Niujorko mados savaitėje – tamsoje švytinti A. Wango kolekcija

Vienas madingiausių Niujorko dizainerių Alexanderis Wangas ir vėl parodė, kodėl kritikai jį vadina gabiausiu savo kartos kūrėju, o mados gerbėjai pasiryžę mokėti milžiniškas sumas už itin minimalistiškus, tačiau itin madingus drabužius, aukštakulnius, rankines.

A. Wango kolekcija.<br>AP
A. Wango kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2012-09-11 12:27, atnaujinta 2018-03-16 20:21

Naujausios A. Wango 2013-ųjų pavasario-vasaros kolekcijos pristatymas nustebino dar nematytais audinio pjaustymo ir sluoksniavimo būdais, taip pat sužavėjo itin subtilia spalvų palete, puikiais aksesuarais, žymiausiais pasaulio modeliais bei tamsoje švytinčiomis suknelėmis.

Šį sezoną nusprendęs drabužiuose ieškoti ne vientisumo ar solidumo, bet išnarstyti kiekvieną siluetą itin nuodugniai, A. Wangas savo kūrinius savotiškai transformavo – visas naujausias gatvės mados tendencijas atitinkantys griežti švarkai, sijonai, šortai buvo siuvami iš odos bei pjaustomi lazeriu. Siekęs sukurti ore sklandančio audinio įspūdį, dizaineris iš naujo siūdamas drabužius paliko gausybę plyšių, kuriuos sukabino itin plonais siūlais arba permatomu plastiku. Iš pradžių A. Wangas bandė eksperimentuoti ir su žvejyboje naudojamomis priemonėmis, tačiau jos, lyginant pavyzdinius modelius, nuo karščio tiesiog ištirpo.

Pjaustymo lazeriu technologija padėjo dizaineriui sėkmingai sluoksniuoti skirtingas faktūras – po švelnios rožinės spalvos krokodilo odos sijonu buvo galima išvysti šviesią medvilnę, o po perregimo audinio suknele – griežtą pasijonį ar trumpą palaidinę.

Įdomiausiu kolekcijos sprendimu tapo finale žengęs šviesiaplaukių modelių paradas, pristatęs itin dailias bei lengvas it pūkas baltas ir vanilės spalvos sukneles. Modeliams sustojus į įdomią figūrą, salėje buvo išjungtos šviesos ir suknelės pradėjo švytėti neoninėmis spalvomis. Tai kaipmat buvo užfiksuota pristatymo svečių, tad už keliolikos minučių įdomus A. Wango sprendimas jau buvo aptarinėjamas mados naujienų portaluose.

Daugelis mados gerbėjų nustebo ant podiumo išvydę ir modelį Liberty Ross, kurios gyvenimą neseniai sukrėtė žinia apie vyro prodiuserio Ruperto Sanderso neištikimybės skandalą su jauna aktore Kristen Stewart. Manekenė savo puikia išvaizda bei profesionalumu tarsi parodė, jog jaučiasi puikiai bei sėkmingai atgauna jėgas po šeimos nelaimės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.