Fotografas surizikavo ir liko maloniai nustebintas: 85-erių modelis neprarado jokių įgūdžių

Sakoma, kad laikas ir mada – du vienas nuo kito neatskiriami palydovai. Tiksint laikrodžio rodyklėms geriausių dizainerių sukurti apdarai įgyja vis didesnę vertę, o jų siluetai į dabartį sugrįžta vis modernesniais pavidalais. Bet mada neretai būna negailestinga tiems, kurie pasiduoda senatvei.

 Lesley MacLennan.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Lesley MacLennan.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Lesley MacLennan.<br>Scanpix nuotr.
 Lesley MacLennan.<br>Scanpix nuotr.
 Lesley MacLennan.<br>Scanpix nuotr.
 Lesley MacLennan.<br>Scanpix nuotr.
 Lesley MacLennan.<br>Scanpix nuotr.
 Lesley MacLennan.<br>Scanpix nuotr.
 Lesley MacLennan.<br>Scanpix nuotr.
 Lesley MacLennan.<br>Scanpix nuotr.
 Lesley MacLennan.<br>Scanpix nuotr.
 Lesley MacLennan.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 24, 2020, 7:49 PM

Kai į Lesley MacLennan (85 m.) duris pasibeldė Jis, moteris sėdėjo pavargusiame senelių globos namams priklausančiame krėsle. Pakartotinai pataisiusi ilgo sijono klostes ji elegantiškai išsitiesė. Lesley nesitikėjo, kad į namus atvykęs žavus fotografas pastebės ne raukšles jos veide, o rankas ir rafinuotą elgesį.

Jamesas Mulleris dieną taip pat pradėjo nežinodamas, kad popiet jo lauks maloni staigmena. Į senelių namus jis atvyko aplankyti kito jų gyventojo, kuris irgi nenutuokė, kad kortomis žaidžia greta praėjusio šimtmečio žvaigždės.

Modelio karjerą Lesley pradėjo XX a. 6-ajame dešimtmetyje. Moters šlovės tramplinu tapo Paryžius. Stilingomis skrybėlėmis pasipuošusių džentelmenų ir pūstomis suknelėmis pasidabinusių panelių mieste L.MacLennan dirbo su karjerą dar tik pradėjusiu Yves’u Saint Laurent’u. Kadangi legendinis dizaineris vos 21-erių perėmė meninio vadovo vietą „Dior“ mados namuose, Lesley teko dirbti ir su šiuo prekės ženklu.

Metai bėgo, ir iš spiginančių fotografų blyksčių liko tik blankus šešėlis. Bet praeityje išmoktų pamokų neištrynė net senatvėje moterį užklupusi demencija. Dėmesį į jos manieras atkreipusiam aukštosios mados fotografui J.Mulleriui Lesley papasakojo apie jaunystę, o jis panoro jai šią dovaną padovanoti iš naujo. Profesionalas surengė fotosesiją praėjus šešiems dešimtmečiams nuo manekenės karjeros pradžios.

„Tiesiog pagalvojau, kaip būtų nuostabu nuotraukose dar kartą įamžinti jos grožį. Kai paprašiau jos pažvelgti į mane, ji tai padarė kaip tikra profesionalė. Kiekvieną kartą Lesley paprašius prieš objektyvą parodyti savo rankas, ji tai padarydavo su malonumu.

Didžiuojuosi, kad turėjau galimybę su ja dirbti. Ji gyveno tokį spalvingą gyvenimą. Būti maža to dalimi yra magiška“, – fotosesijos akimirkas prisiminė J.Mulleris.

L.MacLennan neslėpė džiaugsmo galėdama ir vėl pademonstruoti laiko dulkėms nepavaldžią graciją.

„Fotografas mane privertė pasijusti nuostabiai. Raudonos ir juodos spalvos rūbas buvo nepriekaištingas. Maniau, kad sapnuoju“, – laime tryško ji.

J.Mulleris tikisi, kad ši fotosesija paskatins aplinkinius kitaip pažvelgti į senjorus. Pasak fotografo, amžius – tik skaičius, neturintis nieko bendra su žmogaus grožiu.

Senėjimas yra gražus. Mes tik buvome mokyti į tai žvelgti iš netinkamo kampo“, – sakė jis.

Parengė: Agnė Mačiulytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.