Praėjus pusantrų metų po sūnaus savižudybės atlikėja Sinead O’Connor nusekė į nebūtį paskui sūnų

„Nuo to laiko gyvenau kaip mirusi naktinė būtybė. Jis buvo mano gyvenimo meilė, mano sielos šviesa“, – paskutiniame savo įraše socialiniuose tinkluose pasidalinusi sūnaus Shane’o nuotrauka rašė dainininkė Sinead O’Connor (56 m.). Praėjus pusantrų metų po septyniolikamečio sūnaus savižudybės garsiosios atlikėjos gyvybė taip pat užgeso.

 Sinead O'Connor.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
 Sinead O'Connor.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
 Sinead O'Connor.<br>imago images/Martin Müller/Scanpix nuotr.
 Sinead O'Connor.<br>imago images/Martin Müller/Scanpix nuotr.
 Sinead O'Connor.<br>INFphoto.com/Scanpix nuotr.
 Sinead O'Connor.<br>INFphoto.com/Scanpix nuotr.
 Sinead O'Connor.<br>MAR/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
 Sinead O'Connor.<br>MAR/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
 Sinead O'Connor.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 Sinead O'Connor.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-08-10 12:03

Pernai iškart po sūnaus netekties Sinead socialiniame tinkle paskelbė, kad „nusprendė sekti paskui savo sūnų“.

„Nėra prasmės gyventi be jo. Viską, ką paliečiu, sugadinu. Likau tik dėl jo. O dabar jo nebėra. Aš sunaikinau savo šeimą. Mano vaikai nenori manęs pažinti“, – apgailestavo ji.

Vėliau Sinead atsiprašė ir parašė: „Atsiprašau. Neturėjau to sakyti. Dabar esu su policininkais pakeliui į ligoninę. Atsiprašau, kad visus nuliūdinau. Esu pasiklydusi be savo vaiko ir nekenčiu savęs. Ligoninė šiek tiek padės. Bet aš susirasiu Shane’ą. Tai tik delsimas.“

Nuo to laiko praėjo pusantrų metų. Sinead nusekė paskui sūnų.

Gedėti ji paliko ne tik savo talento gerbėjus, bet ir tris vaikus. Jauniausiam Yeshua, kurio ji susilaukė su verslininku Franku Bonadio, – vos 16-a.

Asmeninis Sinead gyvenimas buvo painus. Pirmą sūnų Jake’ą (36 m.) ji pagimdė pirmajam sutuoktiniui muzikos prodiuseriui Johnui Reynoldsui, už kurio buvo ištekėjusi 1987–1991 metais.

Po keleto metų dainininkė susilaukė dukters Roisin (27 m.) nuo airių žurnalisto Johno Waterso ir iškart dėl mergaitės globos pradėjo kovą, kuri baigėsi moters nenaudai, – dukra apsigyveno pas tėvą Dubline.

2001 metais S.O’Connor susituokė su britų žurnalistu Nicku Sommerladu, tačiau jų laimė baigėsi 2004-aisiais. Tais pačiais metais nuo muzikanto Donalo Lunny dainininkė pagimdė sūnų Shane’ą. Septyniolikametis pernai sausį nusižudė.

O 2006-aisiais airė tapo ketvirto vaiko Yeshuos motina. Tačiau trečią kartą ištekėjo ne už jo tėvo, o už ilgamečio bičiulio Steve’o Clooney. Bet nepraėjus nė metams jie nutarė išsiskirti. Galiausiai ketvirtoji jos santuoka 2011 metais su airių gydytoju Barry Herridge’u truko vos 17 dienų.

Atlikėja buvo paskelbusi, kad yra lesbietė, tačiau vėliau šias kalbas paneigė.

Atlikėja gimė 1966-aisiais Dubline ir turėjo nelengvą vaikystę. Būdama paauglė ji buvo apgyvendinta prieglaudoje. Viena vienuolė nupirko jai gitarą ir paskyrė muzikos mokytoją – tai paskatino S.O’Connor muzikinę karjerą.

Ryškiausiai S.O’Connor žvaigždė sužibo 1990-aisiais, kai atlikėja pristatė legendinės Prince’o dainos „Nothing Compares 2 U“ savo versiją. Iš viso nuo 1987 iki 2014 metų ji išleido dešimt albumų ir pelnė „Grammy“ apdovanojimą.

S.O’Connor nuo 2018 metų pasirašinėjo kitu vardu – atsivertusi į islamą ji vardą pakeitė į Shuhada Sadaqat.

Daug metų kalbėta, kad dainininkės psichika nestabili. Ją kankino depresija, panikos priepuoliai ir mintys apie pasitraukimą iš gyvenimo. 2007 metais Oprah Winfrey pokalbių laidoje dainininkė prisipažino, kad jai buvo diagnozuotas bipolinis afektinis sutrikimas ir ji yra gydoma.

Vėliau, 2011-aisiais, šią diagnozę ji viešai ėmė neigti sakydama, kad be reikalo šitiek metų gėrė vaistus nuo ligos, kuria neserga. Užtat ji kenčianti nuo potrauminio streso, o to priežastis – vaikystėje patirtas smurtas.

Nuo 2012-ųjų S.O’Connor psichikos sveikata visai pašlijo. Per koncertus klubuose ji galėjo pravirkti vidury dainos, tiesiog pamiršti, kad jai reikia vykti į įrašų studiją, kur jos valandų valandas laukdavo muzikantai. Moteris ėmė dažnai lankytis pas psichiatrą.

Prieš trejus metus moteris rimtai susirūpino savo sveikata – paskelbė apie karjeros pauzę ir kreipėsi į medikus ne tik dėl psichologinių traumų, bet ir pagalbos dėl priklausomybės nuo psichotropinių medžiagų.

„Tapau priklausoma ne vien nuo „žolės“, – tuomet sakė ji.

Moteris jautėsi nemylima, pamiršta artimųjų, o skaudžiausia, pasak jos, kad paliko net tie, kurie turėjo mylėti labiausiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.