Raudonomis rožėmis puoštos erdvės, užburianti džiazo bei bliuzo muzika ir prancūziškos virtuvės šedevrai poras lepins vasario 14-osios vakarą.
Natūriniame Dubingių ūkyje užauginti maisto produktai, atsidūrę virtuvės šefo Gerdvilo Žalio rankose, tampa tikrais gastronomijos šedevrais, kuriais kaskart mėgaujasi į restoraną užsukę svečiai, rašoma „Lietuvos ryto“ žurnale „Stilius“.
Šį kartą gurmanams ruošiamas specialus meilės dienos meniu, kuriame puikuosis patiekalai tiek mėsavalgiams, tiek vegetarams. Kiekvienas vakarienės ingredientas naudojamas su meile ir tam tikra simbolika.
Jau pusantrų metų „Stiklių“ gastronomijos restorano virtuvėje besisukantis Gerdvilas atskleidė dalį specialiai Valentino dienai skirto meniu paslapčių.
„Meniu susideda iš šaltojo ir karštojo užkandžio, pagrindinio patiekalo bei deserto. Gaminame pagal prancūzišką ir itališką techniką, tai Lietuvos gastronomijai nėra svetima – kaip tik įprasta ir perimta iš labai senų laikų. Pavyzdžiui, kaip karštąjį užkandį patieksime ančių kepenėles.
Tai – prancūziškas delikatesas, simbolizuojantis prabangą. Jos bus pateikiamos su porto vyno padažu. Kartu patiekiami džiovinti vaisiai – tai jau žydiškos virtuvės ingredientas, o patiekalas, pagardinamas gervuogėmis, simbolizuoja mūsų šalį, juk Lietuva – uogų kraštas“, – šyptelėjo virtuvės šefas.
G.Žalys pažadėjo, kad svečių laukia ir staigmenų, kurios maloniai nustebins. Šefas atskleidė, kad jam su dar dviem padėjėjais paruošti tokią vakarienę užtruks apie penkias valandas.
„Sustyguoti darbą virtuvėje sunku, tačiau svarbiausia neprarasti savo temperamento ir išlikti ramiam. Mėgstu turėti kuo mažesnę komandą. Tai žmonės, kurie nori mokytis ir drauge siekti aukštų rezultatų“, – pasakojo „Stiklių“ virtuvės šefas.
Meilės dienai skirtos vakarienės tikslas – ypatingas gurmaniškas pasimatymas.
„Aš, „Stiklių“ virtuvės šefas, pažadu įsimylėjėliams nepamirštamą vakarienę ir naujų skonių patirtį. Tad jei norite Valentino dieną nustebinti savo antrąją pusę ir save – užsukite“, – kviečia G.Žalys.