Paplūdimio deivei – stilingas maudymosi kostiumėlis

Dizaineriai ragina mėgautis gyvenimu. Jų sukurti maudymosi kostiumai – ekstravagantiški, sodrių spalvų. Naujienos skirtos ne tik plaukioti ar degintis, bet ir maloniai leisti laiką šalia vandens. Šiai vasarai skirti maudymosi kostiumai stebina net išlepintų madisčių vaizduotę. Ką jau kalbėti apie susižavėjimą, kurį šie minimalistiniai apdarai sukels žydrosiose pakrantėse.

Paplūdimio deivei – stilingas maudymosi kostiumėlis.<br>„Lietuvos ryto“archyvas
Paplūdimio deivei – stilingas maudymosi kostiumėlis.<br>„Lietuvos ryto“archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantė Ališauskaitė ("Stilius")

Jul 11, 2012, 11:16 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:28 AM

PIEVŲ GĖLĖS

Majamio paplūdimio mados savaitėje „Mercedes-Benz Fashion Week Swimwear 2012” viena gražiausių šio sezono tendencijų pripažinta „Millefiori”. Šis marginimo pavadinimas atsirado iš dviejų moters klausai malonių itališkų žodžių junginio: „mille” ir „fiori” (tūkstantis gėlių). Šią vasarą gėlių žiedai užtvindė paplūdimius nuo Nicos iki Malibu.

Smulkios laukų gėlės ant maudymosi kostiumų atrodo jautriai, nekaltai, švelniai. Tai nuginkluoja labiau nei plėšraus gyvūno kailio motyvas. Dizaineriai dažnai pripažįsta, jog mergaitiškas drovumas patrauklesnis nei viliojimas leopardų kailio akcentais ir atlaso blizgesiu. Baseino fone lyg akvarele gėlėmis marginti maudymosi kostiumai atrodys harmoningai, gaiviai ir žavingai.

ASIMETRINĖ PEČIŲ LINIJA

Maudymosi kostiumas su viena petnešėle sukurs intrigos ir seksualumo įspūdį. Daugelis dizainerių šią tendenciją prikėlė naujam gyvenimui. Paradoksas, bet asimetrija savo netaisyklingumu sudaro harmonijos įspūdį ir subalansuoja figūrą.

Be to, viena petnešėlė puikiai išlaikys didelę krūtinę, o mažą – optiškai padidins, pabrėš gražų kaklo linkį, laikysenai suteiks gracijos.

Toks maudymosi kostiumas taip pat sukurs stebuklą: figūra vizualiai taps grakštesnė, atletiška ir patraukli.

Pirmenybę geriau teikti vienspalviams kostiumams – akcentuojama turėtų būti modelis, kirpimas, siluetas, o ne spalva.

IŠKARPYMAI IR GILIOS IŠKIRPTĖS

„Kuo daugiau apnuoginto kūno!” – šie žodžiai tapo kruizinių kolekcijų devizu. Pagrindinė sensacija – įvairiausi iškarpymai ir giliausios maudymosi kostiumų iškirptės.

Atrodytų, kam patį seksualiausią drabužį padaryti dar labiau kaitinantį? Dizaineriai šiuo klausimu turi savo nuomonę: maudymosi kostiumas turi tapti pagrindiniu kruizo apdaru. Tačiau šiuos vientisus kostiumus karštą vasaros dieną vilkės tik pačios drausmingiausios merginos ir moterys. Tos, kurios vietoj vakarienės pirmenybę teikia vaisių dubenėliui, o vietoj serialo – bėgimo takeliui.

Mažiau pasirengusioms vasaros sezonui šie modeliai nerekomenduojami, nes visi figūros netobulumai taps akivaizdūs. Tačiau lieknos laimingosios galės džiūgauti – pagaliau sėkmė ir paplūdimio mada jų pusėje!

CITRINŲ SPALVA

Citrinų geltona ir mėtinis žalsvas žaliųjų citrinų atspalvis puikiai atspindės įdegį ir atgaivins odos spalvą. Tiesa, žaliųjų citrinų spalva labiau tiks tamsaus gymio moterims ar pasižyminčioms auksiniu odos atspalviu.

Baltaveidėms labiau patiks mangų ar prinokusių citrinų tonai. Prie madingų „citrininių” aksesuarų dizaineriai pataria derinti rafinuotą fuksijų spalvą. Toks paplūdimio kokteilinis derinys sukurs tikrai saulėtą nuotaiką ne tik jums, bet ir aplinkiniams.

Mados kūrėjai skatina nebijoti drąsių, akis rėžiančių atspalvių. Ryškios spalvos sukurtos būtent vasarai.

Prie geltono vientiso maudymosi kostiumo siūlomos juodos antracito (juodų blizgančių akmens anglių) spalvos basutės, nes juodos detalės saulės spalvą padarys dar ryškesnę ir sodresnę.

AKSESUARAI

Plastikinės vaivorykštės spalvų apyrankės, masyvi bižuterija – dar vienas būdas atkreipti dėmesį į gražų šokoladinį odos atspalvį. Nederėtų pamiršti, kad paplūdimio drabužiai neapsiriboja galvos apdangalu, maudymosi kostiumu ir pareo (didelė paplūdimio skara, apjuosiama aplink klubus ar surišama ant kaklo). Ypatingos įvaizdžio harmonijos suteiks lengva paplūdimio suknelė arba plona ryškių spalvų tunika.

Švelnūs perregimi audiniai ir medžiagos, platūs, vėjyje plevenantys modeliai suteiks bohemiškos elegancijos. Juk, be paties maudymosi kostiumo, rankinės ir akinių nuo saulės, kitus svarius 50 procentų paplūdimio įvaizdžio sudaro aksesuarai: masyvi bižuterija, lygiapadė ar net aukštakulnė avalynė, plačiakraštės skrybėlės, mini ir maksi sijonai, grandinėlės, puošiančios kojų čiurnas, plaukų lankeliai ir raiščiai, manikiūro ir pedikiūro spalvos.

SKIRTINGŲ SPALVŲ VIRŠUTINĖ IR APATINĖ KOSTIUMO DALYS

Šią formulę dizaineriai traktuoja skirtingais būdais, svarbiausia laikytis šios taisyklės: dviejų dalių maudymosi kostiumo liemenėlė ir kelnaitės turi būti kontrastingų spalvų. Kontrastu gali pasižymėti ir detalės: užsegimai, raišteliai, juostelės, dirželiai. Pagrindinės kostiumų spalvos ir detalių atspalviai turi žaisti tarpusavyje – dėl šio mados ginčo įvaizdis tik laimės. Vietoj banalių spalvų derinių itin sėkminga pripažinta sudėtingesnė kombinacija – antracito ir lapės rudumo spalvų derinys. O madingą jūros baltą ir mėlyną pakeičia išskirtinis akvamarino ir rožinės spalvų derinys.

JŪROS BANGOS SPALVA

Visi vandens atspalviai šią vasarą itin madingi. Dizaineriai vienbalsiai mano, jog šios vasaros maudymosi kostiumai turi atspindėti marinistinį peizažą: pilkšvai sidabrines bangas po lietaus, žalsvai žydrą vandens lygumą, saulės atspindžius violetinėje vandens gilumoje. Prie jūros motyvų stilistai rekomenduoja priderinti aksesuarus iš natūralių koralų (rožinių, raudonų ir baltų) arba apsiriboti koralų spalvos kruopščiai atliktu manikiūru ir pedikiūru bei žvilgančiu greipfrutų spalvos lūpų blizgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.