Naujas būdas atrodyti madingai neišleidžiant nė cento - drabužių mainai (nuotraukos, video)

Pasaulyje jau keletą dešimtmečių gyvuojanti tradicija mainytis drabužiais įsitvirtina ir Lietuvoje. Tai ne tik puikus būdas sutaupyti, bet ir vienas iš būdu kovoti su besaikiu vartojimu. Atnaujinti savo garderobą neišleidžiant nė cento tampa labai populiaru.

Portalo manodrabužiai.lt idėja - skatinti prasmingesnį vartojimą.
Portalo manodrabužiai.lt idėja - skatinti prasmingesnį vartojimą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Mustafinaitė

Nov 12, 2010, 12:42 PM, atnaujinta Apr 7, 2022, 2:31 PM

Žiūrėkite reportažą.

Drabužių mainų portalo manodrabužiai.lt įkūrėja Milda Mitkutė pasakoja, kad tokia idėja jai kilo, kai pamatė, kiek daug ji pati turi nenešiojamų drabužių.

„Kraustydamasi iš Kauno į Vilnių pamačiau, kad turiu daugybę visai naujų, dar net su etiketėmis, drabužių. Gaila buvo juos išmesti.

Pakalbėjusi su keliais pažįstamais, kurie taip pat turėjo nereikalingų drabužių, pagalvojau, kad būtų gerai, jei būtų vieta, kur žmonės galėtų parduoti, išmainyti arba padovanoti nebedėvimus drabužius“, - pasakoja Milda.

Prieš dvejus metus ji kartu su draugu įkūrė drabužių mainų portalą, kuris vos startavęs, iš karto sulaukė susidomėjimo.

Portalo manodrabužiai.lt idėja - skatinti prasmingesnį vartojimą, kviečiant neišmesti savo nebenešiojamų drabužių, o juos mainyti, parduoti ar dovanoti kitiems. Portalas per porą metų labai išpopuliarėjo, jis vienija daugiau kaip 60 000 entuziastų iš visos Lietuvos. Per vieną dieną išmainoma, atiduodama ar parduodama vidutiniškai 700 drabužių.

Šią savaitę internetinis drabužių mainų portalas manodrabužiai.lt atidarė nuolatinį drabužių mainų tašką, kuriame žmonės galės keistis jiems nebereikalingais daiktais. Mainų punktas veikia Vilniuje, prekybos centre „Gedimino 9“ įsikūrusioje kavinėje „Coffee Inn“.

„Perkant drabužį, svarbu jį pasimatuoti. Žmonės susitikdavo prekybos centruose ir ten matuodavosi, o dabar turėsime savo susitikimo vietą Vilniaus centre. Mums svarbu ne tik drabužiai. Portalo nariai sudaro tikrą bendruomenę. Jie bendrauja, draugauja, kartu stebi krepšinio varžybas, važiuoja vieni pas kitus į svečius.

Be to, mūsų portalo pagrindiniame kataloge negalima mainytis daiktais – tik drabužiais. Todėl lankytojai persikėlė į forumą ir ten mainosi vaikiškais daiktais, knygomis, bilietais į renginius. Dabar turėsime tašką, kur žmonės galės viskuo keistis“, - pasakoja Milda.

Mainų punkte yra persirengimo kabina, veidrodis, - viskas, ko reikia, norint pasimatuoti drabužį.

“Pastebėjau, kad prieš krizę, žmonės dažniausiai norėdavo parduoti drabužius, o paskui prasidėjo tiesiog mainai.

Būna ir nesąžiningų portalo lankytojų. Vieni paprašo pervesti pinigus, bet neduoda daikto, kiti atvirkščiai – pasiima daiktą, bet nesumoka. Tačiau su tokiais mes kovojame ir jų vis mažėja“, - džiaugiasi Milda.

Portale bendraujantys žmonės kelis kartus per metus rengia mainų turgelius. Į juos atsineša ne tik drabužių, daiktų, savo paties pagamintų papuošalų, bet ir pasikviečia rankdarbių meistrų, su kuriais kartu mokosi kurti aksesuarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.