Mados pasaulį sukratęs amerikietis gražuoliukas už sėkmę dėkoja ne tik išvaizdai

Jo androgeninė išvaizda – dabartinės epochos nuotaikų atspindys, o aprangos stilius atveria kelią naujoms tendencijoms. Kodėl amerikiečių aktorius Timothée Chalamet (24 m.) tapo įtakingiausiu mados pasaulio vyriškiu?

Timothée Chalamet.<br>Scanpix nuotr.
Timothée Chalamet.<br>Scanpix nuotr.
Timothée Chalamet.<br>Scanpix nuotr.
Timothée Chalamet.<br>Scanpix nuotr.
Timothée su aktore Lily Rose Depp.<br>Scanpix nuotr.
Timothée su aktore Lily Rose Depp.<br>Scanpix nuotr.
Timothée Chalamet.<br>Scanpix nuotr.
Timothée Chalamet.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-04-21 11:23

Skaičiai nemeluoja, o jie atskleidžia, kad T.Chalamet mados industrijai daro didžiausią poveikį. Pakanka aktoriui pasirodyti ant raudonojo kilimo, ir jo pasirinktas drabužis tuojau dingsta iš parduotuvių lentynų.

Į „Karaliaus“ premjerą, kuri įvyko per Londono kino festivalį, T.Chalamet atėjo vilkėdamas palaidine, nubarstyta maždaug trimis tūkstančiais „Swarovski“ kristalų ir 15 tūkstančių blizgučių. Po to vyriškoji, o gal ir moteriškoji auditorija puolė ieškoti šio drabužio.

Tarptautinė mados platforma „Lyst“, remdamasi 2019 m. duomenimis, nustatė, kad drabužis, kurį vilki ar vilkėjo T.Chalamet, užsakymų kataloge buvo ieškomas 192 procentais dažniau.

Šiuo požiūriu amerikiečių aktorių lenkia tik Didžiosios Britanijos princo Harry sutuoktinė Meghan Markle. Tarp vyrų T.Chalamet – lyderis.

„Esu didelis mados gerbėjas ir todėl neturiu stilisto – asmeniškai draugauju su dizaineriais“, – sako T.Chalamet.

Gražus vaikinas, apie kurio egzistavimą prieš porą metų neįtarė nei madingi prekės ženklai, nei kino teatrų žiūrovai.

Ne veltui T.Chalamet dažniausiai apibūdinamas žodžiu „gražus“. Lyg nulieti, moteriški veido bruožai, pažadinantys mintis apie Atgimimo epochos skulptūras ir paveikslus.

Tad nieko nuostabaus, kad sumanūs, kūrybingi aktoriaus gerbėjai, paredagavę jo nuotrauką, įterpia jį į pasaulinės tapybos šedevrus.

Amerikiečių aktorių išgarsino drama „Vadink mane savo vardu“ (2017 m.). Kino juostos režisierius italas Luca Guadagnino pirmasis suvokė, kad T.Chalamet – naujoji žvaigždė, o jo veido bruožai – atitiktis Auksinio pjūvio dėsniui, palyginęs aktorių ekrane su antikinėmis skulptūromis.

„Vadink mane savo vardu“ T.Chalamet herojus – paauglys Elijas įsimylėjo jauną amerikietį Oliverį. Kentėjo, muzikavo, valgė prinokusius persikus ir išgyveno pirmąjį seksualinį patyrimą.

Kino filme aktorius T.Chalamet buvo subtiliai savo ribas jaučiantis vaikinas, nepripažįstantis jokių prietarų.

Dar ne vyriškis, bet ir ne berniukas, aktorius puikiai perteikė savo herojų. Ir tai jam pelnė Auksinio gaublio, „Oskaro“ nominacijas, dešimtis kitų kino premijų. Visa tai T.Chalamet pelnė būdamas vos 21-erių.

Už tokią stulbinamą sėkmę amerikietis turėjęs dėkoti ne tik savo išvaizdai ir talentui. T.Chalamet nusišypsojo laimė į kino pasaulį ateiti dekoracijų pasikeitimo įkarštyje. Tuo metu, kai nuo sosto už daugelį seksualinio priekabiavimo atvejų buvo nuverstas Holivudo karalius Harvey Weinsteinas.

Kartu su įtakinguoju prodiuseriu į nebūtį pasitraukė raumeningi, parodomojo vyriškumo stipriosios lyties atstovai. Kalbėti apie traumas, jausmus ir atsisakyti lyčių prietarų dabar galima visiems. Ir reikia. Tiek pagaliau išgirstoms moterims, tiek ir vyrams.

Pagrindinis virsmas ir įvyko stipriosios lyties pasaulyje. Brutalus Holivudo gražuoliukas prarado savo aktualumą. Čia ir dabar publikai reikėjo jausmingumo, pažeidžiamumo, vyriškų ir moteriškų bruožų turinčių herojų. Viso to, ką ekrane ir už jo ribų demonstravo T.Chalamet.

Jis nėra vienintelis tokio tipo aktorius. Pasikeitus Holivudo atmosferai pirmame plane atsidūrė keletas netradicinės išvaizdos aktorių – Ezra Milleris (27 m.), Lucas Hedgesas (23 m.) ir Anselis Elgortas (25 m.).

Bet būtent T.Chalamet tiksliausiai atspindi auditorijos pageidavimus. Tiek traumuotų jaunų vyrų vaidmenimis, tiek įspūdingais pasirodymais ant raudonojo kilimo.

Prieš pusantrų metų vykusiai „Oskarų“ teikimo ceremonijai aktorius T.Chalamet pasirinko klasikinį baltą kostiumą. Vėliau jis pradėjo savo stiliaus eksperimentus.

„Per „Oskarų“ apdovanojimus aktorių aprengusį Italijos prekės ženklą „Berluti“ pakeitė garsioji „Louis Vuitton“.

Praėjusiais metais per Auksinių gaublių teikimo ceremoniją T.Chalamet ant marškinių buvo užsidėjęs blizgančią „Louis Vuitton“ portupėją – diržą ginklui nešiotis.

Tąkart T.Chalamet buvo nominuotas už filmą „Gražus sūnus“, pasakojantį apie paauglį, kenčiantį dėl priklausomybės nuo narkotikų. Bet apdovanojimo ir šį kartą negavo. Užtat atsidūrė stilingiausių Auksinių gaublių apdovanojimo ceremonijos svečių sąrašo viršuje.

„Esu tikrų tikriausias mados gerbėjas ir kaip tik dėl to nenoriu dirbti su stilistu“, – tvirtina aktorius T.Chalamet.

Jis atsirenka drabužius ir asmeniškai bendrauja su dizaineriais. Tarp T.Chalamet favoritų – unisekso stiliaus mėgėjai Rafas Simonsas, Hedi Slimane’as ir Haideris Ackermannas.

Per „Karaliaus“ premjerą Venecijos kino festivalyje ant raudonojo kilimo T.Chalamet pasirodė apsirengęs „Haider Ackermann“ komplektu. Lyg ir vyrišku kostiumu, bet su moterišku akcentu ant liemens. Žinoma, susidomėjimas „Haider Ackermann“ kolekcijomis šovė į viršų.

Gaila, bet filmai su T.Chalamet negali pasigirti stulbinama finansine sėkme. Tačiau pasiūlymų amerikiečių aktorius nestokoja. Jo filmografijoje – tik garsūs režisieriai ir vaidmenys, nuvainikuojantys tradicinius charakterius ir vaizdinius.

Karalius iš to paties pavadinimo kino juostos Henrikas V, kurį vaidina T.Chalamet, iš, vaizdžiai sakant, bronzoje sustingusio kariūno virsta gležnu paaugliu, kuris nenori ugnimi ir kalaviju užkariauti valdžios.

Kitas amerikiečių aktoriaus herojus – rafinuotas aristokratas Lori iš Gretos Gerwig režisuotos dramos „Mažosios moterys“. T.Chalamet herojus pavadintas moterišku vardu ir nesigėdija rodyti ašarų.

Pristatydamas filmą aktorius pasirinko rožinę spalvą, kuri jau seniai nebelaikoma vien mergaitiška.

Tuomet jam buvo pateiktas klausimas: „Ką reiškia jaustis heteroseksualiu visų mažumų princu?“

Išgarsėjęs vaikino Elijo, įsimylėjusio vyriškį, vaidmeniu aktorius aiškino, kad gerbia LGBT bendruomenę ir toleranciją. Bet T.Chalamet nepaminėjo svarbiausio: bandymas jį įsprausti į kokią nors nišą – banalu, nuvalkiota.

Buvo pastebėta, kad aktorių sieja romantiški santykiai su mergina – aktore Lily Rose Depp, bet jis vienodai mylimas moterų ir vyrų.

Naujosios Z kartos atstovas T.Chalamet – pagrindinis vedlys bendraamžių principų – visada ir visur rinktis pačiam. Nesvarbu, ar tai būtų lytis, meilužiai ar meilužės, naujas vaidmuo ar apdaras premjerai.

Parengė: Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.