių stotelių – „Chateau Marmont“.

Nedidelis 63 kambarių viešbutis buvo pastatytas kaip apartamentai, ilgą laiką jie buvo uždari – iki 10-ojo dešimtmečio čia nebuvo net vestibiulio erdvės, restorano ar baro.

Erdvė buvo tokia privati, jog kartais kino aikštele virtusiame viešbutyje aktoriai nežinojo, kad vaidina tame pačiame filme.

Pavyzdžiui, romantiniame filme „Porgis ir Besė“ vaidmenį sukūręs aktorius Sidney Poitier (92 m.) ir jo kolegė Diahann Carroll (84 m.) vienas kitą viešbutyje sutiko tik prabėgus kelioms savaitėms nuo viešnagės pradžios.

Privatumas ir lėmė šiam viešbučiui sėkmę – „Chateau Marmont“ svečiams negalėjo pasiūlyti išskirtinės prabangos, bet mainais už tai galima mėgautis puikia vieta, ramybe ir privatumu. 5-ajame dešimtmetyje šios erdvės savininkas vokiečių antifašistas Erwinas Oskaras Brettaueris nusprendė, kad šioje erdvėje laukiami visi.

„Juodas, baltas, netradicinės orientacijos... Jeigu jie apmoka sąskaitas, tampa laukiamais svečiais“, – taip apie savo valdymo politiką, kuria vadovaujamasi iki šiol, kalbėjo tuometis išskirtinės erdvės savininkas.

6-ajame dešimtmetyje viešbutyje buvo teikiamos tuo metu labai neįprastos paslaugos. Pavyzdžiui, jeigu svečias padaugindavo svaigiųjų gėrimų, vienas vairuotojas viešbučiui priklausiusiu automobiliu jį nuveždavo namo, o kitas vairuodavo svečio asmeninį automobilį.

Amerikiečių rašytojui Dominickui Dunne’ui (1925–2009) „Chateau Marmont“ buvo tapęs neoficialia vakarinės pakrantės rezidencija.

Jis mėgavosi žinomų žmonių draugija, turėjo žvitrią akį, padėjusią atlikti žurnalistinius tyrimus, bet apie save per daug nedaugžodžiavo.

Skrisdamas į Niujorką jis prisiminė kambaryje palikęs pornografinio turinio vaizdo kasetę. Paskambinęs pasakė: „Dieve, aš padariau kai ką baisaus.“ Jis pasijuto blogai supratęs, kad tvarkytoja gali atrasti įrašą vaizdo grotuve.

Viešbučio vadybininkė perskambino svečiui ir pasiūlė persiųsti radinį D.Dunne’ui. „Gerasis Dieve, tikrai ne“, – tarstelėjo vyras.

1982-aisiais amerikietis komikas Johnas Belushi mirė perdozavęs narkotinių medžiagų. Rytą prieš mirtį jį lankė draugai Robinas Williamsas, Robertas De Niro ir Catherine Evelyn Smith.

Tai ne vienintelė viešbutyje įvykusi nelaimė, po kurios prieigose pradėjo būriuotis grupės smalsuolių. Ramybės čia ieškodavo ir nepatenkinti savo santuokiniu gyvenimu.

Tamsiausias „Chateau Marmont“ paslaptis knygoje aprašęs rašytojas Shawnas Lewy teigia, kad laisvė čia buvo juntama kiekviename žingsnyje, nors jos ribos buvo brėžiamos pagal kiekvieno iš svečių suvokimą.

Režisierius Nicholas Ray 1950-aisiais gyveno Malibu, bet pasišalino iš miestelio lovoje aptikęs antrąją žmoną su savo trylikamečiu sūnumi Tony iš pirmosios santuokos.

Po šio įvykio jis persikėlė į „Chateau Marmont“ ir čia gyveno septynerius metus. Per šį laikotarpį jis rašė, rengė repeticijas, Holivudo žvaigždžių atrankas ir filmavo „Maištą be priežasties“ („Rebel Without a Cause“). Būdamas keturiasdešimties ten jis miegodavo su nepilnametėmis merginomis.

Amerikietis rašytojas, intelektualas Gore’as Vidalas (1925–2012) dažnai apsistodavo šiame viešbutyje. „Jeigu tai būtų vykę viešbutyje „Beverly Hills“ ar „Beverly Wilshire“, tikiu, svečiai būtų sulaukę laiško iš administracijos.

Bet čia buvo laukiami visi, kurie apmokėdavo sąskaitas“, – prisiminė vyras, kurio paskutinis pasirodymas viešumoje įvyko Holivudo žvaigždžių paslaptis saugančiame „Chateau Marmont“.

Nuo čia iki garsiosios Šlovės alėjos nėra nė dviejų kilometrų. Šis faktas ironiškai skamba, kai esi girdėjęs istorijų, kaip su reikiamu kino industrijos žmogumi „Chateau Marmont“ praleista naktis ne vienai jaunutei aktorei nutiesė kelią į Holivudą. Legendinis Los Andželo viešbutis – šiandien vis dar šlovės, prabangos ir pripažinimo simbolis, žvaigždės statuso įtvirtinimas.

Keistų istorijų, susijusių su žymiaisiais viešbučio svečiais, irgi netrūksta. Kadaise grupės „The Door’s“ lyderis Jimmas Morrisonas bandė nušokti nuo šio viešbučio stogo, o grupės „Led Zeppelin“ vyrukai smagiai lakstė motociklais po jo vestibiulį.

Būtent „Chateau Marmont“ apartamentuose aktoriaus Johnny Deppo žmona Amber Heard jį išdavė su garsiu modeliu Cara Delevingne. Norint apsistoti šiame viešbutyje, dairytis kambario derėtų pradėti bent prieš porą mėnesių, naktis garsenybių pamėgtuose apartamentuose kainuos nuo 500 iki 1000 dolerių.

Tiek viešbučio restoranas, tiek lauko terasa, kuriuos itin pamėgusios Holivudo garsenybės, įrengti taip, kad paparacai niekaip negalėtų įamžinti viduje pramogaujančių asmenų.

Kokteilis viešbučio bare kainuoja apie dvidešimt dolerių, kavos puodelis – beveik pusę tiek, taigi tai tikrai nėra brangiausia vieta pasaulyje, kuri priverstų jus bankrutuoti.

Nebent esate skandalingoji žvaigždutė Lindsay Lohan, sugebėjusi per kelias dienas ištaškyti daugiau kaip 46 000 dolerių ir būti išprašyta lauk, nes nesugebėjo apmokėti sąskaitos.„Chateau Marmont“ per devynis dešimtmečius tapo neatsiejamu Los Andželo ir pačios kino industrijos simboliu.

Po renovacijos prabangiame statinyje buvo įrengti ne tik prabangūs kambariai, kotedžai, bet ir poilsio nameliai. Dauguma viešbučio sienų visai nepralaidžios triukšmui.

Tokios čia įrengtos ne šiaip sau – „Chateau Marmont“ vadinama vieta, „kurioje prieš mirtį bent kartą privaloma pašėlti iš širdies“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.