Pasaulio čempionas Tomas Daley laisvalaikiu į rankas ima virbalus: atidarė vardinę parduotuvę

Į mados sritį dažnai pasuka dainininkai, socialinių tinklų garsenybės, kiek rečiau – atletai. Atlikėja Rihanna (33 m.) prekiauja apatiniu trikotažu, garsi Lietuvos nuomonės formuotoja Karolina Meschino (26 m.) pristatė jau nebe pirmą drabužių kolekciją, o Didžiosios Britanijos šuolininkas į vandenį Tomas Daley (27 m.) – internetinę megztų apdarų parduotuvę.

Atletas mezga ir megztinius, ir žaislus.<br>Scanpix
Atletas mezga ir megztinius, ir žaislus.<br>Scanpix
Tomas Daley per Tokijo olimpines žaidynes.<br> Scanpix nuotr.
Tomas Daley per Tokijo olimpines žaidynes.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2022, 11:11 AM

Sportininko T.Daley pomėgis megzti buvo aptarinėjamas šią vasarą vykusiose Tokijo olimpinėse žaidynėse. Pertraukėlių metu vyras į rankas imdavo virbalus ir susikaupęs kurdavo gražiausius rankdarbius. Jis sakė, kad mezgimas padėjo jam kovoti su stresu, kurio olimpiniame baseine buvo į valias, – vyras iškovojo savo pirmąjį aukso medalį.

Brito pažintis su jaunimo gretose nepopuliariu pomėgiu įvyko visai neseniai – 2020-ųjų kovą. Komandiruotės į Kanadą metu sportininkas įsijungė „YouTube“ platformą ir ėmė bandyti atkartoti ekrane matomus pirštų judesius. Susidoroti su pirmaisiais nesklandumais bandant išmokti megzti atletui padėjo Australijos ir Rusijos šuolininkai į vandenį, Didžiosios Britanijos komandos treneris. Tų pačių metų rugpjūtį įgudęs T.Daley jau nėrė vąšeliu.

„Pirmasis mano gaminys buvo mamai skirtas šalikas. Iš pradžių siaubingai nesisekė. Bet pasitreniravęs ir nusipirkęs mamos mėgstamiausios spalvos – violetinės – siūlų numezgiau jai šaliką. Padovanojau jį Motinos dienos proga“, – prisiminimais dalijosi jis.

Socialiniame tinkle „Instagram“ vyras susikūrė atskirą paskyrą, į kurį kelia savo kurtus rankdarbius. Pinigai, gauti už ten nupirktus olimpiečio kūrinius, buvo paaukoti labdarai.

Internetinėje parduotuvėje darbus britas skirsto pagal sudėtingumo lygį ir panaudotų siūlų kamuoliukų skaičių. Pavyzdžiui, vidutinio sunkumo lygiui priskiriamam S dydžio megztiniui sukurti sportininkui prireikė 9, o XL dydžio – 11 siūlų kamuoliukų.

Sunaudotų kamuoliukų skaičius lemia ir rankdarbio kainą. S dydžio megztinis kainuoja 146, o didesnis – 158 eurus. Svetainėje taip pat galima įsigyti kepurių, šalikų, liemenių ir net rožinį 110 eurų kainuojantį flamingą!

Išbandyti mezgimą atletas rekomenduoja visiems. „Būkite kantrūs. Iš pradžių gali pasirodyti sudėtinga, bet greitai viską suprasite“, – ragino pasaulio čempionas.

Parengė: Agnė Mačiulytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.