Paaiškėjo, jog Elizabeth II ir princas Philipas jau daugiau nei dvejus metus gyvena atskirai

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (94 m.) pirmą kartą po ilgos pertraukos vėl kartu su savo sutuoktiniu princu Philipu (98 m.). Pora Vindzoro pilyje mėgaujasi ramybe ir savo didžiąja meile.

 Elizabeth II ir princas Philipas.<br> Scanpix nuotr.
 Elizabeth II ir princas Philipas.<br> Scanpix nuotr.
 Elizabeth II ir princas Philipas.<br> Scanpix nuotr.
 Elizabeth II ir princas Philipas.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 21, 2020, 8:31 PM

Vindzoro pilyje princui Philipui dešrelės išskirtinai patiekiamos pusryčiams. Ne ant lėkštės – dešrelė šalia. Tai – Jos Didenybė Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II, į kurią jos sutuoktinis visada kreipdavosi švelnia pravarde „Sausage“ (Dešrelė).

Kitiems žmonėms tai įprastinis rytas, o šiai porai – ypatingas. Jie kartu pradeda dieną nuo juodosios arbatos „Earl Grey“ ir spaudos naujienų pasidalijimo. Karalienė Elizabeth II ir Edinburgo kunigaikštis Philipas, lapkričio mėnesį švęsiantys 73-iąsias savo vestuvių metines, jau daugiau nei dveji metai nebe kartu.

2017-aisiais princas Philipas, oficialiai išėjęs į pensiją, dienas leidžia Sandrigamo kotedže. Per paskutinį savo gyvenimo laikotarpį Elizabeth II sutuoktinis turėjo didelį norą: baigti savo 65 metus trukusią viešųjų įsipareigojimų tarnybą.

Nuo to laiko karalienei Elizabeth II kasdien trūksta jos artimiausio patarėjo. Parėmusi savo sutuoktinio norą Jos Didenybė dažnai jį lankė ir kasdien su juo kalbėjosi telefonu.

Ir dabar, siaučiant koronaviruso pandemijai, ji nedelsdama sraigtasparniu atskrido pas sutuoktinį.

Šis karalienės Elizabeth II poelgis rodo, koks ypatingas buvo ir yra šios poros ryšys ir toks liks, kol jie bus gyvi. Princas Philipas – Elizabeth II gyvenimo žmogus. Vienas.

Jokiam kitam vyrui ji nejautė tokių gilių jausmų. Jau būdama 13-os Lilibet, – taip monarchę vadina artimi šeimos nariai, – lankydamasi „Royal Naval College“ Dartmute įsižiūrėjo tuo metu 18-metį kadetą. Visa kita – jų meilės istorija.

Dabar Vindzoro pilyje sutuoktiniai beveik visą dieną praleidžia kartu. Princas Philipas būna šalia karalienės ir jos darbo kabinete. Sutuoktinis padėjo jai parengti istorinį kreipimąsi į britų tautą. Monarchė siekė nuraminti Jungtinės Karalystės gyventojus dėl globalios koronaviruso pandemijos ir paskatinti juos laikytis visų svarbiausių priemonių virusui pažaboti.

Privačioje Vindzoro pilies parko dalyje sutuoktiniai dažnai išeina pasivaikščioti ir džiaugiasi pražydusiais narcizais.

Draugiją jiems palaiko du paskutiniai dorgių (korgių ir taksų mišrūnai) veislės šunys. Daugiau nei 30 metų buvusi mylimiausia Jos Didenybės palyda korgių veislės keturkojai jau guli šunų kapinėse. Paskutinis vėžiu sirgęs korgis Willow iki paskutinės dienos gyveno Vindzoro pilyje. Kad mylimas augintinis nesikankintų, karalienė priėmė sprendimą jį užmigdyti. Willow pakastas Vindzoro pilies teritorijoje.

Sutuoktiniai daug kalbasi. Viena pagrindinių šio meto temų – anūko princo Harry (35 m.) išsišokimai, kurių pareigingasis princas Philipas apskritai nesupranta. Tokių pokalbių metu atsiskleidžia ir Jos Didenybės sutuoktinio didis talentas. Jam nuolat pavyksta prajuokinti savo žmoną, net ir tada, kai jai norisi verkti.

Nors karalienė negali pritarti viešai žinomiems liūdnai pagarsėjusiems sutuoktinio pareiškimams, privačiai jai linksma. Tokiu būdu jie atsigauna nuo tokių problemų kaip „Megxit“. Dėl savo sutuoktinės princas Philipas kai ką paliko Norfolke. Ten „Wood Farm Cottage“ jis mielai sėdėjo prie molberto, netrukdomas valandų valandas tapė gamtovaizdžio akvareles.

Jos Didenybės sutuoktinis daug laiko skyrė ir savo mėgstamiausiam pomėgiui – skaitymui, pirmiausia istorinių knygų.

Romanų skaitymą monarchės sutuoktinis laiko tuščiu laiko švaistymu. Be to, pensininkas princas Philipas dažnai važinėjosi arkliais kinkytu vežimu. Neįprastam pomėgiui reikia stiprių kūno raumenų ir treniruotų rankų, kad būtų suvaldyti dažnai neklusnūs žirgai. Visa tai princas Philipas turi.

1971-aisiais atsisakęs polo dėl riešo artrozės, kasdien jis daro gimnastikos pratimus. Per jo išvykas šalia ant pasostės dažnai sėdėjo ponia, kuri ir anksčiau buvo matoma princo Philipo draugijoje. Tai – ledi Penny Brabourne (66 m.).

Bet dėl sutuoktinio meilės klystkelių karalienei Elizabeth II niekada nereikėjo nerimauti. P.Brabourne artimai bendrauja su Jos Didenybe. Šios ledi vyras – Nortonas Knatchbullis (72 m.), 3-iasis Earlo Mountbattenas iš Birmos – vienas iš daugybės princo Philipo krikštavaikių.

Dabar Penny vietą užima Elizabeth II. Monarchė džiaugiasi, kad šiomis lemtingomis dienomis šalia yra jos gyvenimo meilė – princas Philipas.

Parengė O.Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.