Lietuvos rinktinės gimnastė nėrė į naujus vandenis: atidarė išskirtinį grožio butiką

Išskirtinio grožio butiko „Beauty Bar 7“ įkūrėja ir vadovė Jelizaveta Dolženko sako, kad verslo pagrindų mokėsi iš savo vyro, kuris Lietuvoje valdo didžiulį verslą. Jo vertybinis pamatas – atsakingumas, požiūris ir santykiai su kolegomis įkvėpė moterį kurti savo verslą. Būtent vyras yra tas žmogus, kurio patarimo ji visada klausia ir į kurio nuomonę atsižvelgia, tačiau sprendimus visada priima pati.

  Jelizaveta Dolženko.<br> J.Kurbatovos nuotr.
  Jelizaveta Dolženko.<br> J.Kurbatovos nuotr.
  Jelizaveta Dolženko.<br> J.Kurbatovos nuotr.
  Jelizaveta Dolženko.<br> J.Kurbatovos nuotr.
„Visos mūsų manikiūro ir pedikiūro meistrės yra sertifikuotos, mokslus baigusius pas geriausius trenerius“, – sako „Beauty Bar 7“ įkūrėja ir vadovė Jelizaveta Dolženko.<br> J.Kurbatovos nuotr.
„Visos mūsų manikiūro ir pedikiūro meistrės yra sertifikuotos, mokslus baigusius pas geriausius trenerius“, – sako „Beauty Bar 7“ įkūrėja ir vadovė Jelizaveta Dolženko.<br> J.Kurbatovos nuotr.
  Jelizaveta Dolženko.<br> J.Kurbatovos nuotr.
  Jelizaveta Dolženko.<br> J.Kurbatovos nuotr.
   Jelizaveta Dolženko.<br>  J.Kurbatovos nuotr.
   Jelizaveta Dolženko.<br>  J.Kurbatovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Svajūnė Marcinkevičienė

May 23, 2023, 9:33 AM

Jelizaveta nuo pažinties su vyru pradžios stebėdavo, kaip jis vadovauja, ir visą laiką iš jo mokėsi. Kantrybės, bendravimo subtilumų ir pagarbos žmonėms. Nors pačiai užsispyrimo niekada netrūko.

– Buvote profesionali meninės gimnastikos sportininkė, Lietuvos rinktinės narė, laimėjusi ne vieną reikšmingą sportinį apdovanojimą, vėliau ne vienus metus dirbote gimnastikos trenere. Kodėl nusprendėte pasukti į verslą?

– Mano vyras valdo didžiulį verslą, gal todėl ir mane visada skatino kurti ką nors savo. Paaugus vaikams (sūnui – treji, dukrai – devyneri metai) pradėjau galvoti, ką norėčiau daryti. Grožio sfera man visada buvo artima. Vieną vakarą su vyru išsikalbėjome, kad Vilniuje nėra tokios vietos, kurioje moterys galėtų gauti visas pagrindines grožio paslaugas ir nišinio šampano.

Vyro įkvėpta ir turėdama absoliutų jo tiek moralinį, tiek finansinį palaikymą pradėjau galvoti, kad tai puiki verslo idėja.

Iš tiesų Vilniuje grožio paslaugų sektorius klesti – čia didžiulė paklausa pačių įvairiausių grožio salonų, tačiau „Beauty Bar 7“ išskirtinumas – grožio ir šampano sintezė. Kitaip tariant, čia moterys gali ne tik kokybišką manikiūrą ir pedikiūrą pasidaryti, nes pas mus dirba aukščiausios kvalifikacijos meistrės, savo plaukais pasirūpinti, bet ir šampanu pasivaišinti.

– Nors turėjote visas galimybes prisijungti prie vyro verslo, vis dėlto ryžotės kurti savo. Kodėl?

– Būtent mano vyras yra ir bus tas žmogus, kurio patarimo pirmiausia klausiu, į kurio nuomonę atsižvelgsiu, tačiau vis dėlto norėjau savo pasaulio. Tikiu, kad čia bus ta vieta, kur moterys noriai grįš, bendraus, užmegs naujas pažintis. Čia vyks patys šauniausi mergvakariai, gimtadieniai ir merginų vakarėliai.

– „Beauty Bar 7“ interjeras jaukus ir kartu drąsus – išsiskiriantis originaliais sprendimais, įdomiomis detalėmis. Tikriausiai nustebinote net ir visko mačiusius?

– „Beauty Bar 7“ interjerą kūrė žinoma interjero dizainerė Ana Drutel, kurios išskirtinis braižas – prabangus minimalizmas. Drauge su Ana apgalvojome kiekvieną detalę, iš tiesų norėjosi nustebinti net ir visko mačiusius ir kartu sukurti tokią erdvę, į kurią būtų malonu užeiti. Vertinu kokybę, todėl stengiausi, kad kiekvienas daiktas būtų ypatingas.

– Tikriausiai ir kolektyvo atrankai skyrėte daug laiko ir dėmesio?

– Tikrai taip, man labai svarbu žmonės, kurie yra šalia manęs. Todėl labai džiaugiuosi, kad pavyko surinkti geriausius tiek manikiūro, tiek plaukų priežiūros meistres – visos profesionalios ir dirba su meile ir užsidegimu.

Man labai svarbu, kad su manimi dirbančių žmonių akys spindėtų ir kad jie visada su šypsena eitų į darbą. Kad ir kokia svarbi aplinka, skoningas interjeras, vis tiek žmones traukia meistrai, jų profesionalumas, gebėjimas bendrauti.

– Viskas apgalvota, preciziškai atrinkta. Tikriausiai ir šampano namai, iš kurių perkate šį gėrimą, taip pat kruopščiai atrinkti?

– Šampaną taip pat rinkomės labai preciziškai ir esame vieninteliai Krama (Cramant) kaime šeimos ūkyje gaminamo šampano atstovai Lietuvoje. Šiandien, kai vis daugiau žmonių sąmoningai atsisako alkoholio, mums buvo labai svarbu gerbti kiekvieną klientą ir jo poreikius, todėl didžiuojamės, kad galime pasiūlyti ir nealkoholinio šampano, kurio tikrai dar sunku rasti Lietuvoje. Išrankiausiems galime pasiūlyti ir vintažinio šio gamintojo gėrimo.

– Priklausyti meninės gimnastikos Lietuvos rinktinei – didžiulis pasiekimas. Kas jus motyvuodavo siekti rezultatų?

– Meninės gimnastikos sporte labai svarbi genetika, kūno sudėtis, taip pat psichologinis pasirengimas ir, žinoma, užsispyrimas bei valia siekti rezultatų. Esu be galo dėkinga mamai, kad buvo reikli ir, kai reikėdavo, mokėjo mane paspausti. Tik po pirmų pergalių supratau, kad meninė gimnastika iš tiesų – mano sportas. Tiek treniruotėse, tiek varžybose visada jaučiausi savimi, man nereikėjo nieko daryti per prievartą. Gal todėl ir sekdavosi. O paskui jau kiekvienas laimėjimas tik dar labiau skatindavo siekti naujų pergalių.

– Dažnai sportininkėms, kurių kūnas pripratęs prie didelių fizinių krūvių, būna sunkiau išlaikyti formas. O jūs atrodote puikiai. Pasidalinkite, kaip jums tai pavyksta?

– Stebuklų nebūna. Kad palaikyčiau bendrą tonusą ir formą, sportuoju. Sporto salė man – pati geriausia tiek kūno, tiek sielos terapija. Kad ir kokios nuotaikos nueinu į sporto salę, iš jos išeinu energingesnė ir laimingesnė, atsigavusi ir įsikrovusi.

– Dirbate grožio srityje, tikrai per dieną matote daug skirtingų – stilingų, gražių, charizmatiškų moterų. Sakykite, kokios grožio procedūros yra būtinos norint visada gerai atrodyti?

– Aš manau, kad kiekviena moteris savotiškai graži savo unikalumu, tačiau švytinčios ir laimingos moters nepadarys jokia kosmetika ar procedūra, nes tai – vidinė jos būsena. Aš pati daug dėmesio skiriu veido, plaukų priežiūrai – kartais tiek veido odą, tiek plaukus palepinu įvairiomis procedūromis. Man ypač patinka „Beauty Bar 7“ atliekama ozono terapija, kuri prisodrina plaukus drėgmės, taip pat su „Kerastase“ priemonėmis atliekama „Fusio-Dose“ (FD) procedūra. Tiesą sakant, tai visas plaukų priežiūros ritualas – jie pamaitinami, sudrėkinami ir stabdomas jų senėjimas. Taip pat su malonumu visada darau ne tik manikiūrą, bet ir rankų parafino vonelę, ne tik pedikiūrą, bet ir kojų masažą.

– Pokalbio pradžioje gana griežtai mane pataisėte, kad pas jus dirba ne manikiūrininkės, o manikiūro meistrės. Gal mes iš tiesų kartais nesusimąstome, koks tarp šių specialistų skirtumas.

– Visos mūsų manikiūro ir pedikiūro meistrės yra sertifikuotos, mokslus baigusios pas geriausius trenerius.

Kitas labai svarbus momentas – jos visos dirba tik su kokybiška kosmetika ir viską atlieka pagal aukščiausius standartus. Pavyzdžiui, šiuo metu viena mūsų plaukų meistrė Laura Juškevičienė kvalifikaciją kelia Romoje. Man labai svarbu, kad meistrai nuolat mokytųsi, tobulėtų, sektų naujausias tendencijas, žinotų, kas vyksta rinkoje. Man, kaip salono vadovei, labai svarbu, kad klientų nagai būtų ne tik gražūs, bet ir sveiki, kad mes atlieptume visas naujausias tendencijas ne tik mados, bet ir naujausių technologijų bei išradimų atžvilgiu.

– Jei kuri nors jūsų salono meistrė dėl kokios nors rimtos priežasties nepasirodytų darbe, ar jūs pati galėtumėte tą dieną ją pakeisti?

– Žinoma, be jokių problemų. Pasitarusi su dirbančiais meistrais tikrai galėčiau ir dažus sumaišyti, ir plaukus nudažyti, ir manikiūrą ar pedikiūrą be problemų padaryčiau. Prieš atidarydama „Beauty Bar 7“ baigiau profesionalius manikiūro kursus, kad žinočiau, kaip nuo pradžių iki galo teisingai atliekama ši procedūra. Kad pati išmanyčiau, kaip atrinkti aukščiausios kokybės medžiagas. Pas mus tiek manikiūro, tiek plaukų meistrai dirba tik su aukščiausios kokybės produktais.

– Kaip įsivaizduojate savo verslą po metų, kitų?

– Ką tik baigiau pirmąjį etapą – galutinai įrengėme butiką, atsirinkau kolektyvą. Dabar ieškosiu naujienų, kuriomis galėčiau nustebinti savo klientus. Labai mėgstu įvairias tarptautines grožio parodas, jei tik turiu galimybę, būtinai jose dalyvauju. Jau planuoju aplankyti populiariausias grožio industrijos parodas Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai), Pietų Korėjoje – plėsiu asortimentą, ieškosiu naujų tiekėjų. Mėgstu bendrauti, naujas pažintis, norėčiau įdomių, nišinių tiek plaukų priežiūros, tiek manikiūro produktų.

Šiuo metu „Beauty Bar 7“ atliekamos visos pagrindinės ir būtiniausios grožio procedūros. Manau, tikrai plėsime paslaugų asortimentą. O mano svajonė – turėti „Beauty Bar 7“ tinklą Lietuvoje pagal franšizės principą, išlaikant unikalią jo koncepciją.

Mano tikslas – kad visos moterys čia jaustųsi laukiamos ir joms būtų gera pas mus sugrįžti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.