M. Jacobso pristatyme – ikoniškosios E. Sedgwick stiliaus atspindžiai

Amerikietis Marcas Jacobsas galėtų būti vadinamas mados istoriku – interpretatoriumi. Kiekvieną sezoną susižavėjęs vis kitu madai svarbiu laikmečiu, dizaineris bando jį perprasti, įsigilinti, pasistengti tam tikras detales pritaikyti šių dienų moteriai. Jau matėme, kaip M. Jacobsas ant podiumo užkelia devynioliktojo amžiaus damas, čarlstoną šoka kartu su trečiojo dešimtmečio “flapper” stiliaus gražuolėmis, sveikinasi su elegancijos aukso amžiumi – pokario metais. Šįkart jis peršoko keletą dešimtmečių ir savo dėmesį 2013-ųjų vasarai nukreipė į Andy Warholo bei jo “Fabriko” laikus.

"Marc Jacobs" kolekcija.<br>„Reuters“
"Marc Jacobs" kolekcija.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Sep 12, 2012, 12:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:49 PM

Nors kalbėdami apie septintąjį XX amžiaus dešimtmetį mados istorikai mieliau mini Audrey Hepburn ar kitos Holivudo įžymybės vardą, Niujorko meno scenai didelę įtaką daręs A. Warholas pristatė dar vieną ikoną – jauną, turtingą, išvaizdžią ir vidinių problemų kankinamą Edie Sedgwick. Iki šių dienų jos stilių simbolizuoja itin trumpos suknelės, trumpi į šoną sušukuoti plaukai, masyvūs auskarai, ryškus, kiek nutekėjęs akių makiažas.

Moderniosiomis E. Sedgwick versijomis tapo M. Jacobso kolekcijos manekenės, pristačiusios kiek psichodelinių dryžuotų minimalistinių drabužių kolekciją. Joje vyravo trys pagrindinės spalvos – juoda, balta, raudona -, kuriomis dizaineris meistriškai kūrė optinius efektus, provokavo drąsiais sprendimais. A. Warholo “superžvaigždės” įvaizdį atkartojo ir parinkta žemulnė smailianosė avalynė, vizualiai ilginanti kojas.

Nors kolekcijoje netrūko E. Sedgwick stilių atspindinčių itin trumpų A linijos suknelių bei sijonų, M. Jacobsas nepamiršo ir savo asmeninio braižo – kelius siekiančių architektūriškų siluetų, neįprastų formų kombinezonų, kostiumėlių. Pastarieji buvo kuriami tiek iš dryžuoto audinio ir atrodė labai nerūpestingai, tiek iš stilingo smėlinio, leopardinio ar lengvai švytinčio šilkinio audinio.

Pristatymo finale devynios manekenės ant podiumo žengė dėvėdamos ilgas juodai baltas sukneles, margintas itin smulkiais raštais, kuriančiais optines iliuzijas. Dizaineris nevengė ir neįprastų formų – suknelių sijonai buvo sukarpyti į ilgas juostas, o viršutinė dalis atrodė tarsi paprasti marškinėliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.